Сотир Цацаров вече е шеф във върховната прокуратурата

Отделът бил създаден съвсем скоро
4 апр 2022 09:09, Петя Славова
63
Сотир Цацаров вече е шеф във върховната прокуратурата
Снимка: БГНЕС

Бившият председател на антикорупционната комисия Сотир Цацаров, който след оставката си от КПКОНПИ се върна във върховната прокуратура, вече е шеф на отдел там, който, изглежда, специално е направен за него.

Това съобщи в. "Сега". Изданието е получило официално отговор на въпросите си по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ).

Прокуратурата обяснява, че Цацаров, който бе възстановен в редиците й от 1 март, в момента завежда отдел девети - "Нормативен анализ".

Този отдел бе създаден съвсем скоро - на 16 март главният прокурор Иван Гешев поиска да бъде увеличен щатът на Върховната касационна прокуратура, за да бъде създаден отдел 09. От в Сега" са попитали и колко преписки са разпределени на Цацаров и каква е средната натовареност в отдела, в който работи. На тези въпроси прокуратурата не отговаря.

Обяснението е, че върховните прокуратури са изключени от правилата за измерването на натовареността на магистратите и затова тя не се изчислява и прокуратурата обективно няма данни за тях данни.

Обяснява се обаче каква е спецификата на работата на отдела на Цацаров - координиране участието на прокуратурата в междуведомствени работни групи по изготвяне на проекти на нормативни актове чрез участие в работата им, изготвяне на мнения и становища по проекти за нормативни актове, изготвяне на проекти за искания до Конституционния съд и становища по конституционни дела и т.н.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Йосиф преди 1 година
Децата на мафията пораснаха и вече си имат собствена държава !!!Как така С.Цацаров стана шеф във Върховна Касациона Прокуратура сигурно пак е имало само един - единствен кандидат ??? Мафия-Мафия - Мафия какво си мислите че правите ??? Ще си платите за всичко ГОСПОД ще ви съди ;)
51
1
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
До само да вметна под номер 54В България има доста "читави прокурори" ,но те не се показват по телевизията и не са достатъчно смели.Появи се един при Веселин Дремджиев ,който от "самолет " му личеше ,че е от "режисираните актьори" и използваше изрази и фрази ,придобити от тях въз основа на нерегламентирани подслушвания на невинни хора през годините ,което се превърна в основен приоритет на властимащите през последните 12 г. ,основна форма за тормоз и репресии срещу неудобните им.
50
1
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
Намериха "почетно място" за един от двигателите на всички "мръсни поръчки" по време на управлението на ГЕРБ.Всичко е планирано предварително те по тези "планове" са перфектни ,как последователно и целеустремено да организират своите дирижирани мероприятия и иман много добре обучен състав в това отношение в институциите и това място е създадено за "човека" ,а не обратното ,както е на почит в България и е много удобно защото си "прокарваш зависимостите законно" и не носи никаква отговорност!
49
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев назначи Цацаров, а Цацаров ще назначи Гешев при себе си, ако го уволнят от сегашния пост.
48
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберите се окопават в последните крепости на бившия диктатор на България, свален от САЩ.
47
2
 
4
 
! Отговори
тя преди 2 години
Тоя пак се нареди на висок пост ! Аман от кариеристи на високи заплати , а никакма полза за хората !
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз пак са намърда!
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прод48.съдебната власт влизат само задълженията да следи за законноста и да издава присъди за нарушението им от гражданите или защитата им.Всяка намеса в друга власт е недопустима.Само Мин.на Правосъд.може да отговаря пред НС по всички въпроси,за промяна в законите по предложение на Инсп.към МС.на правосъд.Но това не е намеса а отговорност.Всичко друго е недопустимо.Прокуратурата е в Съдебната власт и не може да прави предложения пред НС за промени без да са инициирани отМС,дали е нужно това
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До43.За ваше сведение:Първо.България не е Монархия или ПрезидентскаРепублика и лицата изброени от вас,са в различни власти-представителна и изпълнителна Второ:Изброените от вас лица не издават присъди а отговарят за стабилността в Държавата.Трето.В прерогативите на
43
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако и това е промената голема промена . Оставка и ходете си от където сте дошли.Всички си е по зле, даже много по зле от ББ.
42
0
 
8
 
! Отговори
Юрист преди 2 години
Винаги в прокуратурата е имало прокурори и началници. Последните никога не са отваряли дело но винаги са имали подчинени и послушни прокурори.А отдел за координация и анализ в прокуратурата съществуваше преди години когато Машева работеше в него преди да стане член на ВСС.(беше направен за нея)Така че нищо ново под слънцето
41
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова ли България няма прокурори,които да заместят тези двамата? Защо слагате Цацаров и Гешев да ръководят при условие,че не сме видяли нито един политик или мафиот в затвора?
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези,специфични правомощия за съдебната система дадени на тази структура не са ли в прерогатива на Изпълнителната власт,т.е.на Инсп. къмМинСъвет,в задълженията наМин.на Правосъдието,защото така е по презумпция за разделението на властитеНе е ли цинизъм да контролираш себе си и да предлагаш изменения и допълнения в закони,които ти пречат да контролираш всички власти в еднаДържаваТова не ви ли прилича на монархически способ за контрол над другите власти в демократична ДържаваНад мен е само Господ
39
4
 
13
 
! Отговори
Хаххахахха преди 2 години
Гешо и Цацата са любимите служители на ортаците Бойо, Пейо и Доган. Докато Ортаците са на свобода, България няма да тръгне напред.
38
8
 
11
 
! Отговори
БЕЗ БОГ !!! преди 2 години
За Цацаров,Гешев, ГЕРБ НЯМА ЗАКОНИ !!!
37
3
 
25
 
! Отговори
Тодор преди 2 години
Обяснявасе обаче каква е спецификата на работата на отдела на Цацаров - координиране участието на прокуратурата в междуведомствени работни групи по изготвяне на проекти на нормативни актове чрез участие в работата им, изготвяне на мнения и становища по проекти за нормативни актове, изготвяне на проекти за искания до Конституционния съд и становища по конституционни дела и т.н. - Звучи като "Хранилка с допълнителни врътки и бибитки за да заблуди хората че не е хранилка "
36
5
 
16
 
! Отговори
аз преди 2 години
Цацаратурата се завръща!
35
1
 
28
 
! Отговори
.... преди 2 години
Съжалявам за родината ни,за хубавата ни родина за нормалните граждани, със завист гледам как други държави са финансово и икономически стабилни и осигуряват нормален живот на поданиците си.
34
1
 
18
 
! Отговори
Илиев преди 2 години
Да си представим хипотетично,че този театър се разиграва на Северно корейска сцена.Кой къде щеше да бъде днес,от огромното кълбо със свински черва? *** народ сме,огъваме си когато ни ръгат с остена,малко се изкривяваме,но продължаваме да вървим със стадото.
33
1
 
12
 
! Отговори
Анти Тяло преди 2 години
С мазнината и лойта е така... тя не изчезва, а само се мести от изцапаното на кърпата която я бърше...!!!