"Възраждане" зове за твърда дипломация спрямо РСМ

Кирил Петков не бил добре подготвен по въпроса за отношенията ни
92
"Възраждане" зове за твърда дипломация спрямо РСМ
Снимка: БГНЕС

Към Република Северна Македония трябва да се подхожда с методите на твърдата дипломация. Това се посочва в позиция на партия "Възраждане", изпратена до медиите във връзка с днешното съвместно заседание на правителствата на Република България и Република Северна Македония.

Според "Възраждане" премиерът Кирил Петков не е добре подготвен по въпроса за отношенията между България с Република Северна Македония. "Срещу себе си българският екип има хора, които са израснали като политически елит с дългогодишно обучение в антибългаризъм, тъй като създадената през 1943 г. македонска нация и по-късно възникналата през 1991 г. независима македонска държава имат своя генезис само на основата на отричането на всичко българско, от което произлизат", посочват от "Възраждане".

Партията пита и какви са оправданията на българските държавници за "антибългарската политика" през последните 30 години. "Говори се за изграждането на Коридор номер 8, но на територията на България от този коридор няма построен нито един метър. За това кой е виновен: България или Македония? Говори се и за това, че трябва да имаме информационна свързаност. Пета година не се изпълнява подписаното през 2017 г. споразумение за премахване на роуминга между България и Македония. Телефонните разговори между България и Македония в момента са на същата цена като разговорите между България и Китай. Затова кой носи вина - България или Македония?", коментират от "Възраждане".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: македонияВъзраждане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
9
 
10
 
! Отговори
Факти преди 2 години
Мафията ГЕРБ преди купи Атака, след това купи ВМРО и Винкела, и така сглобиха мнозинство и правителство. Сега Възраждане са в един отбор с мафиотите от ГЕРБ и олигарсите от ДПС.
49
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само зове Копейкин, но нищо не прави и няма и да направи. Не случайно си избра да е опозиция за да има постоянно оправдание. А залупените му избиратели, вярват ли вярват...
48
7
 
9
 
! Отговори
Варненски преди 2 години
Спрете неофашиста Костадинов. Балгария скъпо ще плати за неоговите оли го френии. Тоя ще продаде и родната си май, какво остана за България.
47
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОСТАДИНОВ ЗА СЕДМИЦА СЕ ОТКАЗА ОТ НАТО, ЕС, МАКЕДОНИЯ, ЖЕНАТА И ДЕЦАТА СИ ...
46
7
 
10
 
! Отговори
Кучкар преди 2 години
Костя, ти върни парите откраднати от субсидията. Къщата плати ли я? А апартамента? Нова кола търсиш ли? Какво казват руското посолство?
45
5
 
7
 
! Отговори
doko преди 2 години
Колкото и да го ненавиждам като политик, в случая съм съгласен с него. Затворим ли си очите, ще ни се качат на главата и връщане назад няма да има. Гърция даде добър пример как се действа с тези тиквеници.
44
2
 
6
 
! Отговори
Костадин Костадинов преди 2 години
Земята е плоска, ваксините са бъркочи на илюминатите, а следващата седмица ще щурмуваме лудницата за да имам повече избиратели.
43
4
 
4
 
! Отговори
интересно преди 2 години
Киро Лъжецо по какво е подготвен...?
42
3
 
4
 
! Отговори
Абабаб преди 2 години
преди няколко години бях на сватба в Битоля, само аз бях от България там. На обяд говорих с македонец който каза че са по-близки до сърбите отколкото до нас, а след 10 вечерта каза че ако питам родителите му ще кажат че са чисти българи, но това не го правело него българин. Ако влезат в ЕС ще може да си говорим повече с тях, а дали това ще стане е друг въпрос
41
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Копейкин я кажи сега - кой ти подхвърля копейките?
40
6
 
9
 
! Отговори
1 преди 2 години
Чета коментарите ви и се чудя платени ли са или българската нация е безпределно объркана, неориентирана и безхаберна относно държавната ни политика. За жалост насаждането на антибългаризъм работи срещу самите вас, а по-лошото - и върху децата ви. Бъдете нормални и подкрепяйте интересите ни като общество преди да храните Кстадинов, Борисов и който и да било, а относно въпроса за РСМ - Само и единствено ТВЪРДА ДИПЛОМАЦИЯ!
39
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Копейчу се загрижил, че телефонните разговори между България и Македония му стрували копейки колкото да се обади до председателя на Китайската комунистическа партия. Е поне за него телефонните разговори с Русия са му платени., колкото повече си говори с руснаците толкова повече копейки му внасят в сметката :))))
38
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възраждане е единствената Българска партия. На седващите избори Възраждане ще е първа сила в парламента, а Костадин Костадинов ще е българския премиер.
37
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коце,сложи и бустера?
36
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако някой не е загрял досега, Кирчо вече от седмица ви подготвя за меко "Да" с тези унизителни акции. А Херо Мустафа всяка вече кисне в Минситерски съвет по 2-3 часа... Натискът отвъне чудовищен!
35
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахах всички гербави *** подкрепят новия не знам кой поред "патриотичен" проект на ДПС.
34
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сметката на Копейката се захранва от Банкя и Сараите. Сертификатът е само поводът. Истинската причина е че им плащат за да свалят Правителството.
33
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Костадинов е с психически отклонения.Пък и не е фактор,даже няма да може да влиза вече в НС.То и няма какво да прави там един ***!
32
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо в опозиционната коалиция ГЕРБ-ДПС-Възраждане няма нито един софиянец? Нито един!
31
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приберете тоя селянин както и съоартийците му в психиатрията. Не е истина какви абезяни се разхождат в Бг политиката.