ГЕРБ vs Петков: Огромни средства са давани за модернизацията на армията

Новото правителство трябвало да отпусне за отбрана 2% от БВП
147
ГЕРБ vs Петков: Огромни средства са давани за модернизацията на армията
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ обвини в лъжа премиера Кирил Петков, който твърди, че армията ни през годините е била крайно недофинансирана.

"Ще се наложи да развенчаем една лъжа, която беше повторена много пъти от премиера Кирил Петков. В последните години по време на правителствата на ГЕРБ армията е била модернизирана непрекъснато, огромни средства са били отделяни за тази модернизация", отсече Даниел Митов.

"Лична битка на премира Борисов и моят на външен министър беше да модернизираме българската авиация и тя беше изведена до края с препоръката на новите изтребители Ф-16", коментира той.

По думите му от новото правителство зависи да намери начин и средства да поръча следващите 8 самолета за военните, така че да се окомплектова авиацията.

"След всички заявени намерения от вчера и големите приказки как армията ни ще е приоритет, това ще останат само фантазии, ако няма в бюджета пари за модернизация, а ние не виждаме да има подобна воля в проекта за бюджет на МФ", упрекна Митов.

Според него, ако управляващите имат наистина намерения да спазват заявките си, трябва да отделят 2% от БВП за отбрана. "Ние ще ги държим отговорни за това дали изпълняват заявките си или не“, закани се той.

"Със сигурност знаем, че има заделени пари за ремонт на стара съветска техника", каза още Митов.

Над 5, 5 млрд. лв. са дадени по време на управлението на ГЕРБ за модернизация на армията, отчето Христо Гаджев.

Томислав Дончев определи вчерашното изслушване в парламента на Кирил Петков, като фриволно откъм истината.
"Това беше един съкратен интензивен курс, благодарение на който, правителството се запознава със състоянието на страната", коментира Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Факт "Буциии, къде са самолетите Буциии?" Първите пристигат 2023, както е по договор. Ти нали се пишеш "факт", не го ли знаеш този факт?
65
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изхвърлете всичко руско за СКРАП.ОТПАДЪЦИТЕ В КЪЩИ----НОСЯТ, НЕЩАСТИЯ И БОЛЕСТИ.
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Хесус Сега разбрах тънката мисъл на русофилите: когато БСП (или руските производни) нищо не строи, няма как да има каквото и да било "състояние" на обектите, защото обекти НЯМА! Ето къде бил ключа от палатката. Жалко, че Станишев се отклони от тази гениална стратегия и направи пътя за Чирпан, та да разберем колко могат комунистите, когато все пак решат да направят нещо!
63
5
 
6
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Буциии, къде са самолетите Буциии?
62
0
 
7
 
! Отговори
Хохохоооо... преди 2 години
КАКТО СМЕНИХМЕ АВТОПАРКА В БЪЛГАРИЯ----ТАКА ЩЕ СМЕ ИМ И СТАРОТО РУСКО ВЪОРАЖЕНИЕ......НЕИЗБЕЖНО Е.... А И СЕ НАЛАГА!!!!
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хесус- за разлика от теб чичака е ходил войник,а ти си лакираш ноктите.
60
2
 
6
 
! Отговори
Хесус преди 2 години
До Калеко АлекоА бе , чичак Ти виждал ли си в какво състояние са въпросните обекти на които твърдиш че са *** лентички всеки ден ....Умствено ограничен национален предател !
59
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ-СДС, Републиканци за България, ДБ! Това са партиите на европейска България!
58
1
 
9
 
! Отговори
БОЧЕ-КАЖИ СИ преди 2 години
Армията в момента е от кол и въже.Събират се хора които могат да пишат и четат.(100 въпроса обща култура ---изискванието е 40;;;нема такова нещо и в африка)Мотивация нула.Една пиратка да гръмне всичко е дезертирало Заплата 1000лв; и тоз ще използва екипировка, техника и оръжия за милиони..та те ке я разсипят още преди да влезне в учения.. 5000 пенсионери, 5000 жени,,не ми се мисли!!Молете се братя и сестри!!
57
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РАДЕВ, ЯНЕВ, НИНОВА - ГРОБОКОПАЧИ НА МОДЕРНА БЪЛГАРИЯ!
56
2
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Копейковците ревът на умрело, че повече няма да се плаща за ремонт на 35 годишния руски скрап МиГ-29. Ще има тук Ф-16 и Ф-35, 3D радари покриващи Черно море.
55
0
 
3
 
! Отговори
Хесус преди 2 години
Нагли , долни и лицемерни до последно...
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На времето оня рижавия скръцна със зъби и измъкна някой друг милиард за въоръжение от партнерите в НАТО за прослава и кеф на американската икономика. Сегашния го няма този талант за убеждаване и затова започна тази история с Украйна като крайния резултат ще е същия.
53
7
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Радев, Янев, Нинова са гробокопачите на България!
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРОКИТАЙСКИТЕ АГЕНТИ СА ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ
51
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До Калеко Алеко "Това че са построили 100-200км магистрали за 12г , нали не го смяташ за успех." Сериозно? И кой преди тях построи за 12 години (не са 12, удобно забравихте краткото, но катострофално управление на Орешарски) "100-200 километра" магистрали? Я кажи.
50
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 47 "Огромни средства бяха платени за чертежи на самолети Ф 16!" Още ли има заблудени, които да използват тая опорка. Вървеше преди 2-3 години, когато доставката на първите самолети беше далече, но ей га къде е 2023. После какво ще обяснявате? Че самолети няма и всичко е само наужким ли? :)))))
49
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това нещо не ми се вярва да е ходило войник. Бацун да отвори чекмеджето и да върне краденото, тогава ще има и за магистрали и за армия. Апропо той и гаджето му Пеевски защо са още на свобода. Гешев още ли ги закриля
48
12
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Не само за Армията, при Герб се строяха инфраструктурни проекти, всеки ден се режеха лентички на Училища, Детски градини, Църкви и други сгради и съоръжения от обществен интерес, усвояваха европейски средства на базата на контрол и одит от нашите и европейски институции...В момента нищо не се строи, всяка седмица се теглят заеми за милиарди за които научаваме от медиите, дори интерконектора с Гърция започнат от Герб за да ни осигури енергийна независимост стои замразен в условията на радева зима
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма лошо,че са дадени милиарди за чертежи.Не се надявайте на евреина Путин,който е в близки отношения с Ердюкян и няма нищо общо с Александър Втори.Вчера *** са се гаврили с наши пътници на летището и са им вдигнали кръвното.Дали ще направят това с руски или германски туристи?!!