Йорданов: Коалицията би могла да започне да се разпада, ако споразумението не се изпълнява

Той предложи държавата да не плаща за реклама в частните медии
13 фев 2022 15:53, Нели Христова
90
Йорданов: Коалицията би могла да започне да се разпада, ако споразумението не се изпълнява
Снимка: БГНЕС

Държавата да не плаща за реклама в частни медии, а държавните да не получават пари от частния бизнес. Тази идея обяви по БНР шефът на комисията за култура в парламента Тошко Йорданов от ИТН.

Според него насочването от държавата на ресурс към частни медии чрез фондове и европрограми било форма на контрол. Ако частна медия получавала по-малко пари от държавата, щяла да е по-свободна. Според Йорданов по времето на ГЕРБ имало директно политическо вмешателство, премиерът звънял директно на редактори и собственици на медии. Изпълни се със съдържание фразата му за мисирките, посочи човекът на Слави.

"Ако освободим частните медии от държавната опека, свободата им ще зависи само от тях. Ако журналистът не бъде притискан, ще има избор дали да е свободен или да е журналистическа мисирка", обясни Йорданов.

Обществена медия, ако се извадела от рекламния пазар, пълноценно щяло да изпълнява функциите си. Радиото е с 52 млн. лв. напред спрямо частните конкуренти, БНТ е с 82 млн. лв. сигурен бюджет, даде пример Йорданов.

Според него СЕМ се е превърнал в политическа бухалка и ще има промени. По повод предложението на Антония Димитрова от "Продължаваме промяната" журналистите да подлежат на наказателна отговорност за публикуване на невярно съдържание, Йорданов отговори, че тя не е била правилно разбрана и изказването й в комисията е получило неверни интерпретации извън контекста.

Йорданов поясни, че се има предвид възможността засегнат от клевета човек да е в състояние да проследи кой е авторът на конкретната публикация, за да се обърне към съда.

"Коалицията би могла да почне да скърца и да се разпада, ако коалиционното споразумение не се изпълнява. Коалицията работи доста добре, някои неща ни се струват прекалени или недостатъчни, но има баланс между политиките на четири различни партии и това може да се окаже добре. Една политическа сила без коректив може да стъпи накриво", каза още Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възраждане скоро ще ви разпадне. Ще гледате заедно с позитанковците на другите избори през крив макарон.
26
1
 
21
 
! Отговори
Явор преди 2 години
Като се разпадне, да го видим кого ще напсува.
25
2
 
23
 
! Отговори
Нина преди 2 години
Наказание е да се родиш пълно не...До.раз..умение като тази грешка на природата.А с наглостта си ,омразата,лъжите отвръ....ща ...ва
24
2
 
25
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Тошко Оставка ПАДЕНИЕ за Културата Шеф на комисията Тошко чалгаря и да не пиша още и още ПОЗОР ПАДЕНИЕ Потрес Оставка Подмяната
23
5
 
28
 
! Отговори
Българин преди 2 години
На два пъти чалгарите саботираха излъчването на правителство да са може Радев да направи служебно правителства 1 и 2 и да управлява еднолично. Сега марионетките на фигуранта започнаха да се изплъзват от контрол и той отново задейства бутона на Славчо, за да саботират този път действащият кабинет и Радев отново да състави служебен.Така парламентарната система ще бъде дискредитира на окончателно и пътят да мечтаната от фигуранта президентска република ще бъде открит!
22
1
 
31
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Да се разпадне... И ти и твоя шеф отивате в историята. И няма кой са ви бръсне за слива повече...
21
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да влезеш в коалиция с ИТН е като да поканиш психично болен у дома си, да му дадеш пушка и да му кажеш играй си моето момче.
20
2
 
34
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 години
Тоя комплексар преди време се преживяваше като Мусолини и позираше точно като него с гола глава, гордо вдигната брадичка и скръстени ръце. Сега се преживява като мутра-рекетьор, от тези на които неговият бос Славчо е пял на ушенце!
19
3
 
26
 
! Отговори
ф преди 2 години
На мен ми звучи като че идат избори.
18
0
 
18
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Како,како,стани ти,да му седна аз,с по- тясната:)
17
5
 
27
 
! Отговори
Ъъъъъъ преди 2 години
Киро Вампиро и Асан Крадецо са в моя списък за дранголника.
16
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
...с шутове напролет, ше метем с вас паважа!
15
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Кюлчето дебне от храстите във всяка новина, и в коментарите под нея от платените *** на Севи приятелката на Каскета
14
4
 
31
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
Не е имало по-нещастен депутат. Мъка, голяма мъка...
13
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Славчовия Тошко е съвсем малко по умен от неговия идол - Правешкия Шмекер! :))))))))))
12
4
 
23
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Тошко,както обикновенно, дрънка колкото да не заспи.Умствения капацитет е ограничен.Коалицията няма да се разпадне,защото при предсрочни избори всички участници в тази коалиция без ПП и евентуално БСП,ще останат извън парламента.
11
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коалиция от крадливи комунисти и пропаднали чалгари! Еми народеца, като е прооссс :)
10
3
 
26
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
До До ИТН Жалки сте! ПРАВ СТЕ
9
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запомнете "безплатен обяд няма"
8
3
 
42
 
! Отговори
виц преди 2 години
Тошко шеф на комисията по чалга култура. Това е промяната.