Борисов: Подкрепяме всичко спрямо плановете на НАТО за Украйна

Ако се допусне конфликт, ще понесем тежки загуби
Обновена: 26 яну 2022 12:45 | 26 яну 2022 12:45, Камелия Цветанова
412
Борисов: Подкрепяме всичко спрямо плановете на НАТО за Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ ще подкрепи всяко решение съгласно плановете на НАТО относно кризата с Украйна, увери пред своите депутати лидерът на партията Бойко Борисов.

„Трябва да сме изключително решителни и да подкрепим всяко решение, което подкрепя нашите отбранителни способности. Съгласно плановете на НАТО трябва да изпълним нашите договорености и да не дадем шанс България да се третира като страна, която се колебае. И тук не става въпрос за отношенията ни с Русия“, каза той по време на видео връзка в социалната мрежа Facebook.

Още по темата
По думите му една от тактиките на Русия е да вбива клинове и заради това трява да сме единни.

„Ако правителството поиска на територията на България да дойдат натовски войници, самолети, кораби, по плана на НАТО, ние ще ги подкрепим. Само мощната отбрана на всички като един ще спрат агресията. Ние подкрепяме всичко, което е разписано за България по плановете на НАТО. Това не е наша агресия, това е отбранителен план, за да се обуздае евентуална агресия“, смята Борисов.

Според него, ако се стигне до конфликт, България ще понесе тежки загуби.

„Ние сме с най-развит туризъм на Черно море, Европейската комисия запозната ли е какво ще загубим и има ли компенсаторни механизми“, коментира той.

Борисов разкритикува поведението на управляващите.

„Един премиер е информиран от службите преди това и не чака да му казват какво трябва да прави или не. Дни наред чакам външният ни министър, още не знам какво прави, не знам как се казва, да има активна дейност, а тя дори не отива на съвети, а праща заместник. България ще е застрашена при евентуален конфликт“, заяви той.

Според него министърът на енергетиката е некомпетентен.

„Учудваща е такава некомпетентност, че Русия ще ни спре кранчетата. Тя няма интерес да бомбандира този поток. Ние отремонтирахме старите тръби. Имаме чудесна газопроводна система. Когато Русия взе решение да заобиколи Украйна, ние не го допуснахме и се отказахме от 60 млрд. куб. метра газ транзит през България. Страната ни стоя най-твърдо, най-европейски, най-натовски в целия регион. Тогава се пропукаха натовска Турция и натовска Гърция, колкото и да не им е приятно да го признават. И се взе решение през гръцки поток да се заобиколи България. И всичката тази газ мина през Турция. Ние едва успяхме да договорим 15 млрд., но България остана на транзитната карта, за което получаваме стотици милиони от транзит. Тези национални предатели бяха яростни критици, че 100% собственост на българската държава ще прибират транзитни такси. Ние не го допуснахме това и стотиците милиони на година влизат в България“,  каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 254 "Проблемът не е в това, проблемът е, че при демокрацията и американското партньорство нищо ново бе беше построено," Абсолютна лъжа. Метрото на София, един огромен проект, беше построен и работи. Бяха построени толкова магистрали, колкото режима преди 89та не беше проектирал и на рисунка. Построиха се газопроводи, пречиствателни станции, заводи за преработване на отпадъци и какво ли още не. Икономиката е по-голяма и по-конкурентоспособна от каквото и да било преди.
199
1
 
1
 
! Отговори
Нерде Ямбол .... преди 2 години
До Анонимен 252: Строено е, винаги е строено по нещо. Но каква връзка има това с темата?
198
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 250 Русия е тук и активно ни пречи, но въпреки това досега вървяхме нагоре. Сега след де факто преврата на Фигуранта не съм оптимист какво следва.
197
0
 
0
 
! Отговори
Господа министри преди 2 години
Не че съм гадняр ама искам да видя дето се казва к',ви са тия хора, като предишните или променящи нещо! Аз мойте изводи съм си ги направил и ми струваха към 1501 лева и 60 стотинки!Но си представете за да ви спретна този номер трябва да разберете Архтипов и съобщението - аз ви се обаждам в четири минути след полунощ да ви кажа колко е часа - демек има изстреляни четири ядрени торпеда срещу българското образование - две от тях по художественото!
196
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали много или малко е построено при Тодор Живков е относително. А и тези времена минаха, и няма да се върнат. Проблемът не е в това, проблемът е, че при демокрацията и американското партньорство нищо ново бе беше построено, а това което беше построено беше унищожено, дори не откраднато да се възползва някой от него, ами съзнателно унищожено, нали се сещате по чие поръчение.
195
1
 
