Михаил Миков ще напусне БСП след Конгреса

Според него участието на БСП във властта не може да постигне нещо съществено
23 яну 2022 19:13, Нели Христова
33
Михаил Миков ще напусне БСП след Конгреса
Снимка: БГНЕС

„БСП очевидно няма спирачки и е тръгнала в низходяща тенденция, която ще намалява все повече общественото влияние. Констатацията на Конгреса, че няма подадена оставка на лидера Корнелия Нинова, кара много членове на БСП да констатират, че не са членове. И аз констатирам, че вече не съм член на БСП". Това коментира пред БНР Михаил Миков, бивш лидер на БСП, бивш председател на парламента и министър на вътрешните работи в правителството на тройната коалиция.

По думите му с участието във властта БСП не може да постигне нещо съществено в политически план, а само в личностен.

„Има обществена нужда от нова лява партия. Вероятно ще има и процес на фрагментация на лявото. Тези разговори трябва да започнат, защото днес лявото не е представено нито парламентарно, нито като обществена дискусия", каза той.

Миков коментира и планираните реформи в МВР. „Разследването е основна функция на МВР, прокуратурата надзирава, трябва да имат повече правомощия разследващите полицаи, а и да носят повече отговорност. Трябва да се даде доверие на разследващите, а ако злоупотребят с правата си, има текстове в Наказателния кодекс, че носят отговорност. Прокуратурата няма как да бъде заобиколена, тя има обвинителна функция, което е конституционна функция. Твърде малък е капацитетът за разследване в България на разследващите полицаи, той трябва да се укрепва от МВР, а не по Митниците, в КПКОНПИ. Опитите за изваждане на разследващите функции от МВР и от следствието в рамките на прокуратурата са неуспешни. Тоест, укрепване на системата, засилване на възможностите, ясни отговорности за всеки разследващ полицай", посочи той.

И подчерта, че реформите трябва да се случват спокойно, хладнокръвно и след като са ясни, тогава да се обявяват.

 


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 месеца
Миков може да е алкохолик, но има акъл повече от Рашков. Разцеплението в БСП е видно. Сега може би ще гледаме много мелодраматични напускания - вероятно от Весела Лечева, Р. Овч., може би и председателят на Софийската организация Калоян Паргов. Ще гледаме циркове, но Нинова ще си участва във властта.
22
1
 
6
 
! Отговори
vlady преди 3 месеца
Миков е най-достойният лидер в БСП с олична юридическа и алкохолна подгготовка и ще липсва много на партията. Би бил чудесен президент или лидер на ЕС, достоен наследник на Юнкер.
21
2
 
5
 
! Отговори
Шефа преди 3 месеца
Не е първия службогонец , няма да е и последния , има ги във всяка партия!
20
1
 
9
 
! Отговори
Бар Наздраве преди 3 месеца
Като напусне БСП може да стане главан технолог на некой Винпром.
19
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нинова не отиде знаково на втория мандат на Радев, прати оня убитак Вигенин. След като се справи с вътр опозиция Ни ова ще се заеме с Радев.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Извинете - кабинет, не конинет.
17
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Селянката от Крушовица и преданата й кохорта повлякоха 130-годишната бивша лява партия към дъното, а 400 покорни овчици от конгреса безропотно й асистираха. Дотук с БСП, следва фалит като с Техноимпекс. Стрина Корни ще командва партията от МС. Ало, харвардските възпитаници, внимавайте с тази жена, да не ви фалира и вас - тя готвеше кснинет с Боце и ГЕРБ + ДПС, не с вас.
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Закъснял е другарят Миков. Но, по-добре късно, отколкото никога.
15
1
 
10
 
! Отговори
ВРАЧАНИН преди 3 месеца
Партията на Миков ще се казва Трифон Нарезан.
14
7
 
10
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 месеца
Русо-робите могат да бъдат сигурни, че колкото и да не им се иска, Миков ще създаде социалдемократическа партия, която ще защитава интересите на народа и няма да има нищо общо с комунистическата олигархия, с червените крадци и кремълските тирани. Мишо е честен политик и народа го харесва. Желая му успех.
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И без това нищо полезно не е свършил.
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Наздраве Миков!! Който ни мрази под нас да лази!!
11
3
 
9
 
! Отговори
Доц.Рашков преди 3 месеца
Рашо Дамаджаната още не е дал информация за онези митични подслушвания на 130 политици по времето на ГЕРБ. Оказа се, че такива подслушвания 2020 г е имало 7 на брой, а 2017 10 и то по реда на надзора с разрешение на съда.
10
2
 
9
 
! Отговори
Да се спасяват преди 3 месеца
Докато корабът не е потънал окончателно. Капитанът, разбира се, трябва да остане.
9
10
 
8
 
! Отговори
Herr Muller преди 3 месеца
Решил е да се кооперира с Бай Рашко Дамаджаната. Голем тандем ше са да знайте.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това пък какво е? Кой го интересува?
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Наздраве Мишо!
6
3
 
12
 
! Отговори
Искър преди 3 месеца
Н е мога да спя вечер от това решения,не ме интересува този къде ще ходи вероятно в някой стара морга за автомобили ПАЗАЧ в Божурище.
5
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
БСП се разпада отвътре, Нинова полага неимоверни усилия да го постигне. Там никога не е имало умни хора, но тези, които имат поне две мозъчни клетки я напускат преди да отиде на отрицателен брой гласове на следващите избори.
4
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Представата на Миков, станишев и други опозиционери за лява партия очевидно няма нищо общо с лявото - десни паrdziти върху лявата идея. Още не могат да се поправят пораженията , което тези двамцата и техните ортаци, нанесоха на БСП. Нинова се връща към идеята, която е позволила тази партия да се съхрани във времето! Да защитават слабите във вълчи времена, е неблагодарна работа. Нинова е борец, на чийто кураж могат само да завиждат мижитурките.