Гечев: Атака срещу министъра на отбраната е атака срещу кабинета

За Украйна и санкциите: Исторически гледано досега винаги губим
27 фев 2022 12:44, Елка Василева
118
Гечев: Атака срещу министъра на отбраната е атака срещу кабинета
Снимка: архив, БГНЕС

Атака срещу министъра на отбраната е атака срещу правителството. Ние сме коалиционен партньор и няма да си позволим да атакуваме коалиционното правителство, ако то защитава интересите на България, заяви Румен Гечев от БСП пред журналисти преди пленума на левицата днес, помолен да коментира информация, че от  "Демократична България" може да поискат оставката на военния министър Стефан Янев.

Още по темата
По отношение на войната в Украйна и санкциите срещу Русия Гечев каза, че трябва да се види какви може да са последиците за България от налагането на санкции. „Защото, исторически погледнато, досега ние винаги губим, загубихме стотици милиони в Либия, загубихме 2,2 милиарда в Ирак. Сега на България 80 на сто от горивото идва от Русия, предстои ни напролет да преговаряме и да сключваме договори с "Газпром", но Франция например това не я интересува, тъй като те внасят природен газ от Норвегия и от Холандия. Испания внася от Мароко и от Алжир, Италия внася природен газ директно от Либия", каза Гечев.

„Ние какво правим – 12 години правителството на ГЕРБ саботираше втората газова връзка с Гърция“, допълни той. Според него е хубаво да се държат речи, но ние трябва да мислим за многомилионния български народ, преди да вземем решение. Едно задълбочаване на противопоставянето между Европа и Русия, и Украйна би довело до икономически и до други трагедии, още повече, че и двата народа са братски, славянски, според Гечев. Това, което става е много жалко, но виновните са от всички страни, коментира още Румен Гечев.

Неговият колега Александър Симов каза пред журналисти, че БСП поддържа позиция против санкции срещу Русия още от 2014 година. Във всеки парламент оттогава нашата позиция е била една и съща и никой не може да обвини БСП, че не е последователна в позицията си, подчерта Симов. Той посочи, че разбирането на левицата, е, че санкциите не са полезни. Не е нужно да търсим някакви други причини, а това кой плаща цената. Досега моделът със санкциите ставаше така, че големите икономики намираха начин да се справят, а икономики като българската плащат цената, каза Александър Симов.

На въпрос за оставката на министъра на отбраната Стефан Янев Александър Симов отговори, че засега няма позиция на БСП. Мога да ви кажа моята лична позиция и тя е, че трябва да ценим хората, които проявяват здрав разум в нагорещена ситуация, посочи той.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
2
 
! Отговори
Фф преди 2 години
Корумпиран червен дядо . Фалира България , после замина за Кипър и Белиз да си харчи парите. Когато хората гладуваха , си купи къща за около триста долара , само на него му я продавали за толкова защото е голям икономист. За злото което е направил ще плаща , онзи от горе гледа .
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отвратителен червен *** !
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Културна и ментална непригодност ли е новия термин за разкарване на инакомислещите. Интересно, а "пригодните" кога ги оперират от съвест и трезво мислене. А слагачеството им и то ли влиза в понятието? А ще застане ли достатъчно волеви народ зад ментално пригодните?Поне последнаото ще разберем, при това ми се струва много скоро.
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О, господин 3 долара за един хляб се обажда от ада. При тоя пенсията падна до 3 долара.И хлябът- също беше 3 долара. Как смее да се изказва по политически въпроси,никадърното псe.
73
1
 
2
 
! Отговори
До 84 преди 2 години
Мажат го тоя Путин с някакви мазила. Заприличал е на графиня Маулташ. Ама те са 5-6 Путина. Единият двойник вече е умрял. По различен начин остаряват,затова изглеждат така снимките. Просто са различни хора. Но са лydи до един,без съмнение
72
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гечев,Гечеев, и без петел ще съмне,човече. А вие загубихте изборите. Защо смяташ,че имате право на участие в Правителството. Ти си подмяната,товарищ.
71
0
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Господин 3 000 лв. за долар няма право да се обажда изобщо, след това, което направи през 1997. Във всяка една нормална държава щеше да е в затвора с дълга присъда и щеше да му е забранено да се занимава с политическа дейност!
70
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Охооо...другаря 3 долара пенсия се уригва.
69
8
 
7
 
! Отговори
Истински българин преди 2 години
Янев е истински българин, защитаващ чисто българските интереси в тоя див свят. Атаката срещу него е координирана от герберовите хиени заедно с атлантическите миротворци, и то не за нещо друго, а защото не е луд като тях.
68
0
 
10
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ОТРОВАТА ГЕ4ЕВ !!!!!!!!!!!!!
67
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев се държи като зависим от Русия. Голямо разочарование е. А по форумите пишеха за него, че е натовски генерал. Било е заблуда.
66
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за бсп вече никой няма да гласува-доказахте че сте предатели
65
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За някои "здрав разум в нагорещена ситуация" означава да се обърнеш с гърба на североизток, да си свалиш гащите и да се хванеш за палците на краката.
64
1
 
20
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Този стар, престар кому... отново изпълзя от дълбините на шайката. Дали някой си спомня за нетовите поразии, които той, лично нанесе на България?
63
5
 
19
 
! Отговори
Ганди преди 2 години
Путин ми прилича на Ленин от мавзолея,не знам с какво го балсамират изглежда пластмасов, а лично на мен ми прилича на плъх албинос
62
8
 
27
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
А за какво ни е военен министър, за който това не е агресивна война, а спецоперация?
61
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ужас! И Кокорчо ли така ще ни се появява през 2050 година да говори врели-некипели!
60
4
 
19
 
! Отговори
Социалисти!? преди 2 години
БСП - социалисти, Хитлер и Путин са национал-социалисти! Двете страни на една и съща монета"
59
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Натовски пагон и петолъчка на челото
58
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бравж