ПП обеща значително по-ниски сметки за ток през февруари

Работи се и за намаляване на цената на дървата за огрев
138
ПП обеща значително по-ниски сметки за ток през февруари
Снимка: Dnes.bg, архив

Значително по-ниски фактури за ток през февруари ще получат небитовите потребители на електроенергия -  детски градини, училища, манастири, общини, производители,  хлебопекарни, офис сгради, предприятия и  заведения, обещаха управляващите от ПП в социалната мрежа Facebook.

Още по темата

Във фактурите ще бъдат отразени компенсациите за месеците декември и януари, уточняват от партията.
Министерството на енергетиката подготвя допълнителна информация, с която да разясни въпросите относно компенсациите.

Намаляване цената и на дървата за огрев близка до нивата през лятото разработва Министерството на земеделието съвместно с Държавните горски предприятия.

Спрямо бюджетната рамка за 2022 г. Министерството на финансите предвижда 481.5 млн.лв. за компенсиране на разходите на операторите на електропреносната и на електроразпределителните мрежи и за компенсиране на небитови крайни клиенти; 450.0 млн.лв. за компенсация за високите цени на електрическата енергия и природния газ за крайните небитови потребители за първото тримесечие на 2022.

Допълващо финансиране за тези мерки ще бъде осигурено и за сметка на фонда „Сигурност на електроенергийната система“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
1
 
! Отговори
Срам и глад! преди 2 години
До И .... вие ! Н_А_Р_К_О_М_А_Н
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Определено министрите на най-важните и отговорни министерства : МЕ, МИк, МРРБ, МЗХГ, МТСП, МВнР не са били най-сполучливите кандидатури...Не завиждам на премиера и колегата му Ас.Василев.
96
0
 
9
 
! Отговори
Радо преди 2 години
Щом ще са по-ниски сметките за ток , явно ще е по-топъл месеца ;)
95
0
 
3
 
! Отговори
СлавуцА преди 2 години
Драги зрители, спите ли???
94
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва ни не генерал Борисов,а генерал Пиночет.И такава лустрация да направи,че на червените и неродените правнуци да нямат право никаква управленска позиция да заемат!Без такъв като Пиночет няма да видим бял ден от червените изчадия и потомците им!
93
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е сега не можете да кажете,че няма промени! Вече има кашкавал с цени над 30 лева за килограм,както и сирене за над 20.Който доживее до копривата напролет ще е късметлия!И да си знаете-големите промени тепърва предстоят!Огледайте отсега къде има повечко коприва щото май друго няма да можем да си позволим!
92
1
 
8
 
! Отговори
izh преди 2 години
Де що има фондове- всичко опапаха. Помощи раздават на енергийните дружества / познайте по чии джобове се разпределят парите/ Вдигнаха цените със 100% и сега ще ги намалят с 50% Е на това му викам комунистическо-харвардска икономика. Ама пък всички са доволни. Няма яйца и камъни по министерствата, псувни по полицията, няма кой да посегне на милионерите, даже на Фъркела му е скучни, че му забравиха юмрука. Плащай народе и се радвай - България остава географско наименование с 1300г. история
91
0
 
6
 
! Отговори
Да, ама преди 2 години
Обещаното не е, като даденото! И аз може да обещая на някой, че ще му дам една кокошка, но може и да не му я дам! Те обещаха и на пенсионерите, ама им го подадоха през джоба!
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 107, с това путинистко правителство ще видиш стандарта на Запад, но няма да е сега.
89
0
 
3
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Надай се коньо за зелена трева
88
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не искаме помощи и намаления, а стабилен растеж с който новите цени на ток и горива да ни се виждат смешно малки спрямо доходите ни както е за всеки един работещ и успял човек на запад.
87
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Морала на Радев се оказа лъжа след лъжа в очакване на светлото бъдеще. Ми то същото като комунизма, с тази разлика, че в 21 век трудно може да скриеш нещо, нужни са две интервюта за да разбереш колко зле са Кокорчовците. Иначе Путин най-накрая успешно си инсталира правителство и парламент, фалшива кавга между Радев и Путтков за пред хората, партия в резерва, Костя Копейкин съвсем скоро ще започне услужливо да обслужва коалицията. Най-трагичното е, че непутинисти ги сложиха тия начело. Мъка!
86
1
 
6
 
! Отговори
Да преди 2 години
Айде ееее мишкиии, пътници сте, не можете да лъжете народа месец след месец. Всичко лети на горе, оттървахте мафията да натдава за цените, сега си отивате.
85
1
 
10
 
! Отговори
Голямо обещание... преди 2 години
Голямо обещание няма що. Ние първо ги платихме тия пари, сега те част от тях ще ни ги върнат... мижи, да те лъжа... станаха по-зле от мобилните оператори - минете на по-висока сметка, за да ви е по-евтино :-D
84
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще са по-ниски, щото февруари е по-къс.
83
1
 
5
 
! Отговори
СС преди 2 години
Да спасим Африка и Азия от замърсяване и спераме ТЕЦ, АЕЦ !!!Ще се отопляваме с перки и панели на джендърите !!
82
1
 
9
 
! Отговори
Само увеличават ДЪЛГ преди 2 години
Всичко това е ЛУДОСТ и национална катастрофа едни богати бизнес хора си пазят парите за сметка на глупави бедни хора дето се оставят да бъдат правени на балами. Също обикновените хора не могат да го разберат че не са равностойни щом нямат пари ще живеят скромно и няма да ходят на почивки и по заведения.
81
0
 
13
 
! Отговори
СС преди 2 години
Без "зелени енергии " ,борси и други измами !!! Тока от АЕЦ за народа и бизнеса другото е лъжа !!!
80
1
 
8
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
ЗА ПЕНСИИТЕ ---ВЕЧЕ ВИДЕХМЕ....ХА,ХА,ХААААА------СЕГА Е РЕД ---ДА НИ ИЗКЕЦАТ С ТОКА...А , ЗА ГАЗА, ВОДАТА И ХРАНИТЕ ...КЕЦАНЕТО НИ Е ПЕРМАНЕНТНО ...!---ГАЩНИКА ОТ ХАРВАРД , НЕ ВЕРВАМ ДА ОЦЕЛЕЕ ДЪЛГО....А , С НЕГО И РУНДЬО МОЖЕ ДА ОТПЪТУВА!
79
0
 
11
 
! Отговори
Чудесно просто преди 2 години
За пет крушки , енергоспестяващи при това , имам 360лв ток !!! Благодарско