Теменужка Петкова: "Балкански поток" спаси транзита на газ за България

Строителството на интерконектора с Гърция е започнало през октомври 2019 г.
Обновена: 6 мар 2022 16:10 | 6 мар 2022 15:55, Петя Славова
84
Теменужка Петкова: "Балкански поток" спаси транзита на газ за България
Снимка: БГНЕС

"Балкански поток" спаси транзита на газ за България. Това са стотици милиони долари на година България получава от този проект, и то за години напред" ,обясни пред БНТ депутатът от ГЕРБ и бивш енергиен министър Теменужка Петкова.

За този проект има решение на парламента, изграден е под контрола на Европейската комисия, по всички правила на ЕС, изтъкна Петкова.

По думите ѝ по време на управлението на ГЕРБ е била направена възможна диверсификацията на страната.

Теменужка Петкова каза още, че строителството на интерконектора с Гърция е започнало през октомври 2019 г., изпълнителите са гръцки компании, забавянето се е получило с компанията изпълнител, с оглед и на ковид ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
5
 
9
 
! Отговори
ББ преди 2 години
пътната карта г-жо...машините ще я намерят...те помнят...и не можете ги купите или заплашите,путин се самоуби...и няма какво и кого да пазите освен собствената ви съпричастност с доган и борисв като обслужващи един военнопрестъпник...путин не убивеа украйна...създаде я,уби обслужващите го като вас...нанесе непреживяван позор на Народа на Русия!ще свършите като престъпници,справка Историята!!!
51
2
 
11
 
! Отговори
БайКой преди 2 години
Дебелужка Поткова най-добре знае!
50
5
 
10
 
! Отговори
Минзухарка преди 2 години
Как върви енергийната ви борса и диверсификацията? Гербаджиите оставиха пълен погром в енергетиката, а тръбата до Сърбия едва ли не насила ги накараха да я довършат.Мизерници долни.
49
3
 
6
 
! Отговори
До ПросТо То преди 2 години
Ти верно ли правиш другите на по ф от себе си! Българската газопреносна мрежа е достатъчна за достигне потребителите! Като правиш магистрала на всяко село ли строиш отклонения! Тръбата я има, а ако не са закупили количества за пренос руснаците, други ще я напълнят ! През Турция не минава само руска газ!
48
4
 
8
 
! Отговори
Краси преди 2 години
Тая намери ли пътната карта на "Турски поток"?Един клозет на село да строиш искат куп разрешителни,а тая "загубила" документи за милиардния газопровод?
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
първо построиха потока и след това започнаха въоръжен туризъм
46
4
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Интересно А най-интересното е факта,че тръбата "е българска собственост",демек построена с НАШИ пари,но ПОТОКА,както и да го наричат,Е ЧУЖД !...Ние не можем нито да я пълним /тръбата/,нито да я изпразваме...Само ще я показваме на екскурзиантите..Изобщо,голема гордост,нема две мнения..
45
6
 
9
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 2 години
....ЕДНО ВЗРИВЯВАНЕ НА ГАЗОПРОВОДА В БЪЛГАРИЯ ----ЩЕ ЛИШИ ПУТИН ОТ СВЕЖИ ПАРИ И ВЛИЯНИЕ !....ЕТО ЗАЩО , ПУТИН НЯМА ДА НИ НАПАДНЕ !!! МАЙ , ЩЕ ТРЯБВА ДА БЛАГОДАРИТЕ НА ГЕРБ И БОЙКО ЗА ТОВА!!!
44
7
 
6
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
...какъвто и да е потока ---ЩАСТЛИВ СЪМ , ЧЕ НЕ Е СОБСТВЕНОСТ НА РУСКИЯ ОКУПАТОР И УБИЕЦ!!!!----СЛАВА НА ГЕРБ ЗА ТОВА!!!
43
6
 
10
 
! Отговори
Интересно преди 2 години
...как ще се казва "турски" поток, както твърдят руските таракани, като тръбата е българска собственост! Това лъжата за нищо я нямат! И щом и Радевите ментета млъкнаха по този въпрос, значи е изгодна за България!
42
3
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До бай Ментор Дай конкретни данни, цена, количество, такси...
41
7
 
15
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Проекта се казва Турски поток и това не е случайно - причината е че българската страна не успя да реализира южен поток и така ние губим транзита който щеше да ходи към Турция и Гърция, а сега се опитват да ни го представят като успех!
40
11
 
15
 
! Отговори
Бай Ментор преди 2 години
Балкански поток бе изпълнен от Банкянския паток без грам полза за България , само загуби за 3 милиарда!
39
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този крадял, онзи крадял, всички крадяли. Не знам кой крал, кой не крал, но при Борисов се виждаше, че нещо се прави, строи и остава, а при другите комуно-демократо-либерало-фили, които нищо не крадяли, но и нищо се не види да са построили, напротив вижда се само рушене и точене, спиране. *** не е кьорав и улав - не само чува, но и вижда. С контрола сме зле, но къде са добре.
38
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо спасявате транзита за сметка на хората? Защо с наши пари? Защото сте " усвоили" голяма част от парите за ЮП и Путин ви скръцна със зъби?! Защо криете пътната карта? Какво сте се договаряли с руснаците?
37
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бай Иван 2Има си статистика за миграция, разждаемост и т.н.от 44 та насам. И българска и европейска. Та хайде без съчинения без картинка! Гледах графиките. Ами не потвърждават внушенията ти.
36
16
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Нали някои казват, че ГЕРБ са окрали няколко милиард, тогава тези някои да кажат къде са тези пари, в кои банки български или чужди , какви транзакции са правени и на кои личности или фирми, пътя на такива огромни масиви от пари не може да остане анонимен. Може пък някои с птичи мозъчета да си мислят, че тези стотици тонове валута може да е затворена в буркани или натъпкана в дюшеци. Прекопайте двора на Борисов-може да има заровени милиарди. Облъчени мозъци-добре ,че сте малко.
35
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бай Иван 2Бре Иванчо, бре куцо.... Кандидатсвай по някоя обществена поръчка в район на София, дето кмета не е от ГЕРБ. А те са повечето. И си приготви едни 20%. За"почтените", де. Почтеността трябва да се "финансира"или"храни". Нищо не се е променило по отношение на комисионните. Само дето и нищо не се и прави. Смениха едни с други.
34
11
 
13
 
! Отговори
:( преди 2 години
Това са Лъжи, 10 години беше умишлено забавено стартирането на строежа от ГЕРБ
33
9
 
10
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 2 години
Няма такъв пример , не може и да е има!Токлова колкото откраднаха ,трудно меже да се достигне.те всички си облиѝват прустите ,ама при ГЕРБ комисионната стигна 60- 70 % от дадените пари за вскяко едно нещо.А пък и редовният им номер е да го правят по няколко пъти ,като ремонтът е по- скъп от самото изпълнение.При никое друго управление не се е крало така нагло и толкова много.Затова сме на първо место по смъртност и последно по раждаемост.Млади хора не остнаха в БГ.