Ковачевски пристигна у нас за междуправителствено заседание

Той бе посрещнат от Кирил Петков
24 яну 2022 17:15, Нели Христова
25

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Министър-председателят Кирил Петков посрещна северномакедонския си колега Димитър Ковачевски с официална церемония пред Паметника на Незнайния войн в София, предаде репортер на БГНЕС.

Ковачевски пристигна у нас за утрешното междуправителствено заседание, което ще се проведе в резиденция "Бояна".

В рамките на събитието Петков и Ковачевски ще разговарят на четири очи, ще се проведат встъпително и същинско пленарно заседание на делегациите на двете страни. Паралелно са предвидени заседания на четирите работни групи, сформирани в областите: икономика, търговия и иновации; инфраструктура, транспорт и свързаност; европейско сътрудничество – зелен преход и дигитална трансформация, и върховенство на закона; култура, наука и образование и младеж. Среща ще имат също съпредседателите на Съвместната мултидисциплинарна комисия между Република България и Република Северна Македония по историческите и образователните въпроси. В края на съвместното заседание на двете правителства ще бъдат подписани двустранни документи, след което министър-председателят Кирил Петков и премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски ще дадат съвместна пресконференция за представителите на медиите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонимен и македония е географска,използвана от коминтерна за създаване на ГМО използвано като...фитил от "великите,разбирай крадци и престъпници"...и така върви света ни...дочух... на Господ му свършва отпуската...и си говорили с Путин,да пуснЯт ядрените...и успех на...вЕрващите!!!...и чЕкащите пред бнб...позор...Путин е последната надежда,Подкрепа г-н Путин!... и Ленин така победи!!!
20
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Ама България има толкова много проблеми,вие харчите парите ни за караули за делегации...я си представете как гърците ще плащат на макетата лъжите и кражбите...та новите...за кого работите?защо животите на децата ни са по-маловажни от предателствата на макетата,чийто обслужвате...ВМРО...идвам да ви подкрепя...тоя да напусне територията на България!!!Оставка и Избори...ще ги платим бре кире!!!
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям праз!
18
1
 
6
 
! Отговори
аха преди 2 години
държавата пращи от кризи, те тръгнали да оправят макетатакирчо,кирчоооо, вземай си кокорчо и...зад харвард
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Благоевград 14 - В България при преброяване (на 10г) всеки може да се запише с какъвто си иска етнос. По конституция не можеш да правиш сегрегация по етническа принадлежност затова и не може да регистрираш туркса партия примерно и трябва в ДПС да има българи, затова и чисто македонска организация не може да има. А на преброяването има 1609 македонци, които са се писали такива в цяла България. Полето е свободно за попълване, ако искаш и марсианец се пиши, може и онлайн да се попълни!
16
2
 
13
 
! Отговори
Осигуриха преди 2 години
ли преводачи за съвместното заседание? Не че нещо, ама кироРезила е зле с българския....
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
войната до нас.тези нахилените с макетата се занимават..клоуни
14
12
 
4
 
! Отговори
Благоевград преди 2 години
Човешки права и Свобода за македонците в България.Българският съд да регистрира всички македонски Организации в България.България да признае македонското малцинство в България.
13
4
 
9
 
! Отговори
Бонго Бацил преди 2 години
Бате Киро, пълен смях си братле. Може да заместиш мистър Бийн, да ти се посмеем яко!
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам защо все още се заблуждаваме, че макетата разборат от преговори. С тях НЕ могже да се преговаря, те разбират само от шамари. Затова на тях им поставяме ясни и точни граници и им казваме, че докато не се вместят в тях няма да видят ЕС и тогава ще се извият на осмица за да се наврат, като няма къде другаде да ходят.
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На нашия модела на палтото ли му е такъв или така си ходи с вдигната яка като престъпник от филмите
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министрите на снимките до един са невнятници, всички са се облекли като за Витоша и се смеят и забавляват
9
3
 
13
 
! Отговори
Българин преди 2 години
А том кой посрещна нашия? Външния министър. Трябва реципрочно бе!Кво им клякате сякъш ние им се молим за нещо!
8
2
 
12
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Трябва да вземем пример от Гърция и да не вярваме повече на никакви договори и обещания (от 99 година до сега не са мръднали и грам). Първо изпълнение на договора после зелена светлина за преговори. А сме ги пуснали, а антибугаризма ще го изнесат и в Европа.
7
3
 
13
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Изморени изглеждат македонците, пътува ли са по коридор номер 8 5 часа за 250км по хубавия третокласен път към татарска Бугария
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В тези преговори най-важната област е ИСТОРИЧЕСКАТА. Кирил Петков да не се прави на ударен. Всичко друго е второстепенно. По този въпрос бългатите са единни. *** от типа на Елена Поптодорова са на обратното мнение.
5
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Базирайки се на 30 годишния опит на БГ със северните македонци, трябва да се знае, че те не държат на думата си и това, което подписват не го изпълняват. Предполагам това са го научили от сръбските си роднини или просто са си дребни мошеници. Без 100% изпълнение на БГ изискванията към тях, не трябва и да се помисля за започване на предпросъединителни преговори за ЕС. Това е разумното ...
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз кво иска ? Да се признаем за македонци ли ? Или че пишем на тяхната кирилица и говорим диалект на техния език :) Не даваме Язика и идиндитетот маке .
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чак пък толкоз официалности не беше нужно.Макетата още не са си ги заслужили.
2
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората изнемогват тоя тип си прави през ден срещи с македонци.