ГЕРБ: Държавата да плати 100% от разликата в сметката за ток на общини

Пари в бюджета имало достатъчно
40
ГЕРБ: Държавата да плати 100% от разликата в сметката за ток на общини
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заради скъпия ток ГЕРБ иска 100% покриване на разликата в сметките за електричество на общини, болници, културни институти, училища, детски градини и ясли и старчески домове, обществен транспорт и други общински предприятия.

"Градският транспорт разрежда разписания, детските гадини, старческите домове, църквите, джамии, синагоги са пред затваряне, защото не могат да си позволят сметките за тока. Това са организации, които не могат да вдигнат цените, както може бизнесът, те имат фиксирани бюджети и разполагат само с тези средства и когато не са достатъчни, трябва или да правят съкращения или да преустановят своята дейност", коментира Делян Добрев.

Той уточни, че това ще стане с проект на решение, което ще бъде внесено от ГЕРБ още днес. Добрев съобщи, че вече в 50 общини е спряно уличното осветление.

Според него пари има достатъчно в бюджета, защото той е доста разточителен.
 
"Откъдето взеха парите за ЕРП-тата, сега да вземат и за болниците, яслите, общините", коментира депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: ГЕРБсметки за ток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербаджиите само стоят отстрани и бълват глу..пости.И разбира се, популистки предложения.Как пък се случи да го махнем тази мутра и да е точно криза, в Европейски и световен план.Сега му е перфектно да стои отстрании да казва...ее, при мен какво хубаво беше...Наглеци са всички гербаджии.
13
4
 
8
 
! Отговори
Чиновник преди 2 години
До До ЧинивникДругарю, мен другарите ти ме изчегъртаха, още лятото. Сега съм в частния сектор на хубава работа, с почти двойна заплата. И се забавлявам, като ви гледам сеира и "промяната".
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алоо, това което предлагате е социализъм а както знаем той завършва с ФАЛИТ.От къде накъде държавата ще плаща общински сметки, я вижте има ли един ЕДИНСТВЕН беден общ. съветник, всички се облажиха с имоти и общ. поръчки, живеят в палати, сега бедните работещи ще им плащат сметките. Да си съкратят лапачите, цялата раздута администрация и да спрат КРАЖБИТЕ.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да плати само на тия общини, които са енергийно ефективни - отопление с климатици или парно, ЛЕД улично осветление и т.н. Чападжиите да стоят на тъмно и студено, задето са спали 15 години
10
9
 
9
 
! Отговори
До Чинивник преди 2 години
Поредната ханъма от харем гроб изпълзяла да защитава вождовицата си която се покри при пълнача си Ердоган! Голям рев ударихте всички роми работещи на държавната хранилка! Да ви съкращават вече с поне 50% и да се хващате на истинска работа! Липсва ли ти времето когато с партийната книжка си уреждаше сладко дремуцане зад бюрцето? Комунистически гербаджия, това си ти!
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе Христо да се подложи малко на фитнес и диета- той не може да седи- задушава се от тоз корем... Младо момче е и се излага така. Гласове губи даже...
8
4
 
10
 
! Отговори
ДДТ преди 2 години
Герб да си обърнат внимание на тяхната маша Фандъкова и публично тя да отговори,защо общинското гербаво мнозинство е разредило транспорта в София.
7
17
 
14
 
! Отговори
Чиновник преди 2 години
Аз отдавна ви предупредих, че Радевата зима ще е трудна. По времето на управлението на ГЕРБ забравихте какво е инфлация, а заплатите ви растяха. Вие, обаче репихте да захапете ръката, която ви храни и сега, естествено, си носите последствията.
6
1
 
7
 
! Отговори
За преди 2 години
църквите лошо! А нито Турция нито Израел ще изоставят помощта за джамии и синагоги.
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям рев от делянчо кой да плаща тока ама май забрави кое правителство нахендри общините и тези институции на свободния пазар на тока.
4
5
 
7
 
! Отговори
българин преди 2 години
Абе какви проценти,какви разлики?!!Тия харвардците да изчезват бързо,че ще затрият държавата.Куцо и сакато се изреди да ни управлява
3
7
 
7
 
! Отговори
гербери нещастни преди 2 години
За вас власт повече няма!НЯМА!Кирчо и кокорчо ако се издънят са пътници,и ще ги изпратим по живо по здраво!Но на вас власт повече никога,крадливи надупени нещастници!
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе сай за платим и на марсианците такситата до Земята, що за глупости
1
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Арестувайте гербавите! Днес!