Ченчев: Не се притеснявам от разцепление в БСП

Партията имала нужда да е в управление след години в опозиция
24 яну 2022 09:39, Петя Славова
19

Корнелия Нинова остава лидер на БСП, решиха от левицата на 50-ия конгрес на партията.

Според депутата от БСП Иван Ченчев, решението да не се приеме оставката й е било очаквано.

"Не виждам да има възможност за тълкувания. Конгресът категорично реши какъв път да следва партията. Близо 500 подписа от делегати бяха събрани Конгресът да не констатира тази оставка. Нинова е вицепремиер и министър - да тръгнеш на вътрешнопартиен избор не е подходящо", коментира той в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Според него Нинова е поела отговорност за изборните резултати с подаването на оставката, но след като най-висшият орган в партията ѝ казва, че трябва да остане, тя нямала друг избор.

"960 делегати да е "театър" и "фарс" - не ми се връзва това нещо. Тезите на опозицията изпаднаха в тотален крах. Не се притеснявам от разцепление. Нека се чуват различни мнения, БСП е най-демократичната партия. Едни и същи хора плашат с разцепване. В ядрото на БСП няма разцепление. Ядрото на БСП са нашите членове. Там долу няма никакво разцепление, всеки си знае мястото и работата", обясни Ченчев пред Bulgaria ON AIR. И добави, че на Конгреса са се чули призиви "Ние да свалим Нинова, пък после ще мислим за политики".

Партията е имала нужда да бъде в управлението след толкова години в опозиция, убеден е Ченчев.

"Всички наболели въпроси в държавата ние ги започнахме. БСП в този кабинет доказва, че може да си прокарва идеите", категоричен бе Ченчев и добави, че държавният бюджет за 2022 г. е реалистичен. По думите му ще има различни предложения за ДДС ставката, но едва ли ще се стигне до коалиционен сблъсък.

"В БСП има много млади хора, те са страхотни. Това ръководство спря вечните депутати. Имаше една целувка на Орлов мост. Не съм чул Станишев да пита Националния съвет дали да се целува с Местан. Ако има вождизъм, защо той тогава извърши серия от действия? Докато Нинова непрекъснато на Национален съвет поставя въпросите в партията", каза още депутатът от БСП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Новините за БСП вече трябва да се публикуват в раздел "Хумор,сатира и забава".
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трудна ще е битката на Нинова с оялите се нотабили. Дълго време червените олигарси провеждаха откровено дясна политика и благодарение на тях трудещите се фактически нямаха представители в Парламента. Лобистките им закони и до днес тровят живота на обикновените хора. А десятъкът и липсата на необлагаем минимум са доказано най-реакционни десни практики за несправедливост. БСП само ако отстъпи от идеите си, ще изчезне.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Артистката Корнелия е избор на мафията. Лека, полека, мафията си създава нов проект. Първо ИТН. Следва БСП. Натискат копчето на Възраждане да предизвика размирици и отново в играта влиза ДПС като балансьор на правителство от ИТН/БСП/ГЕРБ. Още не е готов плана с подмяната на оня ***. Тогава ще съборят сегашното правителство.
11
1
 
3
 
! Отговори
Айде , бе ! преди 2 години
Този Чейнджев , защо не си седи в чейндж хралупата , ами се е намърдал в Народното събрание ? Аман от гешефтари в държавната власт ! Аман от комунисти ! БСП отдавна е на политическото бунище , а те искат да управляват ! С кого, бе, оланкоолу, дупе голо ???
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ченчев: Не се притеснявам от разцепление в БСП ----------- а трябва :)
9
4
 
6
 
! Отговори
Диана преди 2 години
БСП е срам за България итрябва да си отиде от политическото пространство! Имали нижда да управляват, значи, защото били толкова години в опозиция...Трагедия!..Тези хора не разбират нищо от политика - трябва колът да им влезе в окото, че да го видят, толкова са ангажирани с вътрешнопартийните си интриги, че въобще не виждат какво става около тях - важното е ДА УПРАВЛЯВАТ, значи...Важна е властта!..Заслужават си нашите политици това отвратително отношение към тях от международната общност...
8
3
 
9
 
! Отговори
Ивайло преди 2 години
Много отдавна започна залеза на тази партия... Вътрешни борби между кланове, кланчета, лобита, групички и т.н. кой къде да се издигне, кой какво да прилапа, кой къде да се настани (и при другите е така, но някак си по друг начин). В резултат на това започна да намалява подкрепата за тях. Съответно намалявайки броя депутати, кметове, общински съветници вътрешните борби станаха още по-ожесточени. А сега след като Нинова стана несменяема очаквам вече тотално разцепление.
7
1
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
и 4 министри на бсп не са специалисти в съответните области това е тоталнаизлагация на следващите избори няма да влезете в нс
6
1
 
9
 
! Отговори
пенсионерски клуб преди 2 години
е къде са тия много млади хора в бсп бе ченчев ? да нямаш предвид онова моме с червения бански на който пишеше - бсп е секси ?
5
4
 
14
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Да се разцепва и да потъва тази лицемерна небългарска партия. Винаги слушали Кремъл и работили срещу България. Сиромахомилско говорене, а милионерите са 90% от БСП. Пуснаха ги по милост във властта, а Нинова почна да говори за "лично мнение" по въпроса на НАТО и Русия, т.е. българската позиция поддава под руския натиск. Предателска партия.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-накрая мафията си намери заместник на Бойко Борисов. Започнало е купуване на политици, които в подходящият момент да направят Корнелия премиер. Да не се изненадате, когато това се случи.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази партия трябва да отговаря за Дарина от Казанлък и Божков от Велинград
2
2
 
9
 
! Отговори
Kuncho преди 2 години
"Там долу " каза бога от висините:)Абслолютни въздухари извън живота.Нямат един кадър да става за нещо вече.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И няма защо! Това е несъществено събитие...