Сербезова увери: Не са нужни мерки на национално ниво

Проблемни области са София-град, Благоевград, Перник, Стара Загора
Обновена: 23 яну 2022 09:43 | 23 яну 2022 09:30, Камелия Цветанова
99
Сербезова увери: Не са нужни мерки на национално ниво
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

14-дневната заболеваемост варира в различните области на страната. От 265 на 100 хиляди души – до 2369 души на 100 хиляди души в Благоевград. Тези големи разлики се обуславя от различни фактори. Затова всеки Областен щаб в зависимост от обстановката взема мерки на регионално ниво. При тази голяма разлика на регионално ниво – ограничения на национално ниво не са необходими”. Това заяви министърът на здравеопазването професор Асена Сербезова пред Нова телевизия.

Още по темата

По думите й благодарение на модела на МЗ за управление на кризата с COVID-19, се отчита и броят на заболелия медицински персонал.

Като проблемни области тя посочи София-град, Благоевград, Перник, Стара Загора. И припомни, че мерките се взимат на областно ниво.

„Броят на леглата може да се увеличи, но много е важно кой ще ни лекува. Заболеваемостта на медицинския персонал се следи ежедневно”, категоричен е министърът.

"Максимално сме отразили желанието на МОН да бъде запазено присъственото обучение за малките ученици. Към настоящия етап се запазва присъствения учебен процес. Ваканцията, която обяви министърът на образованието акад. Николай Денков, ще даде възможност за почивка без това да повлияе негативно на учебния процес", обясни здравният министър проф. Сербезова.

Тя апелира да се увеличи ваксинационния обхват. "Категорично е ясно, че тези, които стигат до интензивните отделения, в повечето случаи не са ваксинирани", каза още министърът на здравеопазването.

Според нея е логично като се повиши ваксинационният обхват да се мисли в посока облекчаване на мерките. И припомни, че 24 държави в ЕС се използват т.нар. зелени сертификати за обекти с обществено предназначение и 100% за пътуване.

На този етап няма да отпадне сертификатът за антитела, припомни още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: Сербезова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
36
 
! Отговори
Сербезова, преди 2 години
Каквото и да направите оттук-нататък, няма НИКАКВО значение. Всички участници в представлението отиват на трибунал !
42
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БГ е изчезваща страна,населението намалява провинцията.Втози студ няма хора по улиците,и е смешно да се ториризират и затвярят хората в провиницята. Имаме 2 града само където има много хоа,и пак не сме като в другите държави където много млн живеят в един град.Така,че посмалете малко.
41
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комитета за какво са назначени и получават огромни заплати и привилегии от данъкоплатците? За да наблюдават ли и да прехвърлят отговорността върху други ли? Това го може всеки и без да е на държавна издръжка.
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално е да не са нужни мерки на национално ниво. Няма смисъл да се затварят Пешо от горно нанадолнище при положение, че в селото живеят 100-200 човека на кръст, но пък за големите градове, където гъстотата на населението е огромна и би трябвало да се вземат мерки, които да могат да се контролират за да не са само на хартия преди ситуацията да се изпусне от контрол. Не само да получават тлъсти заплати, да обикалят телевизиони студия и да наблюдават.
39
2
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Откакто поставиха тази милионерка на власт , веднага лекарствата станаха 2 и 3 пъти по-скъпи , а доста от тях и изчезнаха ! Скоро и българите -пенсионери ще започнат да изчезват !!! Това е грижата на Сербезова. Виж , грижата на Сербезова за повече откраднати милиони е важната! Мамичката ви ненанситна !!!!!!!!!! Господ вижда ли ?????
38
1
 
30
 
! Отговори
о.р. майор преди 2 години
Мисля,че няма да дочакате на власт достигането на критериите за премахване на зеления сертификат. Как може да се увеличи ваксинационният обхват, като все още няма ваксини срещу ковид. Правете разлика между истинските ваксини и сега наличните субстанцци,въведени в употреба "под условие" и с прехвърляне на всички отговорности върху потребителите.
37
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Покажете банковата и сметка!
36
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Борисов го плюеше че нищо не се прави ,а тя като министър прехвърли отговорността на някаква комисия и си кротува ни лук яла ни лук мирисъла.И ТЯ ЧАКА ПРОМЯНАТА ..........
35
8
 
31
 
! Отговори
до 42 преди 2 години
Ако не бяха ваксаните да разпространяват да доведат до делти, омикрони и да го разпространят при нас неваксаните, сега нямаше да имаме 5 вълна. Кой докара омикрон при нас бе, ваксаните ковид гета на Европа
34
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сваляй мерките Сербезова и остави хората да решат дали да се ваксинират. Тая лъжа ще ви излезе през носа, щото идея нямате на колко народ съсипахте живота. Колко ти платиха, за колко се продаде? Колко пари струва народа на България??
33
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, каква беше г-жа Сербезова когато я бяха погнали от предишната власт и всеки ден ходеше в 7/8 тв да търси съпричастност и подкрепа ! А сега в какво се е превърнала и тя: нагла, подла и бездушна женица, за която даже нейната адвокатка сподели каква невероятна трансформация е настъпила още първите дни след овластяването й същата като с Кацаров!
32
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 43Ако небеше карантината отдавна щяхме да сме забравили за ковид
31
38
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не бяха антиваксърите пандемията отдавна да е приключила.
30
41
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нужна е принудителна ваксинация за българското стадо като в Австрия. Останалите народи не са длъжни да търпят прoкaжения ***.
29
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 42Българите сме умен народ и заобикалям правата.Аз например почти никога не съм носил маска на носа и на устата.Слагам я под брадичката и минава номера За сертификата имам един от тест и ми е достатъчен след малка редакция за да влизам на различни места
28
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НУЖНА Е ОСТАВКАТА НА СЕРБЕЗОВА
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БаткоЧаст от заведенията не спазват мерките а за останалите трябва ти трябва фотошоп сертификат за да влезеш или сертификат на баба или дядо ако не можеш да си го направиш.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Давайте, ще станете още по популярни
25
1
 
20
 
! Отговори
Батко преди 2 години
Тази много скоро ще бъде изритана от там където е! Малката булка с четири брака нищо не разбира от здравеопазване освен да служи на интереса на фармацевтичната мафия. Кирчо и компания са събрани от резидента Радеф - Сертификата дава свобода, интересно ми е кой ще им спазва новите мерки?
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До оклиЗатова най-добре е да се влезе в едно таково отделение и дас е пита дали хората са били ваксинирани преди да влязат в отделението и това водео да се излъчи навсякъде.