Йотова призна: Втората победа беше много по-емоционална

Пет години българите преценявали работата им с Радев
Обновена: 23 яну 2022 13:08 | 23 яну 2022 10:15, Камелия Цветанова
266
Йотова призна: Втората победа беше много по-емоционална
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

“Втората победа определено беше по-емоционална, защото пет години българските граждани у нас и в чужбина преценяваха работата, която сме свършили, и в крайна сметка ни дадоха отново доверието си”, заяви вицепрезидентът на България Илияна Йотова в първото си интервю след встъпването в длъжност пред БНТ.

Още по темата

“Благодаря за оценката на анализаторите, че аз съм била политикът в двойката. Според мен успехът на нашата двойка не е кой какъв е, а в екипната работа. Всеки си тежи на мястото, ние с президента Радев сме различни като характери. Смятам, че за тези пет години разширих видимо този пост - на вицепрезидента. Президентът ми възложи тежки ресори. Смятам, че направихме много особено в работата с българите зад граница. Сега амбицията ни е да направим най-после Български културен институт”, добави тя.

"Няма как да не кажа, че много колеги от ГЕРБ по време на предишния мандат подкрепяха идеята за културен институт. Но всички те казваха, че Борисов трябва да каже. А Борисов очевидно не се интересуваше от това", уточни Йотова.

"Аз не отдавам вече такова значение на разграждане на модела. То ще си дойде от само себе си. Не знам кое е по-тревожно - пандемията или огромните неравенства между българите. Ако тези неравенства се коригират, моделът ще си отиде сам. Ако има политическа воля за това, съвсем скоро ще възстановим страната си, даже ще има подем. Една дума, която като че ли сме забравили", сподели новият стар вицепрезидент.

"Някои твърдят, че има конфликт между президент и премиер, други са на мнение, че президентът диктува решенията на премиера. Щом така са разделени мненията, значи си вършим добре работата", бе лаконична по темата Илияна Йотова.

"Трябва да има малко по-голяма подреденост в действията на правителството. Някой министър си предлага някакъв закон, без да се координира с останалите. Може би защото е сложно в четворна коалиция. Имат сто дни, но нямат сто шанса", оцени действията на кабинета Илияна Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още по темата: Йотова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Блага Димитрова при Желев се отказа,защото е нищоправеща длъжност!Ама от комунист по алчен няма!
136
2
 
25
 
! Отговори
свиня майка преди 2 години
Добре си похапва тази женица. Бая месища е отпрала. Явно добре й се отразява президенството.
135
2
 
21
 
! Отговори
Грипен Гаменов Ветов преди 2 години
Здраствуйте паляци!Продължаваме ли с промяната!Да, променихме да сте от светло на тъмно,от евтин ток,вода и горива,на 300%та вдигане на сметките!!Виждате св,инката ми как се радва,че сме спечелили?Аз не съм оптимист,въпреки дежурната усмивчица на Кирето.Щот са задават глад и студ и не знам как ша са ловити за зеленуту,дали ша окрякате до тугаз?!Колкот до мен,планът ми цъка кат швейцарец!Още 5 годинки съм недосегаем и ша ви променя до с,мърт за да ви благодаря,че не ме разочаровахте,че сте 85%ви!
134
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умна ,възпитана и горда българка ,смела жена ,през първият мандат свърши страшно много работа ,през вторият ще свърши петорно повече и все за наше добро !
133
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Българите оцениха работата,която свършихме..."????
132
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А сестрата на Илияна Йотова едно поне 10:години шеф на здарваната каса. За отбелязване е че ГЕРб не я уволниха веднага като дойдоха на власт през 2009 г, както сега Радевци уволниха над 50 000 души по политически причини.
131
0
 
22
 
! Отговори
Хехе преди 2 години
На официалната президентска церемония за първи път не присъстваха парламентарно представени партии.Това е истинската оценка за Радев и Йотова.А това че и родната им партия БСП не ги уважи, е още по-голям резил! Да се хвалиш сам,значи е умряла Айшето..
130
1
 
24
 
! Отговори
ДС преди 2 години
Илияна Йотова е в политиката от 1995 г, когато я назначават за главен редактор на новините в телевизията. Тогава има само Канал 1 на БНТ. Има десетки нейни снимки с генералите от държавана сигурнист Иван Иванов на Шесто Главно и Любен Гоцев. Вижте колко снимки има с тях като млада.А тези възсторжени почитатели на Радев и Йотова са дъщерите и внуците на генералите от ДС.
129
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Юмручето и неговата подгласничка успяха да сринат държавата!
128
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя също каза, че новото правителство нямали 100 шанса, а само 100 дни и вероятно ще се стигне до нови избори. Това е положението. Употребиха хора, купиха ги, за да докарат държавата до кривата круша. Сега ще си изтрият ръцете заради некадърността си с Кирчо и Кокорчо.
127
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МНЕНИЕСпоред мен е по-подходящ за президент на Русия след като се огласиха записите, в които той защитаваше руските шпиони. Всъщнист, главния прокурор искаше тъкмо да изземе доказателствата за шпионската дейност на Радев.
126
0
 
18
 
! Отговори
Диоген преди 2 години
Победата беше ФИСКАЛНА, затова и толкова емоционална! 10 г. на държавна хранилка си е за Гинес.Неслучайно е заприличала на Мис Пиги.А нейния началник даже взема и военна пенсия.Ашколсун на такава държава...
125
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За тежкито състояние на българите и мизерията им са виновни тези двама популисти на снимката. Този им мандат ще им се види черен, защото народът няма да си мълчи за грабежа от семейно-олигархичната шайка на Радев и Йотова!
124
1
 
17
 
! Отговори
Йотова: преди 2 години
- Показах на тия хора как са мятам, колко са раздавам.
123
1
 
13
 
! Отговори
Shshs преди 2 години
131 - На тях им е разрешено да ходят без маски, те са богопомазани не са простосмъртни като нас простолюдието. ;}
122
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Попитали Ген. Радев:- Вие как кацнахте в Президентството?- Още се чудя, издигнаха ли ме, спуснаха ли ме.
121
1
 
18
 
! Отговори
Shshs преди 2 години
До 102 - Тия двамата вярно мязат на семейство Бънди. Парашутиста е малко по-плешив, а домакинята е малко по-охранена, ама по характер са едни и същи - той вечно намусен, а тя все блии към звездите.
120
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждам мерки не спазват. Радев нали откри щам Шипка още на 3 март 2020 и каза, че това е вируса на страха, и предателството?! Заради тези паразиmи умират всеки ден хората, понеже всяха недоверие и се подиграваха на вируса, за да има много заразени и да бутнат предишното правителство. Е, сега са по над 10 000 заразени на ден заради тези .. няма да кажа какви защото ще ме блокират.
119
17
 
2
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Винаги съм смятал че Първанов е най-успешния Президент . Сега стана ясно - Жельо Желев , Петър Стоянов , Плевнелив - те са Президенти на Турция и ДПС .Радев е Първия Президент на България .
118
2
 
22
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Тази червена бузлуджанска хоругва инсталирана от партия който предизвика няколко национални катастрофи, рано или късно ще бъде извлечена за червените чор.ли от мястото на "Дондуков 2" превърнато в квартира на червения Идил, заедно другият обитател - преЦедента радеФ ... !!!