ГЕРБ: Кирил Петков е опасен за държавата, води я към катастрофа

Кабинетът рушал финансовата, икономическата, социалната системи
Обновена: 23 мар 2022 10:10 | 23 мар 2022 10:08, Камелия Цветанова
301
ГЕРБ: Кирил Петков е опасен за държавата, води я към катастрофа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ нападна остро премиера Кирил Петков и го обвини в редица закононарушения във връзка с ареста на партийния лидер и бивш министър-председател Бойко Борисов.

"Мнозинството повери съдбата на всички българи на една малка група от хора дошли от нищото, които методично и планомерно унищожават финансовата, социална икономическата и всички системи на държавата без да се интересуват от ред и законност", каза в декларация от името на партията Радослав Чолаков.

"Действията на избраното от вас правителство излагат на риск цялата право- институционална и политическа системата на страната. Очите на Кирил Петков са очи на човек, който не знае къде се намира и какво върши. БСП, поемате ли отговорност за този човек? ДБ, от този човек ли чакате честна правораздавателна система? Слави Трифонов така ли си е представял ролята на ИТН в политиката като помагачи на шайка авантюристи?", скочи той.

"Не искам да вярвам че сте съгласни Петков да е вашият пример, отказвам да повярвам, че това ви харесва", продължи с нападките Чолаков.

Той отсече, че за ГЕРБ Петков вече не е пример.

"Толерантността ни свърши, този човек е опасен за държавата и ако изобщо бихме го викали в НС, то ще е да се убеждавате в неговата несъстоятелност. Той няма полезен ход освен да истеризира все повече и повече, да иска арести, репресии срещу опозицията, да гази законите. Не бъдете негови заложници, спрете го или понесете с него отговорността за бъдещото на България", настоя депутатът от ГЕРБ.

Той се зарече, че опозицията няма да допусне връщане на милиционерския терор.

"България ще бъде правова държава и понеже доказахте, че вие не можете, ще я направим ние. 30 дни остават до Великден и това е времето, в което трябва да вземете нужните решения и да спрете катастрофата, към която водят България Кирил Петков и компания", обърна се към мнозинството Чолаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още по темата: ГЕРБКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
7
 
6
 
! Отговори
.!. преди 2 години
Ние мислехме, че тоя неуправляем снаряд Киро го управляват от Американското посолство, а то се оказа, че го управлява Божков!
179
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опасен е най вече за престъпниците от опг ГЕРБ ДПС и наистина ги води към катастрофа. Няма как иначе да се определи реакцията на десет години кралите и убивали, които са изправени пред участта да ги осъдят и изгният пред погледа на децата и любовниците. Гешев ще бъде задържан по неотложност, когато Петков дава показания, а после започват самоубийствата. Знам за една групичка от Перник ММА на гешевите, които жална им Майк
178
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милиционерите блокитаха вестник Труд. Целта е закриване на независимият съд и прокуратура.
177
6
 
13
 
! Отговори
До 20 ГОД ЗАСТОЙ преди 2 години
1. Белене платено на 100% на руснаците- без да я има!2. Построен Банкянски поток- без да получаваш нищо, за да може руски газ да се транспортира. Строиха го руснаци.3. Няма връзка с Александропулис за диверсификация на газа.4.Няма приходи от Лукойл докато Борисов е на власт.5.Една магистрала завърши и почерпи за 2 -я си милиард Борисов. Толкова за него, айде у лево.
176
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние при ромския престъпник от ОПГ Гроб оцеляхме, та сега!
175
10
 
9
 
! Отговори
КИРО, КАЖИ СИ.. преди 2 години
Колко пари на Русия и Путин изпра в Белгия(а беше само момче на 20 години) ..?.. Защо Полицията на Белгия те издирваше с Интерпол и ти се скри в Дупница за 6 месеца... Руските тайни служби ли те охраняваха?? .....Затова ли нарече Русия-една бензиностанция с бомби-защото знаеш че Русия е зад гърба ти..??..... Баща ти бил ли е агент на ДС/БКП - 1988-когато го командироват в Канада..??.....
174
4
 
