ГЕРБ иска КСНС при Радев заради напрежението в Украйна

При конфликт всички министерства ще участват
37
ГЕРБ иска КСНС при Радев заради напрежението в Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Наложително е провеждането на КСНС при президента за отношенията НАТО-Русия, за да се вземат дългосрочни решения. Очевидно е, че тези сили и средства, които се предоставят за "Еър полисинг" няма да бъдат използвани, ако се стигне до военно противопоставяне между НАТО и Русия. Ако има провокации и полети близо до българската територия, трябва да се вземат мерки своевременно и много решително. България трябва да има ясна политическа позиция", заяви ген. Константин Попов, бивш началник на отбраната и бивш председател на парламентарната комисия по отбрана и сигурност пред БНТ.

По думите му, ако имаме тежък конфликт, няма само Министерството на отбраната да участва, а всички министерства.

"Ще се вдигнат и нашите самолети и тези, които ще дойдат, това не е нищо ново. Използването на въоръжените сили е инструмент на политиката. Политиците трябва да вземат решенията и всяко едно забавяне е голяма игра със сигурността на държавата. Очевидно е, че се изразходва ресурс, но това не е драматично", допълни ген. Константин Попов.

Според него България трябва да се превъоръжава не само в сферата на Военновъздушните сили, а и за сухопътните войски, военноморските сили, за закупуване на нова съвременна техника.

Ген. Константин Попов поясни, че дори и да се намери решение в отношенията НАТО-Русия-Украйна те може да са много временни.

"Русия има много сериозни изисквания към НАТО. И, ако не бъдат изпълнени, е важно какви ще бъдат действията спрямо България. Има загуба на доверие между Русия и НАТО, ще трябва да се положат неистови усилия за неговото възстановяване. Надявам се, че Русия не се готви да влезе в Украйна, трябва да се предотврати агресията, иначе това ще има катастрофални последици и за нас, и за страните от НАТО, и за Русия, и най-вече за Украйна", каза още ген. Константин Попов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: УкрайнаНАТОРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво общо има ЕС и НАТО с Украйна?
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България не може да взема самостоятелни решения.Нито сама да се защитава при нужда.Набиите си го в кратуните и не пишете глупости.
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев ще налрави всичко за да вкара руски войски в България и да окупира части от страната, както стана с Крим.
9
3
 
7
 
! Отговори
Въпрос? преди 2 години
Абе, къде са онези 8 млрд лв, които ГЕРБ били крадяли от народа всяка година?Защо не ги виждаме в бюджета, а даже Асен Василев заявяа, че за 2022 ще вземе нови 15 млрд лв?
8
0
 
6
 
! Отговори
Притеснен преди 2 години
Ако ще тропаме оръжие на руснаците, като ни се повредят самолетите пак ли те ще ни ги оправят и ще им четат черните кутии?
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия нема,нема,па току се изокат.Е,и какво като се съберат при президента?Да не би да вземат различни решения от тези,които са взели в НАТО?Или да си чешем езиците,колкото да не ни забравят.
6
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо Радев и шайката му постоянно вдигат цените на хората в магазините?
5
4
 
10
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Фигуранта толкова го е страх от Путин, че се е скрил под полите на Деси и изчаква напрежението да спадне.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цирк бря тия партии ни остават на наивни ,кви съвети ?с Русия ли ще воювате )
3
8
 
16
 
! Отговори
А? преди 2 години
Кой го е*е какво иска ГЕРБ???
2
7
 
12
 
! Отговори
Корупция преди 2 години
Трябва ли някой да се интерсува от мнението на една самосвалила се партия - пиарите на гьрбьт на бьлгарските граждани само показват, че трябваше много отдавна да сме се разделили с герб
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно никакъв смисъл. Ние сме никакъв фактор. Нула. Каквото и да се случи не можем да му повлияем по никакъв начин.