Нинова: Политиката на потребителите ни е абсолютен приоритет

Вицепремиерът се срещна с Диана Ковачева и обсъдиха проблемите за потребителите
8 фев 2022 20:52, Петя Славова
26
Нинова: Политиката на потребителите ни е абсолютен приоритет
Снимка: БГНЕС

"Политиката на потребителите ни е абсолютен приоритет. Бих искала да изградим дългосрочно сътрудничество с омбудсмана по политиката за потребителите". Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова по време на среща с омбудсмана на Република България Диана Ковачева.

В рамките на дискусията бяха обсъдени въпроси, свързани с подготвянето на проектозакона за колекторските фирми. Министър Нинова представи основните проблеми на потребителите, свързани с тези фирми.

"Имаме много добър диалог с потребителските организации, които имат отношение по темата, имаме идеи, но те могат да се осъществят само чрез съвместна работа и добро желание от всички страни", каза още министър Нинова, съобщиха от Министерството на икономиката.

Вицепремиерът подчерта, че темата за колекторските фирми е засягана от години, но до този момент не е имало никакъв отзвук и желание за работа в тази посока.

Омбудсманът Диана Ковачева се ангажира за съвместни действия и подчерта, че голям процент от жалбите са свързани с потребителски проблеми – най-вече със задълженията към колекторските фирми, Топлофикация и частните съдебни изпълнители. “Често плашат хората, че ще им вземат жилището. Не може да се продава жилище заради потребителски кредит, каквото решение има на Европейския съд“, допълни Ковачева.

В заключение министър Нинова и Диана Ковачева изразиха увереност, че с общи усилия ще могат да работят в посока защита правата и интересите на гражданите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Бг преди 2 години
ЧСИ Е НЕЗАКОННА ОРГАНИЗАЦИЯ
18
0
 
6
 
! Отговори
импексова преди 2 години
е що докато бсп беше на власт не ви беше приоритет ? айде стига с тия лозунги , народа става все по беден след пълната ви промяна .
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като видя нинова и веднага ми се приисква да изляза на протест
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-жа Нинова започва да вдига характерния за нея прахоляк, зад който прозира активно нищоправене. Същото правят министрите А.Николов, Генчовска, Гьоков, Иванов. Премиерът пък бяга по тъча с посещенията си в чужбина.ДПС защитава яростно депутата си Пеевски и Карадайъ и Й.Цонев сипят обиди и хули по правителството. Очевидно те са авангардът на Б.Б., а ариергардът е Възраждането на Копейкин,който декларира, че няма да спазва българските закони.
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво е бтв синема
14
3
 
5
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Мекотелиии! Гледайте се сега, по бтв синема
13
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мър шо,ходи да видиш цените в магазина и после ми говори каква ти е политиката. С петдесетолевки скоро ще си бърша гъ за,че ще ми е по-евтино от купуване на тоалетна хартия. Няма един път в който Бсп да е във властта и да няма кризи.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен 10.....Тортите на Линда ли? Е то от тези бълвочи няма по-евтин от 79 лв!По-добре от "100 гр.сладки"-там са 2 пъти по-евтини и N пъти по-хубави ! И тортите им на Петкови за нищо не стават,както и те!
11
5
 
8
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
До Иван-ушка глyпaкот.... Даааа, тая ще иэгониме в Крушовица, и то с откраднатите пари. А Tиквaтaa, ще пратиме в Бянкя, с кюлчeтa и пaчки!! И ще докараме, бедняци гурбетчии да ни опpaвят......
10
2
 
13
 
! Отговори
1984 преди 2 години
Нинова, ти познаваш всичките потребители, на които ще"помагаш", нали? Назови ги поименно.
9
2
 
15
 
! Отговори
Греяна преди 2 години
Политиката е по-високи цени и повече клиенти за колекторските фирми.
8
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Да, обаче нищо не правите за бедните потребители! Защото ни управляват изключително богати хора! Нинова с Техноимпекс, Рашков с 19 имота, простото Киро с провиотиците, Кокорчо с неговия международен бизнес, Лорер с техните милиарди и т.н.! А потребителите, ще ядем пасти с ДДС, от тези на Линда Петкова!
7
2
 
11
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
И са сериоэно, эа eднoклeтъчнитe иэбиратели!! Не личи ли, че който се е наял, върши нещо полеэно эа кoпeлдaците ***!? Или искате, да пускате охранените, и да докарвате нови гладници......???
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политиката на потребителите!?!А това арвардското на просто Кире, ще да е по заразно и от короната.
5
2
 
18
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Поредните празнословия....и нищо съществено по тема цени,инфлация и доходи!!!!
4
4
 
1
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Не ми крещете бе :)))
3
2
 
18
 
! Отговори
Нейкова преди 2 години
Нинова,много хубаво знаем твоите номера - хайде стига си ни " навивала " - изобщо не ти вярваме !!!
2
1
 
11
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Браво како! Личи си че си сeлcка на прабаба ми, ама и колекторите да натиснеш, че беэчинстват със ЧСИ-тата
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова, ти още ли не си си подала оставката?