Плевнелиев: Ако Украйна падне, големият въпрос е кой ще бъде следващият

Ще има ли трибунал за Путин за престъпление срещу човечеството?
533
Плевнелиев: Ако Украйна падне, големият въпрос е кой ще бъде следващият
Снимка: Dnes.bg, архив

Повече от 300 души в САЩ, сред които и президентът на България (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев, искат Владимир Путин и неговата клика да бъдат изправени пред специален международен трибунал заради престъпление срещу човечеството и агресията в Украйна. Това каза Плевнелиев пред bTV, уточнявайки, че тази седмица във всички световни медии ще излезе този апел. По думите му в тази група са действащи и бивши президенти и премиери, нобелови лауреати, световни интелектуалци и международни юристи.

Още по темата

„Това е нещо коренно различно от действащите съдилища за престъпление срещу човечеството. Това е специален съд по примера на това, което бе създадено след края на Втората световна война срещу нацистите“, обясни Плевнелиев.

Той каза още, че Владимир Путин е постигнал невъзможното в САЩ – обединил е републиканци и демократи, както и цялото американско общество, което е единно, че диктаторът трябва да плати цена.

Плевнелиев е в постоянен контакт с президентите Петро Порошенко и Виктор Юшченко.

„Порошенко в момента е с „Калашников“ и организира гражданската защита на Киев, а Юсченко е в бомбоубежището на Володимир Зеленски и е негов съветник“, разказа той.

„Те са наясно, че Путин няма да спре, докато не вземе цяла Украйна. Той няма друг шанс, освен да „инсталира“ марионетно правителство, защото ако изгуби тази война, силовиците ще му вземат главата в Москва“, на мнение е Росен Плевнелиев.

По думите му, ако Украйна падне, големият въпрос е кой ще бъде следващият.

„Това, което се случва в Украйна, едно към едно се е случило в България на 9 септември 1944 г.“, смята Росен Плевнелиев и призова русофилите, Корнелия Нинова и Румен Радев да си дадат сметка дали не е било същото.
Като чист популизъм определи и несъгласието на БСП нидерландски изтребители да дойдат у нас, допълвайки, че социалистите се заиграват с русофилите у нас, което според него не им прави чест.

"Радев даде път на популизма в България. Сега го виждате и от две политически партии. Нямам реално обяснени, дълбоко съм притеснен. Когато, след като Путин е започнал братоубийствена война с хиляди невинни жертви, една трета от българите продължават да го одобрява, какво още трябва да стане, за да си дадем сметка кое е добро и кое лошо", попита Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


533
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
402
0
 
1
 
! Отговори
Тоз преди 2 години
откъде изпълзя?
401
0
 
1
 
! Отговори
Суверена преди 2 години
скрий се бе , мишок. егати нахалното същество. кой ти плаща?
400
2
 
9
 
! Отговори
не става така преди 2 години
Явно някой му нарежда!Не може да не знаеш,че хората те презират,а ти да се тикаш с твоите глупости и да досаждаш на всички!!
399
2
 
12
 
! Отговори
Евгени преди 2 години
Не разбирам , защо му давате поле за изява на този ***. По никадърен Президент в историята на България не сме имали . Този явно няма реална представа колко се излага с продажнеческото си мнение .
398
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти ще бъдеш следващият.
397
1
 
6
 
! Отговори
Азис преди 2 години
Ох,котьооо само да ми паднеш....
396
1
 
14
 
! Отговори
гост преди 2 години
Ей го в натура третия пол .
395
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следващия ще е който пита...
394
5
 
17
 
! Отговори
до мижатурката преди 2 години
колко се радвах тази мижитурка , когато го смениха.. мислех си, край, вече няма да виждам противната му физиономия и да слушам противния му глас, но уви, това продължава и до ден днешен, защоо питам аз .....
393
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казват ,че Русия си изхвърля старите машинарии в Украйна засега .След 3-4 години пак ще атакуват ,но вече със новите .Тези украинци са много смесени като мислене и ще се самоунищожат .Подобно на такива в новата Болгария.
392
4
 
15
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
всеки път като го видя този изМИШльотин и на срам ме избива! упадък с такива чехъли! не разбирам защо толкова внимание му давате!!!
391
14
 
4
 
! Отговори
msm преди 2 години
Истинска президентска позиция за България! Матрьошката вън от правителството! Този с черния печат - вън от парламента!
390
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е че Украйна падне и Путин се почувства всесилилен ще има и други държави смачкани от ботуша му. В огромната си част руснаците не ни обича дори ни мразят за тях ние сме просто обслужващ персонал - тази чутовна обич е само едно странна и от нашите българи, които с носталгия си спомнят за СССР, но действителността там съвсем не е такава ако се разкарате в малките населени места в провинцията ще видите истинското лице на Руската действителност в която живеят над 60-70% над 100 милиона руснаци.
389
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като Украйна падне, идва ред на Пл. ювналиев.
388
4
 
14
 
! Отговори
следващият преди 2 години
да не би да е "мъжът" на синоптичката? Що се е притеснил толкова?
387
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-лесни сме ние, иначе най-логично е Полша - и така постепенно до брюксел
386
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярва ли наистина някой че ако Путин нападне България американците ще се втурнат да ни спасяват според член 5 на договора на НАТО? И да рискуват започването на 3-та световна война и атомни ракети да падат на американска земя? Айде де! Ще ни жертват като Украйна.
385
31
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците се отърваха от руската *** и сега не искат да се връщат при нея.И да,ще се бият до последният мъж,жена и дете.Украинците,за разлика от простите българи,имат историческа памет и помнят как руснаците унижощиха от глад няколко милиона от тях за благото на СССР.Само вие български шизофреници не помните,че след великото освобождение,в което са участвали 90% украинци и в следващитв войни руснаците винаги са ни били врагове,но вие им целувайте ***!Не народ,а ***!
384
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази парцалена кукла не се е променила...
383
5
 
20
 
! Отговори
Галин преди 2 години
Мишка