ГЕРБ: Холокоста е най-тежкият урок по история, да не се забравя

Антисемитизмът не изчезна с освобождаването на нацистките лагери
Обновена: 27 яну 2022 11:01 | 27 яну 2022 10:55, Камелия Цветанова
91
ГЕРБ: Холокоста е най-тежкият урок по история, да не се забравя
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ почете Международния възпоменателен ден на Холокоста в декларация.

"В световния календар има дати на скръб и печал, които ни напомнят за най- мрачните дни в глобалната история. Такава дата е и и днес, 27 януари, денят в който през 1945 г. бе освободен лагера Аушвиц", каза Екатерина Захариева.

"Днес ние почитаме паметта на милионите невинни жертви на Холокоста, спомняме си за погубените човешки животи на тоталитарния режим, който се опитва да унищожи една от най- важните човешки ценности - разнообразието и толерантността. Усилията към глобалната демократична общност трябва винаги да бъдат ръководени от зачитане на различията", каза още тя от името на ПГ на ГЕРБ.

По думите й Холокоста е най-тежкият урок по история, който не трябва никога да бъде забравян.

„За съжаление антисемитизмът не изчезна с освобождаването на нацистките лагери“, припомни Захариева.

Тя подчерта спасяването на българските евреи, което е забележително събитие, което показва волята за справедливост на българския народ.

„Благодарение на усилията на 43 депутати, позицията на църквата, на общественици, на обикновените граждани държавният глава цар Борис Трети отказва депортиране на повече от 48 хиляди евреи към лагерите на смъртта. Това не са фашисти, нито в България е имало фашистки режим. Обективният прочит на историята е признак за демокрацията на една държава“, отбеляза тя.

„Не може да се оспорваме обаче факта, че 11 000 евреи от Северна Гърция и кралство Югославия са били депортирани“, посочи тя и призова всеки да поеме отговорност, за да се гарантира, че младото поколение ще запомни Холокоста и ще е нетолерантно към всички форми на национализъм и изкривяване на историята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: ГЕРБХолокоста
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Знаете ли Вица за - Не, но нещо с печене ще е свързано.
50
10
 
15
 
! Отговори
Нострадамус младши преди 2 години
Питам я тази очиларка : Кой освободи Европа , затворниците в Аушиц и Дахау , разгроми нацистка Германия и заби Знамето на Победата над Райхстага , а ????? Кой бомбардира София и България ????? Кой уби стотици невинни българи , а ????Кой унищожи Националното стопанство на България ???? Кой затвори 4/ четири / реактора на АЕЦ Козлодуй ????? Кой от 30 / тридесет / години извършва Българохост ???????КОЙ ??????КОЙ ще освободи България отново ....... КОЙ ?????
49
9
 
7
 
! Отговори
Стига опашати лъжи преди 2 години
Цар Борис номер 3 спасил българските евреи?!? От кого молим? От собствените си главорези? Дето са рязали глави на жени, гимназисти и т. н. за 50 000 лв.
48
0
 
5
 
! Отговори
Знаете ли Вица за преди 2 години
разликата м/у пицата и евреина?!
47
2
 
12
 
! Отговори
Но моур лайз преди 2 години
Когато човек се заинтересува по темата за холокоста, чиято концепция не се връзва по абсолютно никакъв начин със системите, законите и практиките в Третия Райх от онова време, когато се запознае с трудовете на Ернст Цундел и Дейвид Колман, когато прочете форензичният репорт на американският инженер-химик и специалист по газови екзекуции Ерик Лойхтер и когато източниците на информация са различни oт Гугъл и Уикипедия, а пък ако и гледа документалният Една Трета Холокост от 2008г, балонът се пука!
46
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажи и за палестинците някое изречение, че така много едностранно идва...
45
2
 
9
 
! Отговори
ХолокостЪТ преди 2 години
е най-тежкият урок, който ще ви бъде даден от Фигуранта и Четворната коалиция.
44
5
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
Дядото на председателя на Народното събрание е осъден на смърт, защото като народен представител е гласувал фашисткия ЗЗН. РБ е отново във военен пакт, насочен срещу Русия. Направете си изводи
43
2
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
От ГЕРБ как се мазнят на евреите, които показно им отнеха властта - та дано пак им я дадат. - Що го наричат Демокрация като то си е завоалиран Ционизъм?!?
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И за да не се забравя, сега ще си правим нов, за да си го припомним, нали?
41
5
 
9
 
! Отговори
,,, преди 2 години
Сталин е убил много повече еврей . А Герб- Гроб води чист геноцид срещу собствения си народ 12 години като изсели и принуди 600 000 българи да търсят препитание навън
40
2
 
13
 
! Отговори
КН преди 2 години
До Запознат Има изобилие от доказателства, че т. нар Холокост е просто инструмент на ционистите-евреи, вид оръжие за изнудване, основно финансово и политиче4еско, както и за оправдаване на истинският холокост - геноцида над палестинското население и кражбата на страната им чрез ционисткото лоби в Англия и Сащ. Но, за сметка на това пък, холокост-шума е наложено като успешен начин за прогрес на посредствени политици, затова и от нашият парламент жалки клоуни реват на чужди, фалшиви гробове!
39
0
 
2
 
! Отговори
Открийте грешката преди 2 години
в заглавието.
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега, ако и дядото на Боко се окаже Моисей и е убит от комунистите, ги признавам герберите.
37
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Холокоста не е по тежък от ГУЛАГ. В единия случай нацисти са избивали "различни", а в другия - руснаци са избивали руснаци. Кое е по-зловещото сами си преценете.
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опити за внушаване на чувство за вина чрез измислен разказ и фалшиви спомени... Казаното от г-жата няма общо с историята, но с психологията и сферата на фантазията определено.
35
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ и урок!? Муаха ха ха ха ха
34
2
 
5
 
! Отговори
българин преди 2 години
Много ми е интересно ако поканят да си кажат мнението и някои бивши министри от кабинета на ГЕРБ по темата, като например известният като "Вальо Тихото" министър от коалиционната националистическа партия, Валери Симеонов. На който му е било много смешно и си спомня с умиление какви "майтапчийски снимки" са си правили в концлагера Аушвиц на които са поздравявали с изпъната ръка в хитлеристки поздрав заедно с неговите колеги. Оставката си беше подал заради друг гаф, не и за холокоста!
33
3
 
7
 
! Отговори
а бе,гербери преди 2 години
Колкото и да се слагате на кривоносите за вас власт повече няма!
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мирише ми на пари.