Плевнелиев: Демократите в България се провалиха в опита да спрат ДС

България е бедна, защото не се е откъснала от руската сфера, твърди той
1 фев 2022 17:00, Нели Христова
301
Плевнелиев: Демократите в България се провалиха в опита да спрат ДС
Снимка: БГНЕС

Големият грях на демократите в България е, че не успяха да направят лустрация. Това заяви пред БГНЕС Росен Плевнелиев, президент на България /2012-2017 г./ Той почете паметта на невинно избитите от така наречения Народен съд регенти, министри, депутати и общественици на 1 февруари 1945 г.

„Виждате хиляди имена изписани на тази стена, която ние наричаме стената на плача. 30 000 са арестувани за една нощ, хиляди са избити, десетки хиляди са с абсолютно незаконни и нечовешки присъди. За това деяние БСП практически с нищо не дадоха заявка, че се променят“, каза Росен Плевнелиев по време на церемонията по отдаване на почит пред жертвите на комунизма.

Според него БКП не се е променила, въпреки, че е сменила името си на БСП.

„Същите кадри, идеология, зависимости от агенти на ДС и режима в Москва. Всъщност демокрацията означава да погледнеш истината отвъд пропагандата и манипулацията. Истината е, че десетки хиляди бяха избити при налагането на комунистическата диктатура в България. Вместо БСП да се извини, те продължават да откриват паметници на Тодор Живков. Ето един ненаучен урок от историята. БСП трябва да се извини на българския народ, за да може да стъпим на здравите основи на съзиданието“, зави президентът Росен Плевнелиев

Румен Радев не присъства на официалната церемония, а предпочете да почете паметта на загиналите сам, което предизвика остра реакция от страна на Росен Плевнелиев.

„За шеста поредна година сме свидетели на отсъствието на държавния глава на официалната церемония. Това е крещящо доказателство, че Радев не иска да погледне фактите в очите. Той застава на страната на тези, които все още вярват в идеологията на комунистическия режим, застава на страната на тези, които фалшифицират историята, застава на страната на пропаганда, а не на фактите. Имаме един партиен зависим президент, който идва от русофилските популистки среди на България“, категоричен е Плевнелиев.

Демократите в България се провалиха в опита да спрат ДС.

„Голям грях на демократите в България е, че не успяхме да направим лустрация и, че приватизацията беше извършена, така че комунистическите елити взеха в ръцете си цялата икономика“, заяви тоя.

България спада към страните, които не успяха да се откъснат от руската сфера и затова е толкова бедна.

„Може да разделим на две страните, които бяха в съветското пространство. Едните сложиха истината за комунизма в учебниците, сложиха агентите на тайните служби, където им е мястото, тръгнаха по пътя на социално отговорната икономика, а не на олигархията. От друга страна погледнете държавите, които останаха в руската сфера на влияние, по команда от Москва им беше инсталирана олигархична икономика, агентите на ДС продължаваха на шестват из медиите и да формират общественото мнение. Първите са богати и демократични. Това са Словения, Хърватия, Румъния, Полша, Чехия, а от другата страна са България, РС Македония, Сърбия, Грузия, които останаха със силно руско влияние, с агенти на ДС, които са назначени за политици, бизнесмени“, подчерта пред БГНЕС президентът Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 2 години
да прав си др.комсомолски сикритар,демократите ако бяха се справили,ти нямаше да станеш президент,защото и ти си агент на ДС.
215
2
 
4
 
! Отговори
Agent provocateur преди 2 години
Бъди проклет, Плевелиев!
214
2
 
3
 
! Отговори
K0rNELA преди 2 години
Където и да отидеш, хората ти се подиграват. Не бил надпартиен, а ти какъв беше? Кукла на конци! И защо му викат Плевнелиев, той е Банов! Има нещо вярно в изказването му и то е - "България спада към страните, които не успяха да се откъснат от руската сфера и затова е толкова бедна." И в този ред на мисли, ако са ни инсталирали от Масква новата версия, то инсталацията не предполага ли и политици? Ако да, то Банов, ти не си ли политик? Ако да, кой те е инсталирал?
213
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Роско, с тази лелеена пишман демокрация принудихте хората да мечтаят за КОМУНИЗЪМ! А може би точно това да е целта...
212
1
 
6
 
! Отговори
Леля Пена преди 2 години
КАКВО ПАК СЕ НАПЪВА Г-Н БАНОВ???
211
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дръжте го тоя жив политически труп още поне два дни, та ако чете какво е мнението на хората за него, мед да му капе върху рогатаКолкото по - често пускате вербалните му напъни, толкова по - отвратителен е за хората.
210
2
 
