Йорданов: Коалицията би могла да започне да се разпада, ако споразумението не се изпълнява

Той предложи държавата да не плаща за реклама в частните медии
13 фев 2022 15:53, Нели Христова
90
Йорданов: Коалицията би могла да започне да се разпада, ако споразумението не се изпълнява
Снимка: БГНЕС

Държавата да не плаща за реклама в частни медии, а държавните да не получават пари от частния бизнес. Тази идея обяви по БНР шефът на комисията за култура в парламента Тошко Йорданов от ИТН.

Според него насочването от държавата на ресурс към частни медии чрез фондове и европрограми било форма на контрол. Ако частна медия получавала по-малко пари от държавата, щяла да е по-свободна. Според Йорданов по времето на ГЕРБ имало директно политическо вмешателство, премиерът звънял директно на редактори и собственици на медии. Изпълни се със съдържание фразата му за мисирките, посочи човекът на Слави.

"Ако освободим частните медии от държавната опека, свободата им ще зависи само от тях. Ако журналистът не бъде притискан, ще има избор дали да е свободен или да е журналистическа мисирка", обясни Йорданов.

Обществена медия, ако се извадела от рекламния пазар, пълноценно щяло да изпълнява функциите си. Радиото е с 52 млн. лв. напред спрямо частните конкуренти, БНТ е с 82 млн. лв. сигурен бюджет, даде пример Йорданов.

Според него СЕМ се е превърнал в политическа бухалка и ще има промени. По повод предложението на Антония Димитрова от "Продължаваме промяната" журналистите да подлежат на наказателна отговорност за публикуване на невярно съдържание, Йорданов отговори, че тя не е била правилно разбрана и изказването й в комисията е получило неверни интерпретации извън контекста.

Йорданов поясни, че се има предвид възможността засегнат от клевета човек да е в състояние да проследи кой е авторът на конкретната публикация, за да се обърне към съда.

"Коалицията би могла да почне да скърца и да се разпада, ако коалиционното споразумение не се изпълнява. Коалицията работи доста добре, някои неща ни се струват прекалени или недостатъчни, но има баланс между политиките на четири различни партии и това може да се окаже добре. Една политическа сила без коректив може да стъпи накриво", каза още Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този запьртьк, лилипут се взе много на голямо, сега искат и да обсебят и БНПТ, ,да не се силят много че ,пьрламента ще им се види тесен.
66
4
 
18
 
! Отговори
РОМИ-ИЗПОЛЗВАЧИ преди 2 години
обединили се в.... ОТЕЧЕСТВЕН ФРОНТ - РАДЕВ......... Каквото ви заповяда Радев-това ще правите..... ...утайката на България.....
65
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо сте жалки, Тошко. ЖАЛКИ. Скоро на всички ще им писне и не яйца, а павета ще летят към вас
64
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано се разпадне по бързо и да се свършва с тези аборигени от 4-ната коалиция Тошко африкански, Хазарта и т.н. ОСТАВКА за нищо не ставате. ВЪН от НС.
63
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ли не си разделихте баницата?
62
1
 
24
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Много се смях,когато чух Тошко да казва "в нашата медия..." То тяхното 7/8 медия ли е? По ми прилича на богоделня или приют за несполучили "журналисти,водещи и сценаристи".Жива мъка е да ги гледаш.Те трябва да плащат на зрителите си за стоически усилия да не ги изключат още на първата минута.А г-н Тошко няма смисъл да го коментираме,по-неподходящ председател на медийната комисия в НС едва ли би могъл да се намери.
61
2
 
20
 
! Отговори
относно партенките преди 2 години
В понеделник в Страсбург ще се гласува имунитета на Елена Йончева. След това следват санкции по отношение набеждаване на действащ Министър Председател. Дело за финансови злоупотреби, а това е криминално и се очаква ефективна присъда. Кой е казал че няма да има осъдени политици? А списъка расте. Гражданите трябва да настояваме за разплитане на делото с чувалите пари с които протестърите на Радев са източвали магистрала Хемус.
60
2
 
19
 
! Отговори
време за предсрочни преди 2 години
Пущаме Партенката и Правим Политика - ама не става. Цените Пак ще се Покачват. Пропадането Продължава. С Простотии Политика не се прави. Видяхме какво харесва Радев и това не ни хареса. Което подозирахме се оказа вярно. Некомпетентен, алчин, завистлив. Просто Покварен ненужен на българското общество.
59
3
 
26
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ТОШКО АФРИКАНСКИ РЕ4Е И ОТСЕ4Е- ПРАВИТЕЛСТВОТО ПАДА НО НИЯ ОСТАВАМЕ !!!!!!!!
58
2
 
26
 
! Отговори
.... преди 2 години
И според мен, би трябвало да си мълчите, като женски полов орган,че при следващи избори,ще сте вън от народното събрание.
57
2
 
24
 
! Отговори
.... преди 2 години
Знаете ли, повярвах на Слави, че е истински патриот и честен човек,но уви и той е *** като всички в зоопарка от народното събрание. А този пък е толкова жалък и вече наистина неприятен. Да жалост няма истински и честни хора.
56
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
държавата не е някакъв моментен скеч, цирк или театър.усмивките вече ми приличат на гримаси,не ,че съм черногледа,а просто разочарована.
55
19
 
5
 
! Отговори
Пепито преди 2 години
Само като чуете ИТН ток тресе кочинката .
54
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИТН е ГЕРБ.Всичко което правят до момента е в поза на ГЕРБ и заедно с ГЕРБ.Това,че публично се нападат нищо не означава.Важни са действията в парламента.А там се вижда,че те са в коалиция с ГЕРБ.
53
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тошко африкански трябва да е в лудницата, както и колегите му от партията.
52
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Недейте се разпадайте, че Нинова пак власт никога няма да види! Уволнена от Станишев заради корупция, щяла да бори корупцията! Гнусни сте!!!
51
1
 
25
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Ами какво чакате ,бе ?! Разпадайте се ,некадърници! То бива,бива тъпотия и дърдорене на " празни обороти" ама това вашето е всеки път за ... СМЯХ ?!
50
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ши бек Тошко има много про100 решение. Въведете изисквания към журналистите, да са завършили журналистика, ниво на грамотност, задължително членове на съюза на журналистите, като самите журналисти си създават и гласуват етичния кодекс. Идва журналист да ме интервюира, запознал съм с етичния кодекс и при неспазване на етичния кодекс, подавам сигнал до етичната комисия и тя решава дали да го отлъчи от съюза, като ако не е член не може да има активна практика. Няма никакви правила и всеки си пише
49
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тошко африкански слугата на Славун джипко бибитко.
48
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГAHЧETA, заслужавате си съдбата и жалкия фигурант!!!