ГЕРБ: Цените растат, в края на годината проблемите ще са в пъти повече

Цели системи блокират, защото не могат да си платят тока
Обновена: 28 яну 2022 13:40 | 28 яну 2022 13:31, Камелия Цветанова
313
ГЕРБ: Цените растат, в края на годината проблемите ще са в пъти повече
Снимка: БГНЕС

Ценовата криза в момента е най-значителният проблем за всеки и от него ще произтече увеличаване на безработицата и натоварване на държавата с разходи, а в края на годината проблемите могат да се окажат в пъти по-големи, отколкото в момента, предупреди в декларация от името на ПГ на ГЕРБ Тома Биков.  

Според него управляващите не предприемат никакви мерки за решаването на проблема.

"Ценовата криза, която вече не е само с сферата на енергетиката, се разпростира във всички сектори на стопанския живот на страната и всички обществени сфери. Хората всеки ден живеят със страха, че няма да могат да си платя тока“, каза Биков.  

По думите му тази ценова криза беше изпусната още през есента при актуализацията на бюджета.

"Тогава ние повдигнахте въпроса, че цените на тока растат и въпреки това не получихме никакво разбиране от тогавашното квазимнозинство в предишното НС и служебен министъра Асен Василев", посочи той.

Според него, ако тогава бяха взети правилните мерки за компенсации на бизнеса, това е щяло да спре растежа на цените на останалите продукти“, каза Биков.

"Говори се за инфлация от 7-8 на сто, но тя при най-нужните продукти е 20%, а от това страдат хората с ниски доходи, които работят, но се превръща в работещи бедни, а не са били такива преди 4-5 месеца. Сега сме във фазата, в която трябва да се борим с разрастващата се криза, която се превръща в епидемия. Цели обществени системи са напът да блокират – училища, театри свалят представления, болници, читалища, които не могат да си платят тока, всякакъв вид храмове и не могат по никакъв начин да оцелеят в тези времена“, отсече Биков.

Според него изказванията на финансовия министър, че не се притеснява от инфлацията, са неадекватни.

"Това за нас е крайно необяснимо поведение, както и отказът на управляващите да водят диалог", каза депутатът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още по темата: ценигербТома Биков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
0
 
2
 
! Отговори
Икономист преди 2 години
Високите цени са причината за инфлацията. Повече от ясно е, че ще фалират бизнеси и цели икономически отрасли. Причините за това са типично български. Липса на финансова грамотност на управляващите и на голяма част от хората в страната. Елементарното пояснение е, че когато инфлацията се увеличава, банките повишават и лихвените проценти за депозитите. Когато последните намаляват, това означава, че няма доверие в стабилната банкова система"
255
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЧУДЯ СЕ САНКЦИОНИРАТ ИЖ ЕДИН ПЪК ДРУГ СТРАДА. РУСИЯ/БЪЛГАРИЯ.
254
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
282- Ама на тиквата мазачите цяла петилетка и повече мажат оная мазилка дето ни пречи за шенген.
253
1
 
2
 
! Отговори
Неутрален преди 2 години
Цените тръгнаха нагоре вследствие скъпите ток и газ. А защо токът и гадът са скъпи? Защото точно Тулупа прекрати дългосрочния договор с Газпром при фиксирани цени и изпрати консуматорите на газ на спотовия пазар. И същият този *** през 2020 освободи цените на тока и ни натресе енергийната борса - след което цените отлетяха в космоса! А сега герп се правят на умрели лисици!
252
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борджеп Борисдоган никога повече с *** му калинки и лаячи
251
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НОВИТЕ НЕ СА НОВИ!АПРИЛ СТАВА ЕДНА ГОДИНА !МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ ОТ АПРИЛ, ХАРВАРДСКА ДИПЛОМА И ЗА ПЪРВИ ПЪТ БЪЛГАРИЯ БЕЗ БЮДЖЕТ? ТОЙ НЕ Е МИНИСТЪР ОТ ВЧЕРА!ПЕТКОВ НА ИКОНОМИКАТА ОТ АПРИ а плана за възстановяване ОЩЕ НЕ Е ГОТОВ! ХАРВАРЗСКАТА ДИПЛОМА И НЕСВЪРЗАНИТЕ ПРИКАЗКИ НА РАЗВАЛЕН АНГЛИЙСКИ И РАЗВАЛЕН БЪЛГАРСКИ СТАВАТ САМО ЗА МОМИТЕ И МОМЦИТЕ НА МЕГДАНА!ПАРИ ЕВРОПА ДАВА ЗА ПРОГРАМИ !УСМИВКИТЕ ПРЕД МЕРАКЛИИ и мераклиики /вече сме съгласни няма ляво,няма дясно,няма мъжко,женско/ЗА ....се..кс
250
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Бойко само толупите, мързеливите и крадливите бяха зле. Затова им пречеше. Сега пак са зле. И пак ББ им е виновен.
249
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ако върнете откраднатите ОТ ВАС 40 милиарда и писани като дълг, ще хленчите ли.
248
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АМА НЕЩО ОТ ПОЛША А. ПРЕАПВА ДЖУКИ БАНКЯНСКАТА ТИКВА.
247
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мислете кой какво е казал. Платете си сметките и бъдете щастливи, ако ви останат пари за хляб и мляко. Продължаваме подмяната!
246
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако бай тиквун беше впрегнал половината си лакей които сега трошат в негова защита с по една кирка и лопата досега да беше направил всяка пътека на магистрала! Толкова много *** която нищо не прави по цял ден освен да се опитва да му лъска чипика е напълно безполезна за нас данъкоплатците, но той горкия заради егото си е готов народа да затрие!
245
0
 
9
 
! Отговори
АНДРЕШКО преди 2 години
Искам да протестирам за по-висока цена на тока, ама Черепа каза, че за такъв протест не ще да даде пари.На вас някой предлага ли ви пари!?Хайде да протестираме, да искаме допълнително увеличение на тока, минимум 700%, за да останем верни на червените манерки!
244
2
 
13
 
! Отговори
Reptile преди 2 години
ПП за една година щели да се научат!?Боже опази, прибери си версиите!Сегашната инфлация и криза са на път да ни ФАЛИРАТ т.е ученето на учените от Харвард ни излиза прекалено скъпо.Събудете се *** и популисти, спрете да подкрепяте *** Радев, защото това скоро, не Бойко, а Господ няма да може да ни помогне!
243
0
 
3
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
България на ТРИ МУРЕТА.като при кан Аспарух
242
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радвата идва също като виденовата особено ако тоя гей е на власт и следващата зима
241
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още е рано да говорим дали новите управляващи ще се справят. Проблемите са големи и е важно помощите да се дават на време. Падне ли икономиката ще минат години за да възстанови и вероятно ще го направят други управляващи. Сега още е лесно обвиняват предните и народа им вярва но глада лесно променя настроенията..
240
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Принципно цените започнаха да се вдигат с идването на ковида още по времето на Борисов. Токът се вдигна понеже Борисов въведе единен пазар с този на ЕС. Борисов не построи Белене,а напротив,даже го спря. Борисов не построи нарочно по заръка на Путин газопровода с Гърция за доставка на азерски газ. Борисов под натиск на Сащ спря газопровода Бургас-Александруполис. Борисов отказа и Южен поток и руснаците си направиха Турски поток. Тъй че много вина има и Борисов със заложените му бомби.
239
7
 
8
 
! Отговори
Атака си е Атака преди 2 години
Кой беше златният пръст на баце?Забравихте,ли вече?
238
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще плачете за Бойко! Още няколко седмици!
237
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пасти ще ядете,сега! От Петков!