6
 
! Отговори
20 ГОД ЗАСТОЙ преди 2 години
ПРЪВ БОРИСОВ ЗОГОВОРИ ЗА АЛТЕРНАТИВНИ ТРЪБИ ЗА ГАЗА И СПРЯ АЕЦ БЕЛЕНЕ! 20 ГОД. ПРЕДИ НЕГО ВСИЧКО БЕШЕ РУСКО, ДОРИ ГОЛЕМИЯ ШЛЕМ НА ПЪРВАНОВ. ПЪЛНА ЕНЕРГИЙНА ЗАВИСИМОСТ ОТ РАША? БЕЛЕНЕ, БУРГАС - АЛЕКСАНДРОПУЛУС, ЮЖЕН ПАТОК, ВСИЧКО ОТ РАША? И ИЗКУПУВАНЕТО НА ЧЕРНОМОРИЕТО ОТ РАШКИ. ГРИПЕНИ, КУГАРИ БЕЗ ВЪОРАЖЕНИЕ, КОРАБИ БЕЗ ДВИГАТЕЛИ И Т.Н.
173
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро е творение на Радев лично издигнат от генерал от ГРУ Решетников и баща му е от ДС. Повечето бизнесмени олигарси са захранени с пари от там. Киро дори не води и дебат дали пратим оръжия изцяло в интерес на Путлера, повече нямам какво да кажа ама вие явно сте слепи.
172
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че тия не стават е ясно,обаче с последната риторика на Борисов нещата стават сложни.Няма лесно решение.Герб трябва да си дадат сметка,че електоратът им е прагматичен и вземане на страна за войната обрича народа ни на високи цени,дефицити,кризи и със сигурност силно влошаване на стандартите ни за живот.тази война не е наша,нито на НАТО. Можем ли да сме обективни,познаваме ли историята на проблема.Защо заемаме крайни позиции? Предстоят ни трудни избори и въпросът е "кой". Все пак Герб да помислят
171
3
 
2
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Точен анализ на хаоса.
170
8
 
7
 
! Отговори
КИРО=РАДЕВ =НИНОВА преди 2 години
.. = ТРОЯНСКИ КОН НА ПУТИН И РУСИЯ В ЕС/НАТО..........
169
4
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
80% от икономиката на страната е услуги!!!Горива и електричество са високи- няма какво да изнасяме...не сме конкурентноспособни. Газ от Русия, благодарение на Борисов за 12 години не направи връзка с Гърция!Нефт от Русия 12 години Лукойл 1 лев не внесе в българския Бюджет!Белене било гьол нямали сме нужда от друга атомна централа. Ама сия платиме на 100% на руснаците. Газопровода 3 млрд. пак ние платихме..Сега ПП им били виновни, те не могат да смогнат да ВИ оправят бакиите бре!
168
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера в Реферндум по БНТ показаха данни, според които над 77% от българите не одобряват действията на Петков в икономиката, а други 63% не одобряват ареста извършен от Рашков срещу Борисов и го смятат за атака срещу демокрацията.
167
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко *** не трябвало да даваме оръжия, ами трябва разбира се, както всичи страни от ЕС го правят трябва и ние иначе сме с Путлера, който не го разбира това да отива в Сърбия или Унгария където той вече управлява или в Русия също.
166
4
 
5
 
! Отговори
ПО ЛОШО преди 2 години
ОТ ТОВА КОЕТО ВИЕ НАПРАВИХТЕ НЕМА НА КЪДЕ. А ЗА АРЕСТА НА ВАШИЯТ СТРА... ЛЬО ДОРИ ЗАКЪСНЯХА С ДЕСЕТ ГОДИНИ.У КИРЕЧА СТЕ.
165
2
 
10
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 2 години
ДЕТСКАТА ГРАДИНА ОКОЛО КИРЕТО НЕ СТАВА И НЕ СТАВА. ДЪРЖАВА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ХОРА МЪДРИ, ХОРА С ОПИТ, ХОРА С МИСЪЛ ЗА УТРЕШНИЯ ДЕН!
164
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво Кире вече вярвам че водиш бойко към бедност и затвора.
163
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Кирил Петков е опасен за ГЕРБ, води ги към Затвора"
162
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербавите, като лъжат, изглежда наистина си вярват :)
161
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро и Асен нямат търпение да ви намалят заплатите от следващият месец, да ви е честит новият осигурителен праг!