ГЕРБ: Предстоят програмирани фалити на болници от правителството

Трябвало да избират - да платят тока или да купуват лекарства
Обновена: 28 яну 2022 12:51 | 28 яну 2022 12:50, Камелия Цветанова
74
ГЕРБ: Предстоят програмирани фалити на болници от правителството
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Престоят програмирани фалити на болници от правителството на Кирил Петков. Това заяви депутатът от ГЕРБ  и бивш здравен министър Костадин Ангелов.

"Общинските болници имат изключително оскъдно финансиране. Увеличаването на цената на електроенергията води до това, че близо половината от средствата им отиват за плащане на ток. Те не получават държавна помощ, не могат да спрат да лекуват пациентите и не могат да увеличат клиничните пътеки. Държавата отсъства. Здравеопазването се неглижира от правителството. Остават две възможности - или да си плат тока, или да купуват лекарства", коментира той. 

"В близките дни предстои затваряне на социални домове, част са полудили предупреждения, че ще им бъде спрян токът, защото не е платен", предупреди и Деница Сачева.

По думите й социалните услуги също са неспособни да заплащат разходите за електроенергия.

Красимир Вълчев, който беше министър на образованието, заяви, че особено драматично е и положението при образователните институции.

"Предупредихме правителство, че няма буфер в бюджетите на бюджетните организации. Увеличението е 100-150-200%. Училищата и детските градини ще трябва да дадат средствата, които бяха за допълнителните възнаграждения на учители и за ремонти на класни стаи, за ток и газ. През цялата година няма да има увеличения на възнагражденията в образователните институции“, предупреди Красимир Вълчев.

ГЕРБ внася в парламента искане за извънредно заседание на енергийната комисия в началото на следващата седмица, а още в сряда НС да вземе решение да се компенсират общини, църкви, училища, детски градини, културни институти, транспорт заради цената на тока.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Да благодарим на ГЕРБерасткото "управление",което щедро финансираше всичко в тази опоскана от айййдуци държава!България достигна небивали висоти в своето социално-икономическо развитие!Ура,другари ГЕРБерасти!....................Пфу,гадини мръсни...
57
0
 
1
 
! Отговори
ТТ преди 2 години
До СТРАНДЖАТАЯсно от коя Странджа си - турската
56
6
 
6
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Близо година ще стане, откато "невнятните"хрантулници на Радев са докопали властта! Да видим , за всички кризи в които потопиха държавата, докога все ГЕРБ ще са им виновни!Като събереш...чалгари, необолшевики, меки китки и доказани измамници, нищо добро не очаква тези, които им харесваше да ги лъжат!
55
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бързо забравихте бюджетите на Бойко Кюлчето с хвърляне на пари през прозореца на джипката
54
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадливите болници на професорчета и доктори които са,в далавера с здравната каса крадят милиарди ,време е да се затворят търговските им магазини тире болници
53
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
GREAT EFFULGENT ROBBERY AND BENEFICENCE (GERB) Е ПРОГРАМИРАЛ ФАЛИТИТЕ НА БОЛНИЦИТЕ ЗАЩОТО КАКТО КАЗА БУДА "БЪЛГАРИТЕ СА КАЛПАВ МАТЕРИАЛ ОТ КОЙТО НИЩО НЕ СТАВА ОСВЕН РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ".
52
4
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
този знае:-Предстоят ПРОГРАМИРАНИ фалити на болници..Защо знае?..Ами защото ВИЕ ГИ ПРОГРАМИРАХТЕ за "довиждане","ХАЛОП"!!!
51
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спирайте финансирането на частните болници-хотели, които в повечето случаи избират леките случаи и масово източват пари с фалшиви пътеки. Не може частен бизнес с държавно финансиране. Да си преминат на 100% частно финансиране както е в другите държави.Контрол от пациента кога и изобщо дали е бил в болница и какво точно лечение е получил-по електронен път. Пациента заплаща такса 500лв и след лечението и проверка от НЗОК средствата му се въстановяват. Електронни здравни досиета.
50
5
 
7
 
! Отговори
1 преди 2 години
Да д-р ботоксов,поне са програмирани,а вие от герб-комунисти,ги затваряхте ,без програми,и такива като теб,след това ги изкупихте на безценица,нима мислиш,че забравихме.
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 55....Е , значи си доволен от безобразно високите цени .Щом ти е добре значи "Ох,аман вече от гербавите калинки пощадете ни!"Да,ама НЕ! Прави са !ПП:Не съм привърженик нито на ГЕРБ,нито на ПП !
48
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре ли плащат от ГЕРБ ,за да им отразявате всяка щуротия?
47
6
 
7
 
! Отговори
Наглите ГЕРБ преди 2 години
Мафиотите на Боко заложиха много мини на новото правителство! Едната е да вдигнат тока!
46
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох,аман вече от гербавите калинки пощадете ни!
45
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя пък си вярва, че пак ще е министър и хей живот, здравей, здравей....Я марш, че...
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти последно професор ли си или политик? Мисля, че си обикновен крадец и ***.....
43
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберите, симпатизирах ви отначалото но като се комбинирахте с антибългарскатаСедерастия унищожила икономиката на България ви намразих
42
2
 
7
 
! Отговори
До 45 преди 2 години
Не са 30млн.колега,а 80млн.борч остави в Александровска болница този корумпиран клоун.
41
2
 
6
 
! Отговори
Ганя преди 2 години
Ми то отдавна нема болници в ***. Кво реват. Мисля си, че на никой няма да му е мъчно. От здравеопазване при нас стана здравеопразване. И после коронавируса ни виновен за високата смъртност - глупости на колелета.
40
4
 
11
 
! Отговори
Вики преди 2 години
Този ми падна още повече в очите! Напълно е неадекватен! Как е управлявал болница, не зная...
39
2
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Този *** фалира Александровска болница,а има претенции,марш в затвора бе смотльо!