Соломон Паси: С Русия трябва да се говори с голямо уважение и с отлично въоръжение

Ние не сме една малка страна, а част от ЕС, допълни той
23 яну 2022 18:52, Нели Христова
518
Соломон Паси: С Русия трябва да се говори с голямо уважение и с отлично въоръжение
Снимка: БГНЕС

"Русия ще нахлуе в Украйна, това, което не се знае е кога, колко и как ще нахлуе. Как са се държали руснаците с нас. Ние имахме изключително добър диалог с Русия. На Русия ние казахме, че влизаме в НАТО, ние казахме, че изграждаме американски военни бази. Ние три пъти градим американски бази в България и това става в името на борбата срещу тероризма и в името на световния ред и мир. Три пъти го обясняваме това, три пъти те казват: "ок". Това обаче, което е най-важно в разговорите с Русия са два ключови елемента. С Русия трябва да се говори с голямо уважение и с отлично въоръжение. Това са двата ключа за успех в разговорите с Русия". Това каза в предаването "120 минути" по Би Ти Ви - бившият министър на външните работи в правителството на Симеон Сакскобургготски - Соломон Паси.

"Ние не сме една малка страна, а част от ЕС, който е половин милиард души и ние сме част от НАТО, което е повече от ЕС, защото там вече го има и САЩ и Турция. Все едно да кажем, че Малко Търново е малка част от България, че то е част от цяла България. Ние трябва да започнем да мислим за нас като за НАТО, като за света, ние сме едно семейство. И тук вече идват на линия думите на Маргарет Тачър: "Дипломацията без оръжие е като оркестър без инструменти". Ако ти искаш добра дипломация, ти трябва зад себе си да имаш много добро въоръжение", каза още Паси и продължи с напомняне:

"Затова отворете в-к "24 часа" от дата 3 ноември, 1999 г., когато Атлантическият клуб, забелязвайки, че границата на стълкновения, на противопоставяне по-точно в Европа се мести от Запад на Изток, ние казахме 1999 г.: "Да, ядрените оръжия трябва да се преместят от Запад на Изток. Ядрените оръжия не са нападателни, защото никой не напада с тях, те не са и отбранителни, никой не се е отбранявал с тях. Единствената функция на ядреното оръжие е, че то възпира. Затова, че нямаше Трета световна война и затова, че Трета световна война беше потушена под формата на студена война, трябва да благодарим на добрите ядрени оръжия и това, което ние казахме 99 година продължава да е вярно: "Ако се изместят ядрените оръжия от Белгия, Холандия, Англия и където още ги има в Централна Европа по Черноморието в България, Румъния и Турция, тогава паритета в Черно море ще въдвори мира в Черно море. Но Русия не иска да разговаря с Европа, много й е малка на Русия. Русия иска да разговаря със САЩ. Ще ви дам един конкретен пример - 2004 г. бяхме домакини на министерската среща на ОСС и аз трябва между 55 делегации да координирам финалното решение. Всички делегации го подписаха, минус руската делегация. И му казвам на Сергей Лавров: "Такава прекрасна среща имаме, прекрасно българско председателство, защо искаш да сложиш капката с катрана, аз ли те обидих с нещо, България ли ти е виновна за нещо". Той ми каза: "Соломон, нищо общо няма това с България, с теб, това е между нас и американците". И няколко дни по-късно почти същите текстове, които той отказа да подпише, същите те, бяха подписани само че в съвършено различен формат и контекст - във формата НАТО - Русия в Брюксел. Русия казваше на света: "Когато срещу мен е едно цяло НАТО, американците ще подпиша, но когато аз съм срещу една от 55-те държави, не ме бройте там". За да има значение Европа тя самата трябва да се вземе в ръце, защото няма лидери, които да обединят една обща позиция по отношение на Русия, както и на други световни проблеми. Европа напълно отсъства например в Близкия Изток, както и в конфликта в Корейския полуостров", каза Паси и допусна, че Куба в някакъв момент може да се присъедини към НАТО, ако европейските страни членки поискат това. "Но това е друга дълга тема", обобщи Соломон Паси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


518
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
1
 
40
 
! Отговори
-- преди 2 години
Гаден полуевреин ***, когато България беше с Русия имаше 200 000 армия, 240 изтребителя и една от най силните армии на балканите, икономиката работеше, за 30 години я разграбихте и още има за крадене. Америка какво докара, скъп ток, скъпа газ, вериги които изнасят парите които уж са ниги дали като помощ мода да изброявам още и още. Само такива *** като теб са добре.
256
8
 
