Йорданов: Коалицията би могла да започне да се разпада, ако споразумението не се изпълнява

Той предложи държавата да не плаща за реклама в частните медии
13 фев 2022 15:53, Нели Христова
90
Йорданов: Коалицията би могла да започне да се разпада, ако споразумението не се изпълнява
Снимка: БГНЕС

Държавата да не плаща за реклама в частни медии, а държавните да не получават пари от частния бизнес. Тази идея обяви по БНР шефът на комисията за култура в парламента Тошко Йорданов от ИТН.

Според него насочването от държавата на ресурс към частни медии чрез фондове и европрограми било форма на контрол. Ако частна медия получавала по-малко пари от държавата, щяла да е по-свободна. Според Йорданов по времето на ГЕРБ имало директно политическо вмешателство, премиерът звънял директно на редактори и собственици на медии. Изпълни се със съдържание фразата му за мисирките, посочи човекът на Слави.

"Ако освободим частните медии от държавната опека, свободата им ще зависи само от тях. Ако журналистът не бъде притискан, ще има избор дали да е свободен или да е журналистическа мисирка", обясни Йорданов.

Обществена медия, ако се извадела от рекламния пазар, пълноценно щяло да изпълнява функциите си. Радиото е с 52 млн. лв. напред спрямо частните конкуренти, БНТ е с 82 млн. лв. сигурен бюджет, даде пример Йорданов.

Според него СЕМ се е превърнал в политическа бухалка и ще има промени. По повод предложението на Антония Димитрова от "Продължаваме промяната" журналистите да подлежат на наказателна отговорност за публикуване на невярно съдържание, Йорданов отговори, че тя не е била правилно разбрана и изказването й в комисията е получило неверни интерпретации извън контекста.

Йорданов поясни, че се има предвид възможността засегнат от клевета човек да е в състояние да проследи кой е авторът на конкретната публикация, за да се обърне към съда.

"Коалицията би могла да почне да скърца и да се разпада, ако коалиционното споразумение не се изпълнява. Коалицията работи доста добре, някои неща ни се струват прекалени или недостатъчни, но има баланс между политиките на четири различни партии и това може да се окаже добре. Една политическа сила без коректив може да стъпи накриво", каза още Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
17
 
1
 
! Отговори
Пепито преди 2 години
Мали що платени тролчета
46
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИТН са хора на ГЕРБ и това ,което предлага може да го предложи само човек без интелект.С това действие ще е по-лесно да се разпределят парите.Няма разлика дали медията е държавна или частна,винаги може да корумпираш или платиш.Трябва да има силна прокуратура,МВР и съд.Другото е празни приказки и разпределяне на парите.ИТН =ГЕРБ ,това да Ви е ясно на всички.
45
1
 
21
 
! Отговори
избирател преди 2 години
Аз си мисля че на предсрочните избори тези най-после ще престанат да съществуват в обществения живот на България.
44
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев връщай старото служебно правителство,че тези се не траят .Не стават.
43
1
 
19
 
! Отговори
Четирима преди 2 години
Тодор Живков, Тошко Козарев, Тодор Колев и Тошко Йорданов. Какво ги свързва, освен имения ден?!
42
1
 
30
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Каква длъжност само- шеф на културата! Заемана от Тошко Африкански Шебеков!
41
2
 
21
 
! Отговори
56/93 преди 2 години
тоя тошку е една от многото големи *** ! дано не се убедят животинките .
40
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЛКОХОЛИЗИРАНО ДОЛНО ПЪРВЕНЮ- СПОКОЙНО МОЖЕ ДА Е ЛИЦЕТО НА ПОДМЯНАТА- ОСТАВКА КРАДЦИ И ЛЪЖЦИ НЕКАДЪРНИ....
39
2
 
30
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Тошо *** и той от всичко разбира.
38
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
най сте виновни за това положение , що не направихте кабинет , сега вот на недоверие каквито и кадри да имате не си заслужава поражението и боя с камъни след това
37
2
 
25
 
! Отговори
ЩО, БЕ... ТОШЕ... преди 2 години
СЕГА КОЕ СПОРАЗУМЕНИЕ СЕ ИЗПЪЛНЯВА.... ЗА ТОКА ИЛИ ЗА ЦЕНИТЕ НА ХРАНИТЕ.. ХАХАХААА ..?
36
1
 
23
 
! Отговори
В.Узунов преди 2 години
Имам същата прическа там долу между чатала
35
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тошко нали видя къде отидоха Скатажията Русенскио Македонец и Магарешки. Това ви чака и вас ако продължавате да крепите на Канадеца Тааааците. Когато пишех на светата троица че хората които са гласували за тях ги псуват като каруцари те си делкаха пачките и продаваха паспорти. Резултата всички го видяха. Това ви очаква и вас. Другарката от Крушовеца ДБ ИТН и всички останали които крепите Канадеца и Кокорчо. Да не кажете после че не сте знаели и сте изненадани.
34
2
 
17
 
! Отговори
Lina преди 2 години
тошето направи 2 млн . Достатъчни са му. До тук ще е и съществуването на дъщерната на Доган партийка. Да разтурят - какво чакат? Още по - добре , ще си намерят най - подходящото място - до Мая ***. Няма глупави 1 дпс ни стига. Още веднъж ще докажат, че служат на един собственик - сарай Паши.
33
0
 
11
 
! Отговори
xxx преди 2 години
много добра идея!но няма да стане..
32
2
 
16
 
! Отговори
Шефа преди 2 години
Браво Тоше , браво рошльо, взе да Ви идва акъла!
31
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев пак иска служебно правителство
30
1
 
33
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Единственото, което държи тази коалция е факта, че при нови избори 3 от четирите партии в нея са история - клоуните на Слави, Ристю и Корнела са чао. Та, затова няма да разтурят още. Иначе, защо така минорно, бе Тошка? Нали идвахте и тръгваха реки от мед и масло? Да не говорим, че се заричахте никога с Нинова, че плюехте Радев, а накрая го подкрепихте. Въобще, новата власт е една объркана пасмина, с много объркани умове в нея. Яснота няма за нищо. Дано никога повече точно вие не влезете. Амин!
29
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
накратко - да си оправим телевизийката и след нас потоп.
28
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То това е ясно . Ама боко си купуваше медиите с парите за ,,култура,, Например киро гела ТВ с пари за сериали . В държавната телевизия до кога ще ни рекламират живота по комунистически на доживотна държавна ясла чрез Бойко панорамата ??? Там трябва да се дава шанс само на млади хора за няколко години щото в университета нищо не научават. Човек се учи в труда си а не университета. Културата трябва да се плаща от общинските бюджети а не от държавния .