ГЕРБ: Държавата да плати 100% от разликата в сметката за ток на общини

Пари в бюджета имало достатъчно
40
ГЕРБ: Държавата да плати 100% от разликата в сметката за ток на общини
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заради скъпия ток ГЕРБ иска 100% покриване на разликата в сметките за електричество на общини, болници, културни институти, училища, детски градини и ясли и старчески домове, обществен транспорт и други общински предприятия.

"Градският транспорт разрежда разписания, детските гадини, старческите домове, църквите, джамии, синагоги са пред затваряне, защото не могат да си позволят сметките за тока. Това са организации, които не могат да вдигнат цените, както може бизнесът, те имат фиксирани бюджети и разполагат само с тези средства и когато не са достатъчни, трябва или да правят съкращения или да преустановят своята дейност", коментира Делян Добрев.

Той уточни, че това ще стане с проект на решение, което ще бъде внесено от ГЕРБ още днес. Добрев съобщи, че вече в 50 общини е спряно уличното осветление.

Според него пари има достатъчно в бюджета, защото той е доста разточителен.
 
"Откъдето взеха парите за ЕРП-тата, сега да вземат и за болниците, яслите, общините", коментира депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: ГЕРБсметки за ток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо да пълним гушите на ЕРП'тата с готови пари, като реално за България поскъпването на тока е напълно необосновано? По добре ги хванете за ушите и им направете ревизия и данъчна проверка.
33
1
 
8
 
! Отговори
СтандартноТъп преди 2 години
Тия грам мозък нямат иначе все акъл дават ....
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато си в опозиция е лесно да искаш.
31
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фирмите си калкулират скъпия ток, "държавата" (тоест ние) им плащаме всичко, после ни продават продукта на високата цена, ние му плащаме ДДС върху високата цена, данъкът отива в "държавата" и се връща на фирмата. Значи плащаме всичко, но по няколко пъти. Евала, Кико, машала, Асане, ашколсун, аферим!
30
3
 
3
 
! Отговори
Финансист преди 2 години
Един от коментиралите е доста заблуден. Ясно е, че в банките има апри, но те не са банките, а на хората и фирмите. Свършиха времената когато парите бяха общи, на БКП-то, на социализЪма или на другарите ви Тодор Живков и Димитър Радев !
29
7
 
11
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Хахахахах лесно му е на бокича с чужда пита помен прави, все едно не ръчка той в тия герберски общини, що не ги плати той с кюлчетата от чекмеджето?
28
4
 
8
 
! Отговори
До 28 преди 2 години
Лесно, питай Боко ханъм и малките ханъмчета от харем гроб като приемаха закона за премахване на регулирания пазар за бизнеса дали да правили някакви прогнози и тн. Нали уж нямаше нужда да правим ново мощности, студен резерв уж имаме, а накрая какво? Режим на тока защото Боко ханъм получи погалване по тиквичката за подпис под зелената сделка!
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
искате пак да крадете а, свърши вече държавната хранилка за герб
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе, някоя писарушка от Кметство "х" се топли с 2 печки на ток и държавата трябва да и плаща сметката?!
25
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия новите изпуснаха държавата! Предишните бяха зле, а тия са по-зле! Как може така за физически лица да е 20 стотинки, а за фирми 1 лев? Аз в офиса спирам всичко. Отопление преди 250 на месец, а сега 1250! И това е от два месеца!
24
5
 
10
 
! Отговори
Бизнес преди 2 години
А бизнеса ще намали ли цените, ако държавата им поеме разликата в цената на тока/газа?Ясно е, че отговорът е НЕ и парите ще отидат за S-класи, Джипки, яхти и т.н. Това е бизнеса в България - За шефа винаги има, а за работника никога, затова хоратя бягат на запад, като ги експлоатират поне да има за какво!
23
1
 
5
 
! Отговори
Петър преди 2 години
Че да си продължават да крадат с големи шепи, нали? Тия данъци, които плащаме за няколко крушки ли не стигат? Да осиновя аз две, та да е по-леко за бюджета на Данчето, а? Аре стига глупости! Бийте си по един шамар да се събудите и се стегнете малко! Няма го оня с джипа дето ги хвърля през прозорчето.
22
2
 
3
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 2 години
Пари по банките има, по 4-5 милиарда на месец, какво толкова.
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Харем гроб реве сега държавата да плаща, а къде бяха 15 години като трябваше да се направи газовата връзка с Гърция за да получаваме евтин азерски газ? А като подписваха зелената сделка защо не предвидиха фонд за подкрепа на общините при вдигане на цените? Първо забъркаха кашата и сега реват, че друг не им я оправя!
20
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички гласували за ПП сега като ги свие стомаха и ги хване страха от тъмното и студеното за успокоение може да приемат максимална доза от магическите хапчета на вашия духовен водач Просто Киро - *** народ.
19
8
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами след толкова на брой заеми за милиарди по времето на Служебната Хунта в бюджета все трябва да е останал някой лев и е по-добре да отиде за енергийни помощи на общините и населението отколкото за министерствата и Зам.министерствата с персонала и администрациите на кумците, кумиците, любовниците и останалият роднински и приятелски антураж на тези от продължаваме Подмяната ... !!!
18
12
 
6
 
! Отговори
A преди 2 години
Бате Бойко е *** човечец, но едно трябва да му се признае. Ролята на началник на държавата я приемаше с отговорност. Ако той беше министър-председател, нямаше да има проблеми със сметките в общини, болници, училища и т.н. Откъде щеше да вземе парите и по какъв начин, не беше важно. Важното е че такива проблеми се решаваха веднага.
17
2
 
6
 
! Отговори
До Чинивник преди 2 години
Тогава за къв *й ревеш? Значи трябва да си благодарен на промяната, че те разкара и си на по добро място! Ето дори редовия гробаджия е с по добър стандарт при новите отколкото при вождовицата ви разпраната Боко ханъм! Или проблема ти е, че ти се налага да работиш, а не като при вождицата ти един път в месеца да трябва да го заместваш при Ердоган?
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да вадат чувалите от Хемус дъртите герберасти и да плащат като много знаят. То много лесно да седиш отстрани и да правиш помен с чужда пита. То герп това са правили винаги. Мутри, крадции, убийци, ***.
15
3
 
7
 
! Отговори
ЛОНДОН преди 2 години
А кражбите на ГЕРБ-СДС,ДПС кой ше връща парите.ТаЗИ ГЕРБ БАНДАТА големи съветници.Криминален вожд престъпник Барселона гейт и Хемус и т.н.Вън нато и БГ от Европа ,не са този съюз дранкане по цел по вестници и интернет и кражби.