1
 
! Отговори
Теди преди 2 години
ВЯРНО Е
255
1
 
25
 
! Отговори
Ей Соломончо преди 2 години
Ми *** в Руското посолство и им се скарай малко бе сладур - кажи им че си Атлантик Страшник и да видим какво ще стане , ако не те удавят в чашка за кафе ?!
254
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Iozeff - Те такива не се съобразяват с референдуми ! Референдумите са дъвка за наивниците , които нямат то-ки да се борят и да си пазят държавата , традициите и народа , и затова такива изпълзяват от клоаката , правят поразиите и пак в клоаката !
253
2
 
24
 
! Отговори
Iozeff преди 2 години
Сюлейман Паси,поптодорова,плевналиев,харизанов,онази торба александър йорданов!,всичките са слуги на америка! Като толкова разбират от това нато,да направят един референдум в България и да видят резултата!
252
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Соломон Паси е един лигльо и ревльо..............той вкара България в НАТО незаконно, без референдум...............тоя антибългарин и ционист, който се фукаше с с един стар и грозен Трабант!!
251
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мони Паси е предател, продажник и срам за България
250
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С Русия трябва да се говори, когато вкараме Соломон Паси и другите национални предатели в затвора до живот .. Колкото и да се напрягам ... Не мога да си спомня някой да ме е питал дали искам в НАТО или не .. То, и за ЕС нямам такъв спомен ... Между другото ...
249
3
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Света ни има нужда от Справедлива и просперираща...отворена към Света Русия,е ние ще отстояваме Суверенитета и Свободата си както и колкото можем..."малка" ...ограбена България е лоялен партньор,Народа ми е Свободен Народ...Бог да накаже политиците ни обслужващите ги и наследниците им...Амин!!!
248
1
 
12
 
! Отговори
Друга новина.... преди 2 години
...."Влиятелен US конгресмен зове за военни учения в България и РумънияМайкъл Маккол настоява и за съвместни тренировки в Полша и Прибалтика, за да се демонстрира сериозност пред Путин"....Бе тоя вред ли е или дъската отдавна му хлопа?
247
0
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
като част от Свободният Свят Русия ще е в пъти по влиятелна...с война в Украйна или където и да било...защо го причинявате на децата си хора?...къде е хитлер...и какво остави след себе си?деца?богатства?някой почита ли го...е шепа хулигани,приятели...политиците жертват животите на нашите деца...нашите животи...нека не им го позволяваме повече...плащаме им да работят за просперитета ни...не да ни правят войни...не забравяите вие работите за нас!!!
246
5
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
г-н Путин има полезен ход,да въведе Русия в Демократичният и Свободен Свят,...може да допринесе толкова много,че ви е бедна фантазията,Русия е велика страна и заслужава достойно място...но не със заплахи и рекет,може да направи Света ни по Справедлив .,хората по-щастливи,Света ни го заслужава,децата ни го заслужават г-н Путин!
245
2
 
15
 
! Отговори
Соломон Паси преди 2 години
С Русия трябва да се говори с голямо уважение и с отлично въоръжение.....И с доста памперсо!!!
244
3
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Всеки ден нов глас от политическото сметище.Престанете да ни занимавате с политици,които отдавна сме ги изхвърлили от употреба.
243
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' Соломон Паси: С Русия трябва да се говори '' ........................... Ние с Русия няма какво да говорим, както казва Юрий Борисович Швец, майор в КГБ ... Русия в момента се управлява от наркокартел ... наркокартел въоръжен с ядрено оръжие. С наркокартел не се разговаря, С наркокартел се воюва.
242
12
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
та рубашките са десетилетия назад технологично след САЩ,и го знаят...султанО им свали самолет и уби руски военни...само защото са минали покрай границата им...всеки може да го провери...и тишина,надявам се путин да не е на химикали,ще доведе Русия до изчезване,Народите на Русия не заслужават подобна съдба,няма да можете да излетите дори,опасна игра си е,налагат ни я...да играем
241
5
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
хаха а късмет да нахлуят рубашките...над 30 мил. украйнци...и подкрепа от Нато...путин ще закопае Русия...Русия и Народа им са готини...политиците им ги водят...както тоя ланкащият ни цитиращ г-жа Тачър...ама с царО ни закриха армията...училищата...защо не купуваха оръжия...ами с ограбеното си купуваха...хотели и банки?...политиците са престъпници и отнемат животи!!!
240
9
 
4
 
! Отговори
ДО 335 преди 2 години
До САРМАТХайде сега, обясни какво значи, че сте русофили?Ще защитите Русия, ако тя проявява агресия и опупира чужди суверенни територии???Ще я защитите, дори и когато е в ущърб на собствената ви родина???Въпросите ми са риторични. Много добре знае, че вие- русофилите, в душата си, сте продали България на Русия. Много отдавна.
239
8
 
3
 
! Отговори
До 344 преди 2 години
До АнонименА, вас, русофилите, които бихте продали България на Путин, на секундата, къде и как трябва да ви овесим??
238
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този агент на една израелска служба кво се обажда , правилно му каза покойния проф Василев ай сиктир като не ти харесва ходи си в израел