Христо Иванов: Да сме готови за отбрана в много по-висока степен!

Страната трябва да инвестира в сигурността, смята той
26 яну 2022 22:51, Петя Славова
137
Христо Иванов: Да сме готови за отбрана в много по-висока степен!
Снимка: БГНЕС

Настоящата криза в отношенията между НАТО и Русия е показала, че България като държава и общество трябва много по-сериозно да се отнася към своята сигурност и да инвестира във всичките й аспекти, заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов в Народното събрание.

Още по темата

“Ние от “Демократична България” бяхме с притеснения по отношение на сектор "Сигурност" и съвсем откровено го споделихме публично. Тази криза донякъде започна да променя приоритетите и сега се радвам да чуя посланията на премиера”, заяви Иванов след изслушването на министър-председателя Кирил Петков, министъра на отбраната Стефан Янев и външния министър Теодора Генчовска.

Според него настоящата ситуация е извадила на дневен ред колко е важно България да инвестира в сигурността си, която не включва единствено закупуването на техника, а действия на много нива, предава БГНЕС.

"Ние трябва да инвестираме в собствена отбрана. Трябва да инвестираме целенасочено и последователно в сфери като енергетиката, киберсигурност, състоянието на службите и институции, от които зависи националната сигурност. Това включва и борбата с корупцията, която винаги е била огромен портал, през който чужди влияния, основни руски, са влизали в България", добави той.

Христо Иванов заяви, че дебатът е извадил на преден план ролята на България като член на НАТО, както и ангажиментите ни към алианса.

"Аз съм обнадежден и сигурен, че рано или късно ще кажем на българското общество, че българската сигурност ще се гарантира с НАТО, включително и чрез разполагане на други натовски формирования на наша територия. В това няма нищо страшно. Това е логично. Това е част от развитието на нашия капацитет и именно така трябва да го разглеждаме", каза той.

"Трябва много по-честно да си говорим за сигурността ни и много по-ясно да разбираме, че ще трябва да инвестираме в нея. Защото има един древен принцип: "Който иска мир, както всички искаме, трябва да бъде готов не за война, но за отбрана", ако редактираме древните. Ние трябва да бъдем готови за отбрана в много по-висока степен във всички системи", заяви Иванов от трибуната.


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
0
 
! Отговори
Краси преди 3 месеца
ДБ взеха да говорят като червените от преди 45 години
92
0
 
0
 
! Отговори
Галин преди 3 месеца
Христо Иванов и ДБ са абсолютно неподготвени да защитават националните интереси на България.
91
0
 
2
 
! Отговори
Петър преди 3 месеца
Христо Иванов по случайност е в парламента, то си му личи и от изказванията ...
90
0
 
1
 
! Отговори
Военното преди 3 месеца
Ей, ***. Стига сте мислили със задниците си и за задниците си само. Помислете и за тоя дето са ви избрали-хората. Тия хора на 90% са русофили и мразят и ненавиждат господарите Ви от САЩ. Тия хора не им пука за Украйна и планираната от Краварите война, в която искат да ни набутат.Българина иска хляб, евтин ток, евтин бензин, да има работа и сигурност. На българина му е през оная работа за НАТО, Европейския съюз и прочие тъпотии.
89
0
 
2
 
! Отговори
Асен преди 3 месеца
Този *** ще вземе да ни вкара във война само с глупавите си приказки
88
0
 
7
 
! Отговори
Адам преди 3 месеца
Ех всезнайкото - и от правосъдие, и от въздух, и от отбрана, и от външна, абе от всичко разбира той!
87
0
 
8
 
! Отговори
Красен преди 3 месеца
Изобщо не се чувствам сигурен с управляващи като Асен Лявото Василев, Христо Иванов Прокопиев, *** Нинова и подобни псевдо-политици!
86
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този *** да се моли да не започва война, защото след нея ще дойде ред за Народен съд 2.0!
85
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Още един натовец,ехо я обясни че ние сме наивни ,кой дава газ НАТО или Русия )
84
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нашествието на новите калинки продължава...
83
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Предател
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
100, не си ли се замислял, че джудже ти е маааалкото мозъче???
81
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да сме готови за отбрана в много по-висока степен? От кого? Като гледам как безцеремонно ни се навират някакви испанци плюс французи плюс петте бази на американците и като се знае, че за всички тях ще плащаме ние, а те ще правят всичко възможно, за да отнесем боя от руснаците, явно трябва да се отбраняваме от гадното НАТО.
80
1
 
17
 
! Отговори
Черния преди 3 месеца
Ристо събирате си децата на всичките депутати и ги плащате да воюват,на нас не разчитайте
79
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ристо, какво стана със съдебната реформа? Май я забравихте?
78
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да воюват, се мий тая. Ако *** повикатз директо си отивам у затвотя и 2-3-4 ходини там щемсинизкарм. Тамън портфолионцето че нажъбне, хиииихииииииии. После ще напиша и емоар, за репресиите срещо мене.
77
2
 
12
 
! Отговори
българина преди 3 месеца
абе н, стига лъга, други натовски не можеш да разположиш, защото сегашните не са натовски а американски, пише го на табелите на входа на окупационната сила.
76
1
 
12
 
! Отговори
Хайде Пинокио ! преди 3 месеца
Нахлупвай каската и заедно с Илиянчо Василев. Мони Паси. Е. Поптодорова. Дими Гяура. Ивко Инджев и всички останали от Атлантическия клуб. Тези от Америка срещу България и Ци....ия хелзински комитет, заминавайте за Източния фронт да се биете с Русия. Нищо че не сте пипали автомат през живота си. Няма страшно, ако имате късмет да оцелеете, най много в следващите 30, 40 години да цепите дърва в тайгата на Сибир при минус 78 C !
75
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Чакам с тези изявления поредната национална катастрофа! За каква отбрана бленува господинът, когато нямаме вече и армия! Не е необходимо да ни нападат, ние падаме само ако кихнат срещу нас и веднага Ковид и ос ра нигащи!
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Чакам с тези изявления поредната национална катастрофа! За каква отбрана бленува господинът, когато нямаме вече и армия! Не е необходимо да ни нападат, ние падаме само ако кихнат срещу нас и веднага Ковид и *** нигащи!