Борисов: Подкрепяме всичко спрямо плановете на НАТО за Украйна

Ако се допусне конфликт, ще понесем тежки загуби
Обновена: 26 яну 2022 12:45 | 26 яну 2022 12:45, Камелия Цветанова
412
Борисов: Подкрепяме всичко спрямо плановете на НАТО за Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ ще подкрепи всяко решение съгласно плановете на НАТО относно кризата с Украйна, увери пред своите депутати лидерът на партията Бойко Борисов.

„Трябва да сме изключително решителни и да подкрепим всяко решение, което подкрепя нашите отбранителни способности. Съгласно плановете на НАТО трябва да изпълним нашите договорености и да не дадем шанс България да се третира като страна, която се колебае. И тук не става въпрос за отношенията ни с Русия“, каза той по време на видео връзка в социалната мрежа Facebook.

Още по темата
По думите му една от тактиките на Русия е да вбива клинове и заради това трява да сме единни.

„Ако правителството поиска на територията на България да дойдат натовски войници, самолети, кораби, по плана на НАТО, ние ще ги подкрепим. Само мощната отбрана на всички като един ще спрат агресията. Ние подкрепяме всичко, което е разписано за България по плановете на НАТО. Това не е наша агресия, това е отбранителен план, за да се обуздае евентуална агресия“, смята Борисов.

Според него, ако се стигне до конфликт, България ще понесе тежки загуби.

„Ние сме с най-развит туризъм на Черно море, Европейската комисия запозната ли е какво ще загубим и има ли компенсаторни механизми“, коментира той.

Борисов разкритикува поведението на управляващите.

„Един премиер е информиран от службите преди това и не чака да му казват какво трябва да прави или не. Дни наред чакам външният ни министър, още не знам какво прави, не знам как се казва, да има активна дейност, а тя дори не отива на съвети, а праща заместник. България ще е застрашена при евентуален конфликт“, заяви той.

Според него министърът на енергетиката е некомпетентен.

„Учудваща е такава некомпетентност, че Русия ще ни спре кранчетата. Тя няма интерес да бомбандира този поток. Ние отремонтирахме старите тръби. Имаме чудесна газопроводна система. Когато Русия взе решение да заобиколи Украйна, ние не го допуснахме и се отказахме от 60 млрд. куб. метра газ транзит през България. Страната ни стоя най-твърдо, най-европейски, най-натовски в целия регион. Тогава се пропукаха натовска Турция и натовска Гърция, колкото и да не им е приятно да го признават. И се взе решение през гръцки поток да се заобиколи България. И всичката тази газ мина през Турция. Ние едва успяхме да договорим 15 млрд., но България остана на транзитната карта, за което получаваме стотици милиони от транзит. Тези национални предатели бяха яростни критици, че 100% собственост на българската държава ще прибират транзитни такси. Ние не го допуснахме това и стотиците милиони на година влизат в България“,  каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 2 години
др.борисов, не ти вярваме, утре ще се отметнеш,като кажеш,че не си казвал такова нещо,12 не пълни години ти слушахме лъжите.Днес БГ,колко пъти ви пишем,стига сте ни разваляли настроението,със снимката на този,той е никой.
259
0
 
0
 
! Отговори
Разбирате ли? преди 2 години
Кейлъб не е точно добрият герой в страшния филм, всъщност той трябвало да бъде следващото превъплъщение или Аватар за зъл древен бог на земята.Да ама се объркали плановете - и някой го изпреварил, други казват, че един от боговете на отмъщението виждайки какви ги е сътворил древния зъл бог решил да се намеси и изкарал Кейлъб и го превърнал в една от десните си ръце! Или левите! Няма значение - историята разказва не как добрия побеждава лошите, а как злия избива много по-злите от него! Биплай
258
0
 
0
 
! Отговори
P.S. преди 2 години
Трябва да поясним думата некролог явно на американските ни "партньори и приятели" - Както би казал Кейлъб от Блъд 2 - "С приятели като теб на кой му трябват врагове" - та това е обозначително съобщение с размер А4 , че някой е мъртъв - по някаква причина поставя се от семейството, приятелите, роднините на починалия и така като гледам няма човек в България или семейство дето да не са поставяли преждевременно такива!
257
0
 
