Петков: Ще вземам най-отговорната национална позиция за напрежението в Украйна

Ще бъдем конструктивен партньор и съюзник в НАТО и ЕС
635
Петков: Ще вземам най-отговорната национална позиция за напрежението в Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Относно напрежението Русия- НАТО ще бъде взета най-отговорната национална позиция на базата на пълен анализ, увери премиерът Кирил Петков.

„Сигурен съм, че тя ще съответства изцяло и ще оптимизира българския интерес. За нас най-важното е да сме сигурни, че решенията, които взимаме са национално отговорни”, каза той.

Още по темата

Премиерът съобщи, че Съветът по сигурността ще е основният орган, който ще взима сериозните решения, засягащи сигурността на България. Това заяви премиерът Кирил Петков.

„Днес всички служби ще бъдат на Съвета. Искам да чуя всички мнения, за да вземем общо решение и да излезем с точна препоръка към Министерския съвет”, обясни Петков.

„Ние ще бъдем конструктивен партньор и съюзник в НАТО и ЕС, за да сме в съответствие със съюзниците си. Решенията, които се взимат са базирани изцяло на българските служби за сигурност, на българските министри и на Министерския съвет”, добави той.

Петков призова опозицията към диалог.

„Не е време да се упражнявате за политика. В момента имаме национален интерес. Нещата, които трябва да се говорят, са на база истински анализи, а не на някакви пиар кампании”, настоя той.

По думите му корабите и самолетите, които идват от други страни от НАТО, не са извънредна ситуация.

„През 2016 г. се взе решение за засилен air policing на НАТО, това е в негово продължение“, припомни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


635
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
506
0
 
2
 
! Отговори
Баш Боко 2 преди 2 години
С промените в закона, прокарани от ГЕРБ, държавният преносен оператор ЕСО и разпределителните предприятия (ЕРП-тата) бяха задължени да купуват енергията за технологични разходи също от организиран борсов пазар. По причините, споменати по-горе, ЕСО и ЕРП започнаха да купуват от пазара ден напред.
505
1
 
4
 
! Отговори
Баш Боко преди 2 години
Най-голямата "бомба" е поправка в Закона за енергетиката, прокарана от ГЕРБ през февруари 2021 г. Става дума за нова редакция на чл. 100, ал.4 от закона, която гласи, че всички производители на 500 и повече кВт трябва да продават електроенергията си само на организиран борсов пазар. Това доведе до следните последствия:- борсата стана монополист и се прекрати възможността за сключване на двустранни дългосрочни договори на ниски цени между производители на енергия и потребители.- големите енергийно интензивни потребители започнаха интензивно да купуват от пазар ден напред, а не от пазар
504
0
 
11
 
! Отговори
Ганю пулев преди 2 години
Кирчо стой си в гей чата ! Фигурантът радев е виновен за батакът в държавата ! Ти толково си можеш - неграмотен,полуинтелигентен но тарикат и лъжец!
503
0
 
7
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
Кире, защо са ти изправени косите? Да не би да е заради напрежението в Украйна?
502
0
 
7
 
! Отговори
Зелен чорап преди 2 години
С какво бе кире?радев първо унищожи самолетите ,после взе да избива пилотите
501
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо, ти пред две лъжливи макета не можа да заемеш национално-отговорна позиция, за Украйна говориш. Крайно неподготвен си!
500
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо, гледай си акаунта в grinder и не се ври в неща, от които бе разбираш. Бих питал кой гласува за теб, но знаем, че Козяк те спусна с фалшифицирани избори.
499
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е неграмотен ***. България няма никаква работа по въпроси на Украйна и СМакедония. Пълен неутралитет требе и без кординационни центрове и военни бази на НАТО. Ние не можем да бъдем партньори, защото нямаме военен респкт (оръжия, войска, топки и мускули). Виж Турция може да бъде наречена партньор на глобалистите. Ердо ако каже Дай..става весело за ЕС. Киро, много си зле. Много. Идея си нямаш от външна политика. Дядовците от селата знаят повече за историята и военната стратегия. Предател си
498
1
 
18
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 2 години
Само гледайте как в един момент лицето К. Петков ще се окаже кадър на чуждо разузнаване!?....
497
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ще бъдем конструктивен партньор и съюзник в НАТО и ЕС"Преведено: ще правя каквото ми наредят "началниците". Що не си ходиш в канада бре, кой те избра и с колко процента избирателна активност!
496
0
 
7
 
! Отговори
BG преди 2 години
Е кога бе Кире? май месец ли
495
2
 
11
 
! Отговори
полковник Колев преди 2 години
Какво разбира под "отговорна" позиция този "случаен минувач" през българската политика дошъл - изпратен от нищото без никакво понятие от национална стратегия???
494
2
 
6
 
! Отговори
Евросъъюза пати преди 2 години
СТОВАРВАТ ВСИЧКИ ПОСЛЕДСТВИЯ НА ЕВРОСЪЪЮЗА -ЗАЕДНО ГО ПРАВЯТ АМЕРИКАНЦИ И БРИТАНЦИ. ТЕ НАЛИ СА ДАЛЕЧЕ.КАТО С ПОЗОРНАТА ВОЙНА В ИРАК КОЯТО ПОДПАЛИ БЛИЗКИЯ ИЗТОК ,ТА ДО ДНЕС
493
1
 
18
 
! Отговори
Коментатор преди 2 години
Този подайгъзец усилено срами България и никой не го маха ! Е, после да не съжаляваме за глупостта си !
492
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 540 НЕ НИ Е РАБОТА ........ Това приключи, когато Русия реши, че трябва да се бърка в нашата политика. Това предизвиква и някой въпроси, като това какви методи използва Путин, за да дестабилизира политическата обстановка и у нас и как да противодействаме на това.
491
2
 
15
 
! Отговори
Коментатор преди 2 години
Доживяхме едни нежни момченца , с розови ,разгонени дупенца да вземат решения за държавата !!!! Позор !
490
3
 
16
 
! Отговори
НЕ НИ Е РАБОТА преди 2 години
"Ще вземам най-отговорната национална позиция за напрежението в Украйна"Това би била позицията та не се бъркаме там където не ни е работата!
489
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Истинските анализи" трябва да са в основата на вземането на решения - мъдро и логично. Само че, кой ще гарантира, че анализите отговарят на истината? И няма да се повтори случаят "Ирак" и останалите подобни, на които сме свидетели през последните години? Никаква гаранция за правилни решения няма там, където има огромни финансови интереси.
488
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на Кирчо най-отговорната му позиция ще бъде разбира се да насочи като сателит голото си ду-п--е към американското посолство и дори да даде бонус на американците предпазни средства и лубрикант.Без да съм политик направо ви казвам съдържанието на топ секретния документ по национална сигурност.
487
0
 
8
 
! Отговори
xa xa преди 2 години
До КУХО xa xa kakва позиция от гражданин на канада ....еми ясно каква ..напред американци да превземем балканите и да ги сложиме на колене .