Петков: Ще вземам най-отговорната национална позиция за напрежението в Украйна

Ще бъдем конструктивен партньор и съюзник в НАТО и ЕС
635
Петков: Ще вземам най-отговорната национална позиция за напрежението в Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Относно напрежението Русия- НАТО ще бъде взета най-отговорната национална позиция на базата на пълен анализ, увери премиерът Кирил Петков.

„Сигурен съм, че тя ще съответства изцяло и ще оптимизира българския интерес. За нас най-важното е да сме сигурни, че решенията, които взимаме са национално отговорни”, каза той.

Още по темата

Премиерът съобщи, че Съветът по сигурността ще е основният орган, който ще взима сериозните решения, засягащи сигурността на България. Това заяви премиерът Кирил Петков.

„Днес всички служби ще бъдат на Съвета. Искам да чуя всички мнения, за да вземем общо решение и да излезем с точна препоръка към Министерския съвет”, обясни Петков.

„Ние ще бъдем конструктивен партньор и съюзник в НАТО и ЕС, за да сме в съответствие със съюзниците си. Решенията, които се взимат са базирани изцяло на българските служби за сигурност, на българските министри и на Министерския съвет”, добави той.

Петков призова опозицията към диалог.

„Не е време да се упражнявате за политика. В момента имаме национален интерес. Нещата, които трябва да се говорят, са на база истински анализи, а не на някакви пиар кампании”, настоя той.

По думите му корабите и самолетите, които идват от други страни от НАТО, не са извънредна ситуация.

„През 2016 г. се взе решение за засилен air policing на НАТО, това е в негово продължение“, припомни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


635
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
486
10
 
7
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 2 години
Официално трябва да се каже: Ако Русия нападне Украина, български танкове ще преминат през Москва! Ще си спомнят москалите за Брест-литовския договор и за славната дата 3-ти март 1918г.
485
3
 
17
 
! Отговори
Петков КРОТКО преди 2 години
Петков да си затваря устата ВНИМАТЕЛНО... готвят жестока ядрена война... в условията на НАЙ МРЪСНАТА БАКТЕРИОЛОГИчна диверсия в Fanerozoic eon..
484
8
 
9
 
! Отговори
Арест за BIDEN преди 2 години
През 2014 година обсебени с спец наркотици в парламента в Киев бяха ползвани за ОКУПАЦИЯ Н А КИЕВ и на голяма част от Украйна. Терористите окупирали КИЕВ пратиха над 60 000 тежко въоръжена армия да убива наши братя в Донбас.. ИЗбити са десетки хиляди .. Десетки милиони са отровени със мръсни спец пси активни съставки с цал мръсни обемно обсебващи манипулации и имитации на избори ..
483
5
 
8
 
! Отговори
Арести за biden преди 2 години
НАркоманизирани подставени временно на власт в САЩ се ползват за жестока разоряваща война срещу Европейския съюз...Експерти да огледат изполzването на 6 G video terror за обсебване на BIDEN and SToltenberg... PR наркоманите атакуват с обемно обсебващи оръжия европейските лидери и медиините манипулатори..
482
7
 
25
 
! Отговори
Същото казваше Хитле преди 2 години
Същото казваше и Европа при Хитлер, спонсори и превъоръжаване на Германия. Анулиране на Договори след ПСВ за разоръжаване. Крайният резултат 60 милиона загинали. Алиансът създава ИД, ще го поддържаме. Алиансът подкрепя нацистките маршове в Прибалтика и Малорусия, ще ги подкрепяме. Алиансът не спазва Мински Споразумения, ще го подкрепяме. В същото време Турция не даде небе за нападението на Ирак, тя също е по-стар член на НАТО. КОИ СТЕ ВИЕ, НИЕ СМЕ НАРОДЪТ НА БЪЛГАРИЕ! ИСКАМЕ МИР И НЕУТРАЛИТЕТ.
481
4
 
12
 
! Отговори
L. преди 2 години
Как да ви кажа... имам усещането, че пак сме на грешната страна. Ама може и да се лъжа.
480
4
 
23
 
! Отговори
Татул преди 2 години
България е известна с това, че винаги е била на грешната страна в такива конфликти. Много важно е да не се перим много. Умния човек, би заел една разумна неутрална политика, а не да се пери с голият си зад'ник, пред надъ'рвени пи'шки.
479
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние винаги сме били лоялни съюзници - с Кайзерова Германия ,с Хитлеристка Германия ,със СССР и винаги печелим изключителни ползи от тази лоялност ,така ще бъде и този път ,нашите държавници с мъдрост и разум преценяват нещата и винаги вземат най правилните и полезни решения .
478
1
 
8
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
до: 533 *** - нито един път не съм гласувал за Герб и няма да го направя защото те показаха на такива като теб че са велики - безсрамни пр0стаци
477
3
 
18
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
КИре - тука вече лъсна дупеотдаваето ти относно не канадските ами хамериканските ти близвания! моля те спри се защото те не са ни приятели а само ни използват територията за да се водят битки само не на тяхна територия!!! а защо да не е на тяхна територия!!! много са пр0сти американците!!!!
476
3
 
18
 
! Отговори
-- преди 2 години
Кокорчо, вземи пример от Хърватия и всичко за нас ще е добре. Ама ти се кланяш на Шорош и кухата ти тиква няма да уври докато не духнеш супата.
475
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 525, Екатерина Велика е славянка, вероятно рускиня/////Единствената причина поради която може да се мисли така,това е че освен царица е била и първата шавран.тия на Империята.Само с просяците по улиците не се е чукала,ама и това не е сигурно!
474
2
 
7
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 2 години
"Екатерина Велика е славянка, вероятно рускиня....." малиноФскитеИдиоти нямате равни на себе си....и можете да вегетирате единствено около рушкияПародиен център.
473
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ще вземам най-отговорната национална позиция за напрежението в Украйна" -- защо така ми се струва, че ще ръсиш глюпостите, които са ти казали от пиндоската амбасада.Даже не ги осмисляш, а си като папагал. При това противен.
472
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо е бил двойкаджия. Простичък си е. Най-добре да се върне пак в макдоналдс.
471
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 519 слаФянствотоУмряНапротив, Екатерина Велика е славянка, вероятно рускиня, просто немците си я присвояват, иначе все ми е едно каква е, изключително протоворечива личност, на моменти брутална към обсебването на властта в началото на управлението си, но е факт, че е велика владетелка, с характер.
470
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е имало в миналото Римска империя, това са измишльотини от късните векове, още по-малко пък на Балканите е имало подобно нещо, цялата захаросана история е фалшива, допълнена с фалшификати и специално създадени фалшификати за целта, някои от които доказано са фалшификати, написана през последните 3-4 века по приказки по подобие на "Хиляда и една нощ" и Шехерезада, а не реалната история.
469
5
 
11
 
! Отговори
Най-отговорната преди 2 години
национална позиция е инсталирането на две ядрени установки на наша територия.
468
4
 
6
 
! Отговори
519 слаФянствотоУмря преди 2 години
с катето великото, наричано така в някои блатни ширини.....ако не знаеш, тя тоже не ерУшкинЯ.
467
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
заради западните междуособици и църковни им борби, още около 15-16 век започва масовото асимилиране или избиване на славяни, а когато Англия и Русия се скарват, заради Франция и за една глупост, Англия започва също да избива маса славяни и напада ту от юг, ту от север славяните и руснаците, а австрийците и немците асимилират и избиват на изток големи територии, по-късно през Октомврийската революция също масово избиват руснаци, ПСВ и ВСВ е абсолютна касапница и десетки милиони славяни са избити