0
 
! Отговори
Господа министри: преди 2 години
Не знам дали има опечалени, в България има много опечалени - гледам некролог до некролог, гроб до гроб , но да кажа едно нещо в Скандинавието и северни митове има два бога на отмъщението и два бога на справедливостта. Вейл и Видар, Тир и Форсети - въпреки, че за Форсети синът на Балдир се говори, че не е точно бог на справедливоста като Бога на войната Тир - Форсети е по-скоро - Ще жънеш каквото си посял! А кой е сял бури и ядрени торпеда по друга образователна система, народ, държава ще жъне ..
256
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПП,ИТН, и други партии и партиики щяха да го вкарват Винету зад решетките.Пълна порно---фия.
255
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тебе пък кой те бръсне за слива?
254
1
 
5
 
! Отговори
Спортист преди 2 години
Тия Украйнци НЕ са май добре психически. Но явно ги "подбутват" сериозно от Запада , и от САЩ. Днес четох , че на Украинските спортисти се забранява да дават интервюта на Руски?!?! Само на Украински , и Английски ?!?! Както и интервюта на руски журналисти , и на руски Медии ?!?! Плюс , че се забраняват СНИМКИ И ЗАСТАВАНЕ ЕДИН ДО ДРУГ НА УКРАИНСКИ СПОРТИСТ ДО РУСКИ ТАКЪВ...... Тия вярно май НЕ ги слуша главата?!?! Ама никак..... Това не е нормално! Чак пък такива "крути мерки"...
253
2
 
1
 
! Отговори
бай Алеко преди 2 години
Кирчооо аджамия си мойто момче има още хляб да ядеш. Я глей бай ти ***: "Виждаш ли как викам да живей, пък ти си взел да казваш, че съм бил против. Завиждаш ми, да те вземе дявола. Знайш си ти, че ако вземем да се надвикваме, не се знай кой кого ще надвика. Па и за почитание ако дойде думата, аз пак не се давам. Ти ще цалунеш ръка, аз двете ръце; ти ще цалунеш скута, аз краката; ти ще цалунеш на друго място, аз на още по-друго място. Че ти с мен ли ще се надпреварваш бе, кьорпе?
252
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали мислят така избирателите ти? Аз съм един от тях и не подкрепям НАТО. Виждаме друго! Занимавате се със себе си и кой от кой е по по-най!
251
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толуп,ние сме понесли и без конфликт тежки загуби.По зле от нас няма в ЕС.След 30г.разграбване на държавата нищо добро не ни очаква със и без война.
250
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов какта винаги е в правилната посока
249
3
 
6
 
! Отговори
Едно е сигурно преди 2 години
ПП и ГЕРБ са едно и също, предстои съвместно управление
248
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боко Борисов е министър-председател на държавата Гербария. Има министри калинки на Гербария, командва в Гербария. Премиерът на Гербария се среща с чужди държавни ръководители. Службите за сигурност трябва да следят тази сепаратистка групировка, която е създала тази нелегална държава Гербария.
247
0
 
1
 
! Отговори
Аре преди 2 години
До Господа министриКъв си ти бе и що сакаш?.
246
2
 
15
 
! Отговори
Винету преди 2 години
БокоВинету пак се изказа против българският интерес - каквото му кажат ГОДПОДАРИТЕ това ще прави - срам, резил и позор за този анти-българин не 33 сребърника а 33 кюлчета злато в долапи и чекмеджета! Бабаит-чекмедже тук а послушна продажна *** извън калотина! Затвор за теб предател!
245
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Същий Дуче!
244
0
 
16
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 2 години
Откакто тиранът падна, явно е само на антидепресанти с алкохол. Иначе не може да се обясни несвързаната му мисъл и лъжи.
243
1
 
6
 
! Отговори
Агент Буда преди 2 години
It's that you ?! Тоя скоро нищо не е крал , в абстиненция е , говори врели некипели ...долен човек !!!
242
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Друг Помнещ:"Досега историята ни показва, че страната, с която сме се съюзили във война винаги е губила. Па да видим..."===>Пак ще е така.Но тъй като американците са боси в историята и географията не го знаят това. Иначе щяха да избягат с 200 от България. По-бързо даже отколкото избягаха от Афганистан.
241
1
 
1
 
! Отговори
Господа министри: преди 2 години
К'во да ви кажа вашите подопечни се изсрахааа върху цялата ни работа и цялата ни стратегия за следващите 5 години и 300 ученика и 600 родителя и 50 учителя има няма с две печатчета в две поредни години : Отказано.А на училища с паралелки с нулев прием сложиха:Одобрено.Няма логика! При нас 50 човека професионална подготовка без или с недостатъчна база за такава. А на други места има база - ученик нула!