Ковачев: Югославската идеология не се променила в РСМ

Проблем е говорът на омразата в учебниците и медиите
45
Ковачев: Югославската идеология не се променила в РСМ
Снимка: andrey-kovatchev.eu

Атмосферата продължава да бъде такава, каквато е била 1989 г. Югославската идеология и пропаганда не се промени. Това е може би една от малкото държави в Централна и Източна Европа, заедно със Сърбия, където остана едно към едно, каквото беше по времето на Титова Югославия това е и сега, даже разкрасено с още повече елементи, които не са в интерес на България, коментира пред bTV евродепутатът Андрей Ковачев по темата за отношенията ни със Северна Македония.

По думите му трябва да се намали говорът на омразата, който идва от учебниците, медиите и академичните среди в съседката ни.

„Образователната система и медиите в Северна Македония трябва да започнат да обективизират нашата обща българска история. Това е в името на нашето общо европейско бъдеще. Няма как да подкрепяме сегашната идеологическа обосновка на Северна Македония“, заяви още евродепутатът.

Според Ковачев българите в Северна Македония са „обект на дискриминация, заплахи и обиди“ и това трябва да бъде променено.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
4
 
! Отговори
Босилеград преди 2 години
Ах бре народе невъзрождени. За това как беше по времето на Тита, трябва да питате някой од поне 60 години хем който е идвал в Югославия повремето на Тито. За българи беше забранено да я посещават, щото беше МНОГО по-добре от днешното ЕС в България. За това па може да питате някой по-стар от бивша Югославия, включително и от РСМ, РМ, МК, както ви струва така си я викайте. Така че Югославия си беше ДАЛЕЧЕ по-добре от това ЕС-то което сега имате в БГ. И повече, тя си нямаше НАТО да и` виси на шията
41
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Факт е, че Тиквата подписа договора на македонски език. Пък про'*** му да си драскат.
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е и? Щом си я харесват, що трябва да приемат джендъризма?
39
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Северномакедонците сами трябва да си помогнат. Ако те не искат да си помогнат няма кой друг да свърши тяхната работа. За да вървят напред трябва да загърбят лъжите на македонизма.
38
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 5-ко 1945 сте юго македонци, а в 2022 северни македонци. Един път сте южни а после северни.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледайте Аканджали или днешен Муриес и ще разберете
36
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бучковски каза Гоце Делчев бил роден в Кукуш Гърция -Не е роден в Кукуш Гърция а в Кукуш Османска Империя и Георги Димитров е роден в Кукуш и чичо ми е роден в Кукуш но после бягат в Пиринска Македония История има документи нека се следват а не се изопачават
35
1
 
4
 
! Отговори
5-ко преди 2 години
За Ковачки , Захариева Джамбаски , Каракачан и слични и по 30 години Иугославиа и ТИТО се кошмар што не завршува. И за Дора Бакоиани беше исто , и таа еднаш рече дека за све бил крив ТИТО. ...е како да не биде крив ради него у 45-та си легнавме као Блгари и се разбудивме као Македонци ....
34
4
 
2
 
! Отговори
toti преди 2 години
Оставете ги тези аборигени ,само ще се мъчат в Еропата.??
33
1
 
7
 
! Отговори
Реал преди 2 години
А вие КОВАЧЕВ имате ли къща в Барселона?
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 34 Било е но се распадна
31
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с демонизирането на Югославия и Тито.Със сигурност е имало и лоши неща.Но всеки над 50 години знае,какво беше Югославия и какво бяхме ние.Македонците никога преди и след Тито не са живяли по-добре, по-богато и по-спокойно.Защо да не са признателни към него.В историята според мен даже и ние не сме живяли по-добре от колкото Македонците в периода на Бивша Югославия.Когато достигнем това ниво може да се поздравим.Тя и Германия имаше по-ниски заплати и пенсии в сравнение с Югославия.
30
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 31 Това че името е Македония не значи че сте македони.
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 31 Северна Македония половината са албанци и няма никакви македонци. Както се признава че сега са албанци а и те са избивани от Тито.
28
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Анти-македониситите не са се променили.Преди буквално са убивали Македонците,сега не искат да ги допуснат до ЕС.Засрамете се и се покайте.България има много грехове към Македонците,както и Македония има грехове към Македонците.Налагайте вето,но не си позволявайте да бъдете толкова долни да настройвате хората срещу Македония.По време на Тито им е било най-добре и за това са признателни към него.От 1990 са самостоятелни и са по-зле.Само в периода от 1945-1990 година живеят достойно.
27
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 27 Георги Димитров се съгласява на македони защото това искат Гърция и Югославия. Ако не се съгласи няма мирен договор и продължава война и България ще загуби както 1913 когато и Турция ни напада. Като са македони Тито връща западните покрайнини. Георги Димитров няма друг изход и трябва да подпише мирен договор. Не са само маке претенциои. Той е съгласен за да не избият и бг в Македония или не ни нападнат както Стамболийски. Сталин също не иска война с НАТО и Тито минава в НАТО
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 21 Всички българи като Киро Глигоров или Люпко Георгиевски бяха свалени или взривени или не им се дава власт. Ако се запишат българи това означава че македони са друг народ, но по история са били българи, т.е. трябва да се запише в конституцията , че и те са бивши българи, за да няма претенции на ОМО към бг.
25
4
 
9
 
! Отговори
Gancho преди 2 години
За да има Македонски домове в големите градове в България,това не е случайно.Друг е въпроса кой им ги заграби.ВМРО ченгета крадци присвоиха всичко и сега почти частна собственост на Каракачанов.Всичко е строено и купувано с дарения и труд от македонците в България.Къде са ви щопските,делиорманските,добруджански домове.Дом се създава по необходимост за да се съхрани нещо.От много лъжи българите съвсем са се заблудили.
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През 1945 г. Имало идея да се направи Балканска федерация и било прието всички хора в Пиринска Македония да се признаят за Македонци и да имат всички права в България,изготвили и Македонски Буквар.За сметка на това Тито е простил репарациите,които трябвало да платим ние на Македония.През 1965г.за една вечер на всички Македонци са отнети документите и са дадени паспорти и имотемат правото да се наричат Македонци и стават Българи.Тези ,които отказали били вкарани в затвор и били пребивани до смърт
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 21 АКо маке са били българи как са станали маке. Доброволно или насила. Окупирани ли са от натовски държави като Турция, и от Сърбия и Югославия. И се освобождават едва 1991 г.Дявола е в детайлите а не да се лъжат младите сега като четат менте история на маке.