Йотова призна: Втората победа беше много по-емоционална

Пет години българите преценявали работата им с Радев
Обновена: 23 яну 2022 13:08 | 23 яну 2022 10:15, Камелия Цветанова
266
Йотова призна: Втората победа беше много по-емоционална
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

“Втората победа определено беше по-емоционална, защото пет години българските граждани у нас и в чужбина преценяваха работата, която сме свършили, и в крайна сметка ни дадоха отново доверието си”, заяви вицепрезидентът на България Илияна Йотова в първото си интервю след встъпването в длъжност пред БНТ.

Още по темата

“Благодаря за оценката на анализаторите, че аз съм била политикът в двойката. Според мен успехът на нашата двойка не е кой какъв е, а в екипната работа. Всеки си тежи на мястото, ние с президента Радев сме различни като характери. Смятам, че за тези пет години разширих видимо този пост - на вицепрезидента. Президентът ми възложи тежки ресори. Смятам, че направихме много особено в работата с българите зад граница. Сега амбицията ни е да направим най-после Български културен институт”, добави тя.

"Няма как да не кажа, че много колеги от ГЕРБ по време на предишния мандат подкрепяха идеята за културен институт. Но всички те казваха, че Борисов трябва да каже. А Борисов очевидно не се интересуваше от това", уточни Йотова.

"Аз не отдавам вече такова значение на разграждане на модела. То ще си дойде от само себе си. Не знам кое е по-тревожно - пандемията или огромните неравенства между българите. Ако тези неравенства се коригират, моделът ще си отиде сам. Ако има политическа воля за това, съвсем скоро ще възстановим страната си, даже ще има подем. Една дума, която като че ли сме забравили", сподели новият стар вицепрезидент.

"Някои твърдят, че има конфликт между президент и премиер, други са на мнение, че президентът диктува решенията на премиера. Щом така са разделени мненията, значи си вършим добре работата", бе лаконична по темата Илияна Йотова.

"Трябва да има малко по-голяма подреденост в действията на правителството. Някой министър си предлага някакъв закон, без да се координира с останалите. Може би защото е сложно в четворна коалиция. Имат сто дни, но нямат сто шанса", оцени действията на кабинета Илияна Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още по темата: Йотова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
2
 
20
 
! Отговори
до 125 преди 2 години
Така е. Но когато комунистите управляват в България винаги има режим на тока. Ядохме им попарата през гладната Виденова зима.За 15 години след 1989г. три пъти БСП фалираха България.Доларът стигна 3 000 лева. Баща ми вземеше 5 щ. долара заплата, а баба ми лека и пръст получаваше 3 щатски д. пенсия.Магазините бяха празни. С трън да завлачиш - нямаше какво да закачиш. За капак на всичко умирахме от студ с 5 одеяла. Домашните си пишехме на свещи, но по едно време и свещите свършиха.Глад и студ беше.
116
4
 
10
 
! Отговори
До 122 преди 2 години
ВИЕ НАРОДЪТ - ОТ ГЛАД И МИЗЕРИЯ. НЕ ГЕРБ. ТЕ СА СИ ДОБРЕ. ТИ МАЙ ЧУВАШ ИЗБИРАТЕЛНО, ДА?
115
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лелеле, ама като фолк певица си направила косата. Направо се е nа.кu.,рвиla s tazi червена коса. Хахахааа Резииииииил!
114
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Само питамВъв Вълчидол и Горна Отяховица вече са на режим с уличното осветление, както и доста села. Но това Йотова не знам защо не го каза вчера на тържеството?
113
3
 
18
 
! Отговори
Песимистът казал: преди 2 години
От това по- лошо не може да стане!!! ОПТИМИСТЪТ РАДЕВ КАЗАЛ:" ААА, МОЖЕ, МОЖЕ!" И ЩЕ СТАНЕ! ВЕЧЕ СТАВА.
112
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
8 млрд дето се крадяли от ГЕРБ на година. Къде са, защо не ги виждаме в бюджета?Вместо това виждаме нови заеми и никакви приходи.
111
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малиии,какъв мощен герберунгелски вой.Как силно боли,когато паднеш от високо.Каква мъка те е налегнала,че повече не можеш да крадеш.
110
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Добре е че я България все още има умни хора, които гласуваха за Радев и Йотова. А не за предложението на ГЕРБ-ДПС спечелило вота в Турция." ....то това е като да се радваш, че имаш сифилис вместо гонорея!
109
2
 
14
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
Ще спирате ли уличното осветление и по парковете и в по- големите градове, че те повече ток харчат? Редно е да се изключи.
108
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има умни хира, които сега си броят стотинките в супермаркета, защото още по-умния Радев им вдигна цените двойно през тези 9 месеца, откакто заграби властта.
107
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
:D Новата Шиши е Йотова. Лицето и плува в мас. Можеш 2 кюфтета да изпържиш на лицето и. Много бързо се уядоха крадливите комунисти.
106
6
 
17
 
! Отговори
До 103 преди 2 години
Голям оптимизъм те гони, но се поогледай наоколо, виж и разбери какво става и тогава приказвай за ГЕРБ, защото тези некадърници ще разсипят държавата,
105
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква работа свършихте?Успяхте да похарчите 8мил.лв -къде потънаха?Цените най-високи при нас-ток,хляб,гориво ...Най-скъпоплатената институция,Радев със заплата-15000лв,ти с 12000лв повреме на пандемия виж се само на какво приличаш,а умират хора,гладуват а вие не престанахте да се хвалите,защото единствено си мислите за вашите тумбаци и да не изтървете втория мандат,спечелен с 1мил.гласове незнайно ,,как''.Успяхте да обидите ,,обикновените''тези наивни хорица които са си дали гласа и сега плащат!
104
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
15 000 лв е заплатата на Румен Радев като президент. Има няколкостотин съветника, огромен антураж от охранители, мерцедеси ЕС класа. Резиденции, бонуси над заплатата, пътувания в чужбина, колко пъти пристата му жена я хващаха как задръства пътя докато пазарува в скъпи бутици по Витошка?
103
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре е че я България все още има умни хора, които гласуваха за Радев и Йотова. А не за предложението на ГЕРБ-ДПС спечелило вота в Турция.
102
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смея да твърдя, че шапката можеше и без фалшификации и машинарии да спечели срещу ректора, ако го бяха разкачили от червения би3oн...?!
101
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая гуша не е от туршия! Овладяха каналите на Боци за суджуци и резултата не закъсня.
100
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освинила се е като прасе.
99
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След Тикволандия, време е да се прекръстим на Бъндиландия!
98
11
 
2
 
! Отговори
До 101 преди 2 години
Ами да са гласували,бе!Никой не им е пречил.Ама те не гласуваха и за вашето магаре.Така че,по-добре си трай.