Правителството се справяло добре, БСП - факторът на стабилност в коалицията

На кабинета не бил даден и един ден спокойствие
45
Правителството се справяло добре, БСП - факторът на стабилност в коалицията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Правителството към момента се справя добре - БСП е факторът на стабилност в коалицията, коментираха  членове на Националния съвет на БСП преди днешния пленум, на който трябва да бъде дадена оценка за първите 100 дни на кабинета, предаде БТА.

Депутатът Александър Симов коментира, че по време на тези 100 дни управление е имало криза с цените на тока, инфлация, война в Украйна. На този фон правителството към момента се справя добре, сравнително успешно, винаги може повече, каза той.

Относно избора на управител на БНБ Симов посочи, че до последно от левицата ще се опитват управляващата коалиция да излезе с един кандидат за гуверньор на БНБ.

Според него БСП е показала здрав разум в коалицията.   

„Мисля, че сме в добра позиция от гледна точка на ситуацията, която се разви в тези 100 дни“, заяви Асен Гагаузов. Той посочи, че на правителството не е бил даден и един ден спокойствие, от гледна точка на кризите с инфлацията, цените на енергийните ресурси и войната. „Правителството все пак успя да преведе страната през зимните месеци без съществени проблеми. Има много неща , които трябва да бъдат направени и които съм сигурен, че ще направят“, каза Гагаузов.

Според него липсва известна координация в дейността на коалицията като цяло, но нейното разнообразие, а и късият срок от 100 дни, не предполагали "световни рекорди".

За избора на управител на БНБ, Асен Гагаузов заяви, че трябват повече разговори, за да се вземе - ако не едното или другото, то трето решение. Той подчерта, че позицията на гуверньор на БНБ е изключително важна.  

Обратно мнение застъпи Калоян Паргов, общински съветник от групата на БСП. "Това правителство, за съжаление, в последните 100 дни влиза от криза в криза и от скандал в скандал", посочи той. Паргов коментира, че не му се иска участието на БСП в управлението да бъде самоцелно, с оглед "лично оцеляване". Паргов посочи, че БСП е с най-голям опит в коалицията, но, за съжаление, нямала този потенциал да бъде стабилизиращ фактор в управлението.

Паргов коментира още, че темите за Република Северна Македония и изпращането на въоръжение в Украйна са крайъгълен камък за оцеляване на това правителство. "Днес, на този пленум, трябва да прозвучат още един път "червените линии", които БСП няма да пристъпи - а това са позициите за Република Северна Македония и неизпращане на оръжие в Украйна", каза Паргов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: БСПправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
7
 
! Отговори
БСП преди 2 години
Най-голямата дупка се оказа БСП, толкова некомпетентност не е имало досега
35
0
 
7
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 2 години
Ха-ха-ха, голям смях ме напуши като прочетох това, ама лошото е, че е тъжно.
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато комунистите са на власт..... а в България ше стане век след некоя друга десетилетка откакто тия орди убиват, крадат и рушат. Първо с помощта на СССР, а сега със съдействието на ЕС и US
33
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Известни финансисти и банкери при изказвания по тв. изразиха съмнения относно качествата на двамата кандидати за шев на БНБ и много добри отзиви за сегашния шев. Какъв е проблема да го оставят в този труден период на БГ.,или партиите недоносчета си правят някакви криви сметки.
32
0
 
15
 
! Отговори
Зелен чорап преди 2 години
Справя се добре с краденето
31
0
 
15
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Хапчетата другари!!!!! Пийте си ги редовно, махнете розовите очила и идете на пазар за храна. И ще поправките оценката за тия 100 дни
30
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Банкет на БСП.- Пий, бе! Защо не пиеш?- Не мога, другарю Рашков, притеснявам се. Аз да пия пред вас - това е все едно да свиря на цигулка пред Паганини.
29
7
 
0
 
! Отговори
Пазете се преди 2 години
Не ходете в Перник изтезават Софиянци със СРС!
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баба чака пред кабинета на кардиолога. Излиза лекарят и пита:- Вие за ЕКГ бяхте, нали?- Не, не, аз съм за БСП!
27
0
 
13
 
! Отговори
Чолаков преди 2 години
Демгогия и цинизъм!
26
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така само руснаци могат да лъжат. Когато пускат бомби сеят смърт и унищожение, казват, че "операцията тече по план". "Няма цивилни жертви", а улиците осеяни с трупове.
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така ще кажат. Много ясно. Комунист кръв повръща власт не връща.
24
2
 
18
 
! Отговори
МУТРИ ВЪН преди 2 години
МИЛИОНЕР ДО МИЛИОНЕРА ОЛИГАРХ ДО ОЛИГАРХА НО ЗАЩИТАВАТ БЕДНИТЕ И ОНЕПРАВДАНИТЕ- КАК ВИ ЗВУЧИ ТОВА И КАК ГО СВЪРЗВАТЕ С ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ В БСП- НА КРАК О ПАРИИ ПРЕЗРЕНИ, НА КРАК О РОБИ НА ТРУДА, ПОТИСНАТИ И ОГНЕТЕНИ.....ОСТАВКА МУТРИ ЧЕРВЕНИ ПРИБЕРЕТЕ СИ И ОНЯ С ЮМРУКА И ОЩЕ КОГА ЩЕ НИ НАМЪКНЕТЕ В ЕВРАЗИЯ- АМИ НЕЩЕМ В РУСИЯ ИНФЛАЦИЯТА Е ВЕЧЕ 17%
23
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Правителството се справяло добре", това виц ли е?
22
1
 
18
 
! Отговори
Справят се преди 2 години
Щом краденето от четириглавата ламя е в пълна сила !
21
0
 
7
 
! Отговори
ПреДСтоят ли Избори? преди 2 години
ПравителДСтва ще има, за всички от сърце, а партии любими, знаят най-добре...
20
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия живеят в собствените си фантазии. Справяли се били добре! Явно за тях самите добре се справят, ама са много малко. А народът? С кой от проблемите му се справиха?
19
0
 
17
 
! Отговори
ма моля ви се преди 2 години
бсп обяснява на бсп че правителството се справяло добре , и че бсп е факторът за стабилност :)
18
1
 
8
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Как се "справя добре", когато главната, основната задача на този "кабинет", все още се протака и не и се вижда края да завърши - тази за главнио прокурор. Все още, той им се пречка в краката и нямат слободията да "действат". Макар, че основни фигури по цял ден са в "националните" радио, телевизии и повтарят и мърморят за "многото сигнали", за "уронване на престижа"??? Няма и няма. Едно време бе лесно за Никола Петков - враг на партията и... на въжето... А сега? Всичко да е изпипано, точно???...
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И каква точно ви е позицията за Македония? Нищо конкретно не съм чул. Аман от общи приказки.