ГЕРБ: Цените растат, в края на годината проблемите ще са в пъти повече

Цели системи блокират, защото не могат да си платят тока
Обновена: 28 яну 2022 13:40 | 28 яну 2022 13:31, Камелия Цветанова
313
ГЕРБ: Цените растат, в края на годината проблемите ще са в пъти повече
Снимка: БГНЕС

Ценовата криза в момента е най-значителният проблем за всеки и от него ще произтече увеличаване на безработицата и натоварване на държавата с разходи, а в края на годината проблемите могат да се окажат в пъти по-големи, отколкото в момента, предупреди в декларация от името на ПГ на ГЕРБ Тома Биков.  

Според него управляващите не предприемат никакви мерки за решаването на проблема.

"Ценовата криза, която вече не е само с сферата на енергетиката, се разпростира във всички сектори на стопанския живот на страната и всички обществени сфери. Хората всеки ден живеят със страха, че няма да могат да си платя тока“, каза Биков.  

По думите му тази ценова криза беше изпусната още през есента при актуализацията на бюджета.

"Тогава ние повдигнахте въпроса, че цените на тока растат и въпреки това не получихме никакво разбиране от тогавашното квазимнозинство в предишното НС и служебен министъра Асен Василев", посочи той.

Според него, ако тогава бяха взети правилните мерки за компенсации на бизнеса, това е щяло да спре растежа на цените на останалите продукти“, каза Биков.

"Говори се за инфлация от 7-8 на сто, но тя при най-нужните продукти е 20%, а от това страдат хората с ниски доходи, които работят, но се превръща в работещи бедни, а не са били такива преди 4-5 месеца. Сега сме във фазата, в която трябва да се борим с разрастващата се криза, която се превръща в епидемия. Цели обществени системи са напът да блокират – училища, театри свалят представления, болници, читалища, които не могат да си платят тока, всякакъв вид храмове и не могат по никакъв начин да оцелеят в тези времена“, отсече Биков.

Според него изказванията на финансовия министър, че не се притеснява от инфлацията, са неадекватни.

"Това за нас е крайно необяснимо поведение, както и отказът на управляващите да водят диалог", каза депутатът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още по темата: ценигербТома Биков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези най големите Крадци и бандит как имат доблестта да се изказват и нямат най малкото срам дори да млъкнат за малко толкова крадяха вместо да ги гледаме от затвора те с показват
235
12
 
22
 
! Отговори
izh преди 2 години
Адаптирайте се към сегашната ситуация, защото това което предстои да не ви се стори Армагедон. А на лаещите тук в защита на комуноправителството ще им кажа, че скоро дивидентите дето очаквате срещу плюенето , няма да ви покрият разходите към любимите ви петолъчковци второ и трето издание
234
5
 
16
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До до странни! Не се разбра, плащал ли си си тока и парното скоро, или вече си толкова забогатял при Кирчо и Кокорчо, че не си забелязал разликата? Верно си "мозък"!
233
9
 
4
 
! Отговори
rr преди 2 години
До будалкат виУмник не те, а ти трябва да се скриеш в твоята геберлундия
232
7
 
21
 
! Отговори
будалкат ви преди 2 години
100% ви будалкат и то най безцеремонно! От високи цени на тока България може само да печели, защото може да изнася ток, който да прадава адски скъпо. Но комунистичски шалтери на ток им се услади и вместо да подобрят положението на народа, като свалят цените, те му ги вдигат, за да смучат и оттам. Ако февруари имам повече от 20% повече от миналата година, няма да ги търпя тези двамата и баща им. Ще летят за канада гратис!
231
8
 
20
 
! Отговори
Стига сте ревали преди 2 години
Няма нищо лошо цените да растат.И още ще растат.Все пак нещо се променя.Променят се цените.Промяната е факт!
230
12
 
19
 
! Отговори
Странни преди 2 години
...са щатни драскачи! Това че цените растат главоломно , не е защото ГЕРБ го казват! Случайно да сте си плащали тока, или парното напоследък, или да сте влизали в някой магазин...? Повече от година ще стане, откакто ГЕРБ не са във властта, а ния само слушаме лакардиите на Кирчо и Кокорчо! Аз на тях ли да вярвам, или на джоба си?
229
8
 
16
 
! Отговори
Корчо и Кокорчо преди 2 години
Това са двамата шивачи от пригарката на Андерсен. Че цяря е гол става все по явсно, освен това е и плешив, но може да прави коремни.
228
15
 
17
 
! Отговори
Зрител преди 2 години
Ей, тия от ГЕРБ са големи лицемери! Сърдеха се на комунистите докато ГЕРБ бяха на власт, че все били негативни, че ги клепали през Брюксел, че какво ли не. А сега в опозиция станаха по-големи хейтъри от тях!
227
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цените ще растат, но рейтинга на ГЕРБ няма да расте.
226
6
 
18
 
! Отговори
Бойко в затвора преди 2 години
Ама преди него трябва да влезнат виденов, орешарски, искров, нинова, рунен овч., гечев доживотно.
225
11
 
6
 
! Отговори
До Пантелей преди 2 години
А след като се помолиш, целуваш ли г ъ зъ на ББ
224
17
 
15
 
! Отговори
hah преди 2 години
Страх тресе ОПГ ГЕрболяк
223
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Викайте ББ да дойде да свали цените. Ако ви чуе ще свали цените в цял свят, пък в България всичко ще е безплатно. Той беше почнал човека, ама 12г. не му стигнаха. После додаха едни лоши хора и объркаха работата.
222
19
 
18
 
! Отговори
zd преди 2 години
Без ГЕРБ на власт, ще обеднявате и оглу.пявате все повече-мишки смотани!!! Тези чегъртащите ще ви еВат мамите, ама още не сте го усетили!!! Тези се учат вече почти година на гърбовете ви, скоро ще се учат и на дирн.иците ви-тогава ще усетите, дано да е само ***, че иначе ще ви спукат...мишоци!! Пак гласувайте за тях!!!
221
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Елате вие , за да решите проблемите, крадци такива! Държавата е в това положение заради вас.
220
5
 
13
 
! Отговори
Стига бе, преди 2 години
..пуделчетата на Костя Копейкин вече власт взеха да сънуват? Прави ли ви печатление, че колкото повече затъва държавата, толкова повече се облизват за власт!
219
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
герб са мафиотска партия
218
20
 
10
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 2 години
Не се притеснявай за българите господинчо!Основния проблем - да се изкарат крадливите гербери от централната власт вече е решен !Остава да се прочистят местната власт и в съдебната система да се тури ред!Важно е след референдум България да напусне НАТО и да обяви неутралитет!
217
6
 
8
 
! Отговори
Пантелей преди 2 години
Всеки ден се моля Радев да умре и Путин споменавам в молитвите, дано Господ ме чуе.