4
 
! Отговори
ни са знай преди 2 години
Отношенията между държавите си бяха нормални, къде по-добри,къде по-недобри ( в зависимост от процента умни), но се намеси демокрацията, и стана мазало.Процентите съвсем се объркаха!
209
1
 
6
 
! Отговори
Л.Иванов преди 2 години
Добре бе мишок, като толкова ви пречи Радев, защо тиквата от Банкя или ти не се кандидатирахте за президент, да спечелите и да управлявате като крадете отново! Отговорът е съвсем, ама съвсем ***- народа на ви иска! Това не сте го разбрали, затова скачате като ощипани моми!Едно предложение- просто преминете на дегазин!
208
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до Пияница -мАстик ; Абе да не сте семейна тройка със сем. Плевеллиеви ,та го раздаваш влюбено ?! То и без това Боко вече му липсва ...
207
1
 
8
 
! Отговори
Мишо преди 2 години
Браво, като послушно кученце в стила на западните демократи написа страхотна реч. Браво, заплатата от МИ6 е гарантирано отработена!
206
0
 
9
 
! Отговори
Мишо преди 2 години
Като ставаше агент на МИ6 не рева! Като ти приведоха 1,5 милиона в офшорка в Кипър не рева! Като царувахте с Бойко не рева! Като крадяхте и ограбвахте държавата до последна стотинка пак ли ДС и руснаците бяха намесени? Като съсипахте по западна поръчка всичко, което успяхте да докопате пак ДС беше виновна. Като корумпирахте цялата държава, раздухте държавния апарат и чиновниците на хранилка при вас станаха повече от работещите пак ДС бяха виновни?Айде стига, с тези приказки за ДС и Русия! Пън!
205
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е за всяко нещо, което е изкоментирал, но е особено прав в извода, особено с оглед на факта, че в момента ДС владее властта в цялата държава. Ние не просто се провалихме да ги премахнем като значим фактор, ами се провалихме да ги спрем да превземат държавата.
204
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 242 "абсолютно заблуждение. Руска или американска сфера -- нямат отношение към бедност или богатство." Ето ТОВА е абсолютно заблуждение. Достатъчно е да хвърлим един поглед към страните останали под руската сфера на влияние, за да получим доказателствата: Молдова, Грузия, Армения, България, РСМ, Сърбия, Украйна, Беларус. Все страни с трагично положение.
203
1
 
3
 
! Отговори
Деси Банова преди 2 години
Аз пък си мисля, че президент е Румен Радев, а не този ***. Ще станем като САЩ тогава и само тогава, когато тези от печатницата на БНБ започнат да им слагат снимките на българските президенти на левовите банкноти.
202
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"България спада към страните, които не успяха да се откъснат от руската сфера и затова е толкова бедна." -- абсолютно заблуждение. Руска или американска сфера -- нямат отношение към бедност или богатство. Всичко зависи от политиците, дали са предатели на националните интереси или не, дали генерират или не толерират корупция, от народа дали ги търпи, въпреки че не са способни и др. съвсем конкретни качества. Русофобията е политика на сащ, за която те са готови да свалят и корумпират правителства.
201
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е лъжец, измамник и предател на българските национални интереси. Паметникът, на който се покланя е фалшив -- на военнопрестъпниците от втората световна война. Били са осъдени за военни престъпления, как така? -- ами България в тази война не е стояла неутрална, а е била въвлечена в нея от осъдените, няма грешка.
200
3
 
5
 
! Отговори
откривател на америк преди 2 години
Българите не успяха да направят реална оценка на изминалите години. А който не се учи от грешките ги повтаря. Така че, ние си плащаме цената за тъпотията, липсата на възпитание, култура и морал. И ще продължаваме да я плащаме, вероятно докато бацила на кумунизъма не убие окончателно третата българска държава.
199
0
 
12
 
! Отговори
МНОГО СМЕШНО преди 2 години
Плевнелиев е бил Агент на ДС .То бива гавра с Хората , ама това не бива .
198
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ха кой го казва щатния консомолец на дкмс и член БКП още като студент , то първо той да се извини , че е споделял такава идеология , такъм *** и нахалство
197
16
 
4
 
! Отговори
патриот преди 2 години
Г-н Плевнелиев- това е моя Президент и на милииииони българи.