14
 
! Отговори
Подкрепяме всичко? преди 2 години
П'родажникът си остава п'родажник. Бойко подкрепя всичко, което поиска НАТО от България. А ние всъщност сме пълноправен член на тази организация и трябва да участваме във вземането на решения. Не сме обслужващо звено, на което му се нарежда какво да върши. Германия например отказва да изпраща оръжия в Украйна въпреки че също е член на НАТО.
194
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До българин "Трябва да кажа че съм съгласен с тебе. Много неща са били построени преди Тодор Живков. Да добавя само гордостта на социалистическата ни индустрия - завода за автобуси "Чавдар" в Ботевград! Този завод е бил частен и е работил при "фашистите"." Българските русфили се правят, че преди Комунистите не е имало НИЩО, а истината е, че през 30те години се е говорело за Българското икономическо чудо. Строели сме включително и САМОЛЕТИ! Подбалканската ЖП линия е строена ОСНОВНО преди 44та!
193
1
 
5
 
! Отговори
кой преди 2 години
Абе как може да лъже така нагло тоя? Ние да не сме от вчера .....милиарди сме получавали...
192
0
 
14
 
! Отговори
Севда ТВ преди 2 години
На живо от бостана с тикви. Бостанджибажията пак се прави на важен.
191
0
 
14
 
! Отговори
а не преди 2 години
Подкрепяте ти и твойта хунта, но не и народа!
190
0
 
3
 
! Отговори
Михаил преди 2 години
Къф Тодор Живков, бе? 2022 година сме!!!
189
4
 
0
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 223 Този факт го цитирах, защото изводът който можем да си направим от него е, че комунистите освен да "работят" като партизани и да обират мандри с мляко и сирене за друго не стават! Затова назначават бившите собственици, капиталисти и "фашисти" на ръководни длъжности - няма кой друг да работи тази работа!
188
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 235 "Кво та и измъчила вековно Русия беше СРЕЩУ българското Съединение, СРЕЩУ българската НЕЗАВИСИМОСТ, че насъска сърбите и румънците да ни ударят в гръб, че отцепи Македония от България и създаде македонизма на базата на анти-българизма, че ни окупира,за да монтира начело на държавата 45 годишен терористичен режим, че ни извиваше ръцете с цената на газа, че продължават да изличават културната ни идентичност включително чрез фалшифициране на историята ни.
187
3
 
2
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 223 Трябва да кажа че съм съгласен с тебе. Много неща са били построени преди Тодор Живков. Да добавя само гордостта на социалистическата ни индустрия - завода за автобуси "Чавдар" в Ботевград! Този завод е бил частен и е работил при "фашистите". Странно защо обаче, след като (естествено) го национализират, бившия собственик и директор както племенника му не ги вкарват в Белене като "врагове на народа". Вместо това ги назначават пак за директор и ръководител производство!
186
0
 
8
 
! Отговори
Драгостин преди 2 години
Боценцето още ли мърда? Дозата да му се увеличи! Едричък е станал, не действат още лекарствата!
185
1
 
0
 
! Отговори
Видиш ли, видиш ли? преди 2 години
Гледаш го едно в лице - умно интелигентно грамотно - и на гърба още по-грамотно!Ама не погледнахте на гърба нали? Налице марки по 0.30 стотинки! На гърба марка за ,500 лева и марка за 1000 лева и двете марки щяха да отидат в кофата!Така и едни хора в Страсбург налице конституция и закон читави ама скромно - на гърба подзаконовите актове все едно некой се е изсрааал и си е бърсал гъзаааа с конституция, ЗНЗТ , харта за правата за човека! Кой по читав човек?
184
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сатира "А за 500 000 руски туристи по родното Черноморие, забрави ли ? Предателю народен!Колко пари внасят Руснаците всяко лято в страната ?" Хахахаха. Това някаква сатира ли е? Руснаците са на 11то място сред чужденците през сезона. Повечето от тях не идват да харчат пари -живеят си или в собствени жилища, или в руски хотели, които не плащат никакви данъци. Руснаците поначали са бедни, дори когато са истински туристи и са супернагли.
183
1
 
14
 
! Отговори
Да даде пример преди 2 години
Баце да покаже солидарност и да се запише доброволец на пьрва линия в украйна не само да ни обльчва с глупости
182
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя пък кой го пита?
181
2
 
6
 
! Отговори
при Тодор Живков преди 2 години
Преди комунистите и Тодор Живков България беше бедна селскостопанска страна. За 30 години с Русия България България стана промишлена и космическа държава, сама построи спътник и го изпрати в космоса. А слде 30 години демокрация и американско партньорство България отново се превърна в умираща държава от третия свят.