Протест пред парламента в защита на Стефан Янев

Той бил водил политика в защита на националните интереси
Обновена: 1 мар 2022 12:51 | 1 мар 2022 11:58, Камелия Цветанова
287

Снимка: Димитър Кьосемарлев, Dnes.bg

Протестиращи се събраха пред парламента в подкрепа на министъра на отбраната Стефан Янев, след като Министерският съвет гласува оставката му, предаде БТА. Това стана по искане на премиера Кирил Петков. Причината е изказвания на Янев относно военния конфликт между Русия и Украйна.
Още по темата
Поради това, че оставката на военния министър трябва да бъде гласувана в Народното събрание, негови привърженици дойдоха до паметника на Цар Освободител. Те смятат, че Янев е водил политика в защита на националните приоритети и се притесняват, че новият министър ще обслужва чужди интереси. Някои протестиращи искат и оставката на премиера Кирил Петков с аргумента, че с действията си министър-председателят може да ни постави в неудобно положение спрямо конфликта.

Според Тихомир Василев Янев е бил освободен под натиск от чужди посолства. Правителството на Петков можеше да бъде медиатор още преди да се случат тези нелепи събития в една наша братска страна, смята той. Пред БТА Василев посочи, че като военен експерт Янев е разбирал сложността на ситуацията. Протестиращите са против това България да предоставя каквато и да е военна помощ на Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още по темата: Стефан Янев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във форума повече защитници отколкото на площада.
202
7
 
10
 
! Отговори
Преброител преди 2 години
Общо 16 лица. Всички със съмнителна мозъчна активност.
201
9
 
17
 
! Отговори
Гневен преди 2 години
До Анонимен===Когато в една държава юдео-джендърастите харчат БЪЛГАРСКИ ГЕНЕРАЛ е ясен знак,че държава просто няма!За огромно съжаление БЪЛГАРИЯ от тридесет години е превърната в безгласна,безволева,послушна и много жалка краварска колония!Казвам го с огромна болка,защото познавам славната история на БЪЛГАРСКИТЕ владетели и величието на древната ни РОДИНА!А тези ненормалници,които плюят възрастните хора да са наясно,че те ще са следващите жертви! Господарите им ги подготвят за пушечно месо!!!
200
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е за Възраждане!
199
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Товорищи -всички на митинга !Сслед митинга се събираме в руското посолство и ще пием по чашка Бойрщиков и ще попеем революционни песни. и ще си получим хонорара
198
16
 
9
 
! Отговори
Протест преди 2 години
От 50 *** старци и десет техни наследници!Това е представителна извадка на най ретроградната част на България.!Вижте изкривените им "изкривени"красиви лица и ви става ясно,кои СА!
197
1
 
5
 
! Отговори
Хе хе преди 2 години
До ЧИТАТЕЛ 80 % са шпиони
196
12
 
8
 
! Отговори
бг преди 2 години
много ръблофили на митинга руското разузнаване как си покрива разходите за толкова много копейкаджии али са на стипендия към Решетников или се плаща на хонорар за митинг.
195
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЧИТАТЕЛ Абе магаре ! А ,, Операция Пустинна буря ,,не ли война ? ,,Миротворческа операция ,, е игра на челик ли ? ,,Мироопазваща операция ,, как е ?
194
17
 
9
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
Само в Русия думата война е забранена. Официалната е военна операция. На всички медии и граждани е забранено да я употребяват, и пенсионираният слуша. Янев е пенсиониран от армията преди навършване на 55г., след като е заемал 10-12 най-различни длъжности, очевидно не става за нищо. Най-вероятно принадлежи към онази групичка край пилота. Русия винаги се е хвалила, че в БГ има най-многго шпиони, при това местни, вижте руските сайтове.
193
16
 
13
 
! Отговори
Цонко преди 2 години
Каква е тази сбирщина на побъркани путинофили?
192
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаете ли че всичките Путинофили и Русофили в България са на западна издръжка? Или получават пенсии или помощи за социялно слаби - а те се изплащат от работещите капиталисти на България. Тя като гледам и целия режим на Путин също е на западна издръжка. Сега като няма суифт и като сложат едно ембарго на руските суровини и край. Путин фалира.
191
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1:1 с протеста на Възраждане. Сбирщина на 20 русофили. Толкоз са и русофилите в София де. Е, има и някои, които са толкова страхливи, че дори не смеят от работата в склада да излязат на протест, че да не ги уволнят. Все пак за бездарник не е лесно да си намери работа със заплата на чистачка в склада.
190
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев водил политика в защита на националните интереси? Вие сериозно ли мислите това? Понъпанете малко паметта си и ще разберете защо е дошла време да се сътворяват нови месии. НАТО е България. България е НАТО. Интереси - да, защитава, но пък чак националните...
189
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ходете протестирайте БСП да бъде премахната от управляващата коалиция както и всички руски шпиони които от няколко години се опитват да завземат властта и почти успяха.
188
9
 
13
 
! Отговори
Off преди 2 години
Ще трябват няколко часа да се разнесе миризмата на зелени чорапи.
187
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изкуфели бабички и дядовци!
186
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да отидат пред руското посолство и да протестират, че Путин обрича бъдещето на нашите деца, че пенсиите им ще ги изяде инфлацията причинена от войната на Путин заради царските му амбиции. Пфу!!!
185
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махнете пенсионерите и ще останат една шепа социялно слаби със среден доход под минималната работна заплата.
184
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле ама то голям протест ... редовните червени пенсионери носталгиращи за СССР, даже руските платени ***, вече не смеят да се покажат.