Първанов: На България не ѝ подхожда ролята на ястреб!

Той препоръча помощта на Украйна да е хуманитарна
Обновена: 6 мар 2022 10:55 | 6 мар 2022 10:55, Петя Славова
419
Първанов: На България не ѝ подхожда ролята на ястреб!
Снимка: БГНЕС

В света всичко се обърка, но не от вчера, не от миналата седмица. Това заяви пред БНТ президентът Георги Първанов (2002-2012).

"По-кротко на военолюбците, на България не ѝ подхожда ролята на ястреб", заяви Първанов.

За Украйна той препоръча помощта да бъде хуманитарна, с приема на бежанци, но не и с оръжие, което по думите му само ще създаде напрежение около нашата страна.

Коментира, че в Москва не възразяват срещу амбицията на Киев да са част от ЕС. Спорът е за това дали да са част от НАТО и преди всичко за въоръжаването и потенциалните заплахи за Руската федерация, каза Първанов.

По думите му трябва да се върви към обновяване на формата НАТО-Русия, омиротворяване и успокояване на света. Връщането на доверието може да бъде трайно решение.

Още по темата

По повод срещите си с руския президент Владимир Путин Първанов заяви, че това е било в конструктивен за България период.

"Аз го познавам от период, в който ние разумно, диалогично, конструктивно сме обсъждали и решавали проблемите", заяви Първанов.

Според него един човек няма да реши проблема, а трябва да се върне ситуацията, в която са се обсъждали и решавали световни проблеми. Припомни срещата от 2010 г. НАТО-Русия в Лисабон, когато са приети общи документи и американският и руският президент са общували много активно. Сега предизвикателствата са повече, надявам се нормалният диалог да бъде възобновен, заяви Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според Първанов на България по и подхожда да изуе гащите и да се хване за палците на краката.
283
0
 
2
 
! Отговори
с.т. преди 2 години
А какво и подхожда на България, Първанов? Може би на ***?!
282
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя договори Южен Поток, Бургас - Александропулис и Транспортния коридор. В момента, в който го направи запада му анатемоса правителството а бъларифобите започнха да го плюят. После Гернмания построи северен поток, тръгна към северен поток 2, ползва 2 - 3 нефтопровода от Русия и се натиска да транспортира от и през русия като луда. Тоя и Сер Гея щяха да направят за един мандат повече о9т всички "демократи" взети заедно. Но антибълфаруте им попречиха.
281
4
 
4
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 2 години
Как ще и подхожда,като със СДС-Шайката изкормихте армията и нарязахте оръжията, и техниката за скрап!?.Всеки ден питам тука,от Драгалевци Айдука - горд ли е Айдука,че ни докара до тука!?
280
4
 
6
 
! Отговори
грух-грух преди 2 години
А каква роля ни отива тогава, другарю Първанов? Съдейки по гушата ти, сигурно на ***? Русия заличава пред очите ни един достоен народ, а ние седим като тъпани отстрани и се молим да ни отмине бурята. Пълно посмешище сме като народ!
279
3
 
0
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Никой не може да радва душите ви както аз!За да ви докажа това, значи ме издигнете да стана владетел на България!
278
1
 
8
 
! Отговори
Правилно е преди 2 години
казал..... Ние пак се правим на отличници!Няма изтриване на робската ни психика.
277
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
,,Рожденний ползать летат не может,, Влечугите не летят,другарю бивш Президент. Ти хък и ястреб. Врабче не става от теб,агент Гоце, каво ли ястреб
276
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мразя КОВИД, ТОЛКОНА ДОБРИ ХОРА,ТОЛКОВА ЛЕКАРИ,УЧИТЕЛИ СЕСТРИ И ОБИКНОВЕНИ ХОРА,ВЪЗПИТАЛИ СТОЙНОСТНИ ДЕЦА,ПЛАЩАЛИ ДАНЪЦИ,РАБОТИЛИ ОТИДОХА СИ!ТАКИВА ЛЕШОЯДИ!КЪРЛЕЖИ!КРЪВОПИЙЦИ И ТЪРТЕЙ СЪСИПАЛИ ЧОВЕШКИ СЪДБИ!СТАНАЛИ МИЛИОНЕРИ ДОКАТО УБЕЖДАВАХА НАС КАК ДА СТЯГАМЕ КОЛАТИТЕ !ГАСПОДИ ЗАЩО ТЕЗИ НИЩО ТЕ ГИ ЛОВИ!
275
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петя дразниш хората с този тип.Недей.
274
4
 
15
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
айде и агент гоце излезе от нафталина, явно митрофанова е развързала кесията, и пак има оригинално бело
273
7
 
22
 
! Отговори
Гого Тарабата преди 2 години
Гого Архара е достоен наследник вписан в Червената книга на изчезващите КомУнопитеци Путинисти, специфична секта характеризираща се с повсеместни кражби и нестихваща алчност.
272
4
 
16
 
! Отговори
a преди 2 години
До Нищо ново______Добре е да се прави разлика между русофобия и осъждане на нападение над съверенна държава. Никой нормален човек на тази планета не мрази цял един народ, пък бил той и руския. Ненавист предизвиква политиката на Русия и нейните политически лидери. И в Русия, както и във всяка друга държава, живеят много нормални хора с нормална ценностна система, които осъждат войната. За каква русофобия говорите???
271
4
 
28
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Тоя е заприличал на самодоволна cвиня.
270
4
 
6
 
! Отговори
Инженерът 1917 преди 2 години
Добре че гледах интервюто! Много редактирано! А нещо и за паметника на "Трети украински фронт"?
269
6
 
22
 
! Отговори
Гого Тарабата преди 2 години
Пръвката май е прекалил с пиячката.НогУ подпОхнал ми се виде.
268
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Факти Па те и украинците нямат.Да не мислиш че имат.*** т'ва не прави *** по- морален.А ако вземе някой да им даде, ще стане страшно.Джуджето ще го намерят в някоя сибирска яма да зъзне от студ.
267
8
 
18
 
! Отговори
Леля Пена преди 2 години
ДО КОГА ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ТОЗИ ЩЕ БЪДЕМ НИ РИБА ,НИ РАК ИЛИ НЕЩО КАТО НИЩО? НАРОД,КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА СИ КАЖЕ МНЕНИЕТО КАКВО Е?АМАН ОТ РОБИ!
266
9
 
16
 
! Отговори
ЦОЦААЛИЛСТ ПАРАЗИТ преди 2 години
Комуфекалите се кефят на войната в Украйна.
265
5
 
5
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Аз:И как стигна до този "мъдър" извод? Какво имаш против Георги Първанов.