Генчовска: Засега няма желаещи да се евакуират от Украйна

Рестартирахме диалога със Скопие, доволна е тя
27 яну 2022 14:12, Красимир Ангелов
20

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Рестартирахме диалога с Република Северна Македония, очакваме да има надграждане с резултати по политиките, с амбициозните планове на целия Министерски съвет, очакваме конкретни резултати. Това заяви министърът на външните работи Теодора Генчовска на брифинг в МВнР, по време на който запозна медиите с екипа на министерството и отново изрази позицията на страната ни по повод конфликта Русия-Украйна.

България отново поднови предложението си да осъществява охрана на въздушното пространство на РС Македония, съобщи Генчовска, цитирана от БГНЕС.

Още по темата
Във връзка с напрежението между Украйна и Русия, външният ни министър каза, че е единна позицията на всички държави-членки на ЕС по отношение на търсене на дипломатически средства за намаляване на напрежението.

"Вчера в НС беше много полезна дискусията, защото се повдигна важна тема съпътстваща към темата външна политика, това е изграждането на адекватни отбранителни способности, от които България се нуждае много, за да се чувстваме като страна-член на Алианса с достойнство, а не само да разчитаме на дипломатическите действия и на политическите усилия", каза Генчовска.

Тя посочи, че от външното ни министерство са в постоянен контакт с българите в Украйна и с посолството.

"Досега няма проявено желание за евакуация на българи от там, плановете за евакуация са обсъдени, обаче", добави Генчовска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази жена мънка, срича. Ганчовска е голям срам за българската дипломация. Кирил Петков не я ли вижда. Кога ще я махне? Жалка е.
16
0
 
2
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
а и за ОЧИЛИТЕ не споменах. Госпожо където пише ОПТИКА влезте. Не е лошо.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АК-47МНОГО СИ ПРАВ.Даже болезнено
14
0
 
2
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
Абе тази министър Генчовска няма ли кой да и каже да отиде до един фризьорски салон, след това да мине през един магазин за дрехи, да пита там някоя колежка, да си вземе един, два прилични костюма, няколко броя сако, блузки 5-6 , едно-две герданчета, бижута нещо малко от малко да прилича на нещо.В момента мяза на ТЕТКА , а като си отвори устата..... Епично. Научени на изуст 5-6 изречения и бяга, че работа има .... НУЛА поведение, НУЛА изказ.... ми оглеждайте се ,,,
13
0
 
1
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Колко сме зле щом никой не иска да дойде от регион заплашен с война тукДаже сирииските емигранти избьздяха
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се евакуират няма ,но да заминат натам има много - Мони Паси ,Кирчо ,Ал Йорданов ,Борисич ,Плевнелиев ,генерал Атанасов , Методи Андреев и всички останали знайни и незнайни герои !
11
0
 
2
 
! Отговори
Един преди 2 години
ОСТАВКА!!! ОП СА ОООП СААА
10
0
 
6
 
! Отговори
АК-47 преди 2 години
Не знам какъв кадър е тази външна министърка, ама не съм си представял, че на такъв пост така трябва да изглежда човек. Като почне да меца, не знам дали някой се заслушва. Нито визия, нито някакво пламъче, като се изказва, умряла работа
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сметай значи какъв упадък е тука, еггасси!
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ам' що бееейй, не им ли казахте, че тука е ъъъ такова, Промена де?
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая по-добре да си мълчи за "рестартирането", щото се напъваха с години по Седем-осем с Македония и родиха ... мишка.
6
2
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Евакуирайте ги от Брюксел! България НЯМА НУЖДА от антибългарското НАТО и диктаторите в ЕК.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А това,за помощта ни към НАТО е само едно желание да се отървем от атлантическия клуб.Сега може да се сформира и контингент за ***,начело с Паси, Тодорова и другите атлантици.Само имам една забележка.Да вържат ръцете на крадлата на кремчета от летищните магазини отзад,че ще им издаде отряда.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А това,за помощта ни към НАТО е само едно желание да се отървем от атлантическия клуб.Сега може да се сформира и контингент за Умрсйна,начело с Паси, Тодорова и другите атлантици.Само имам една забележка.Да вържат ръцете на крадлата на кремчета от летищните магазини отзад,че ще им издаде отряда.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма желаещи за евакуация от Украйна.Ми по лесно ще им е да избягат в Русия от колкото да се върнат в БГ- тото.Там поне опасност за живота им няма да има.А тук освен страх за живота ги чака мизерия,студ,че и глад с тия цени.Не че в Украйна не е по зле или е по различно но надеждата да избягат в Русия ги крепи.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая още малко и ще стигне Херо Мустафата по грозотия.
1
1
 
9
 
! Отговори
хаха преди 2 години
България ще помогне на НАТО с 8 самолета F-16 на чертеж.