Надежда Йорданова: Дължим на обществото нов главен прокурор

Очаква той да отговаря на всички морални стандарти
Обновена: 12 апр 2022 10:19 | 12 апр 2022 09:53, Росен Стойчев
426
Надежда Йорданова: Дължим на обществото нов главен прокурор
Снимка: БГНЕС

България трябва да получи главен прокурор, който дължим на обществото. Това обяви правосъдният министър Надежда Йорданова.

Йорданова говори преди началото на днешното заседание на Висшия съдебен съвет, на което ще решава дали да прекрати предсрочно мандата на главния прокурор Иван Гешев. На предишното си заседание съветът прие като допустими за разглеждане по същество 5 от посочените от правосъдния министър Надежда Йорданова основания и 3 частично. Едно беше отхвърлено като недопустимо.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

По повод предстоящото окончателно приемане на промените в Закона за съдебната власт, които предвиждат закриване на специализираното правосъдие, Йорданова изрази увереност, че народните представители ще подкрепят най-добрите предложения.

Още по темата

“С отстраняването на Иван Гашев в качеството му на главен прокурор ще решим това обстоятелство, че България е крайно време на получи главен прокурор, който дължим на обществото, който споделя и отстоява всички морални стандарти и защитава правата на хората без да ги нарушава. Предстои да видим дали двете производства ще бъдат обединени. В правилата е допусната такава възможност. Конкретната трудност е, че и двете производства се намират на различен етап от своето развитие, затова казах че предстои да видим какъв ще е дебата в пленума", заяви Йорданова.

За отстраняване на главния прокурор са необходими минимум 17 гласа, които да подкрепят искането на правосъдния министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
358
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Не се правете на разсеяни, г-да прокурори! Тази кандидатура на милиционера,бивш курсант 2 години във факултета Държавна сигурност и завършил за полицай,специалност Национална полиция я иницираха ББ и С.Цацаров, но тя беше подкрепена от ВСИЧКИ следователи и прокурори,та дори и служителите от прокуратурите гласуваха за него! А професорите Близнашки, П.Киров и Д.Вълчев си плюха в лицето и декларираха, че Каскета, завършил един от последните випуски такова хибридно обучение, е юриЗД
357
2
 
9
 
! Отговори
= преди 2 години
тази женица до вчера беше секретутка на един мижав политик.кога се изучи, щога се квалифицира та да стане министър?вярно че правосъдието ни е отвратително но да обвиняваш главния прокурор за всичко е ясно че не си за никаква реформа а само за стани да седна.че наказателните дела в които учасдтва прокурар са под 10 % от всички, тогава какво да кажем за останалите. Основно проблемите в правораздаването идават от калпавите закони и безбожно корумпирания съд.
356
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Царицата на фарса!
355
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен, к.373 Никакъв народ не подкрепва Гешев, неговите заместнички и членовете на сегашния ВСС. Ти лъжеш, защото вероятно си прокурор.Съдебната система с тези прокурори и съдии извън МП зацикли отдавна и плаче за смяна на с-мата, а един бивш милиционер говори за законност и независимост и ви прави разногледи.Намерете друг завършил Полицейската академия с манталитет на Каскета и той ще ви покаже как се действа. Вие сте страхливци, а държавата не може повече да ви чака! Докога?!
354
2
 
1
 
! Отговори
до мин.Н.Йорданова преди 2 години
Вие дължите на хората нов гл.прокурор и зам.гл.прокурори, членове на ВКП, шефове на РП, АП и т.н,,членове на ВСС. Обвинете посочените в умишлено бездействие с цел всяване на хаос в държавата, направете досъдебни произведства , временно отстранете обвиняемите от заеманите постове и ги дайте на съд.Да се оплакват на КС и където поискат. Вкарайте ги ако се наложи в ареста и ги уволнете.Все ще се намери някой завършил Магнаурската школа полицай да стори това.Вие сте мързеливи бъзлювци.
353
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде да кажете защо, че нещо ми писна от лозунгарските ви тъъпотии.
352
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НОВ ПРОКУРОР УДОБЕН НА ЧЕРЕПНАТА МАФИЯ ИНСТАЛИРАЛА ВИ УДОБНО С МАШИНИТЕ НА МАДУРО, ЦЕЛИЯТ НАРОД ПОДКРЕПЯ ГЕШЕВ И ИСКА СПРАВЕДЛИВИ НАКАЗАНИЯ ЗА ЧЕРЕПИТЕ ОБРАЛИ НАРОДА СИ И РАЗБИЛИ ИКОНОМИКА И ПРОМИШЛЕНОСТ.
351
2
 
28
 
! Отговори
Лъже преди 2 години
Абе, Наде зашо лъжеш. Подай оставка , за да може черепа да назначи някой друг , който да му свърши работа. Всички знаем , че милиардите на олигарсите работят яко в полза на следствените ,които са навън и в ареста. Това са някъде 8-10 милиарда заделени от следствените и с тези пари може да си купят всеки , когото поскат.
350
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази Йорданова наистина се взе за много сериозна. Така се е нажежила срещу гл прокурор. Но има ли право да му иска оставката и да го повтаря като латерна?..баси идолнопробните правни министри. За съжаление напоследък всичко зависи от политическите сили, а не ор личните качества на кандидатите.
349
2
 
25
 
! Отговори
Xa-xa преди 2 години
Не му върви на това министерство. Все едни такива министри - Цецка, Барни, сега тази
348
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде бе, Гешев, подай оставка и да млъкнат, че се не траят. Че и "обществото" да види, че нито главният прокурор е вездесъщ и неговата личност е виновна, че в България няма правораздаване, нито подбудите на тия, дето ореваха орталъка да го сменят, са държавнически - чакаме завръщането на другарите натикани в двета глуха олигарси на бял кон, и особено на дубайския хазартен магнат.
347
3
 
19
 
! Отговори
Horn преди 2 години
Не може всичките ви Насковци,Кирчовци,Кокорковци да се уредят със служби.Все пак тази държава трябва да функционира,па макар и с празна хазна благодарение на вас.Препоръчвам ви да се насочите към земеделие,в Попово има плодородна земя и бащина стряха.Другото е мъка за вас,за наскоооо,кироооо
346
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз си мисля, че ни дължите оставката си всички накуп......
345
1
 
25
 
! Отговори
Свалете Гешев... преди 2 години
...и после няма нужда никаква съдебна реформа да правите, свалката е максимума ви, за друго не ставате!
344
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако обществото гласувало за Бойкикиев иска нов главен прокурор значи само мижавите им 12 % от цялата общественост у нас искат това. Не го искат 88 %. Какви ги говори тая никаквица. Едно си знае едно си бае, нищо друго не прави.
343
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кой предлага - Бойкикев. Не, благодаря, ако трябва ще участвам в бунтовете!
342
1
 
26
 
! Отговори
a преди 2 години
Тази е брутално недоразумение. Не е свършила за 5 стотинки работа. Ако заданието е само да намери начин да свали Гешев, добре. Въпросът е, че народът имаше големи очаквания за реформи в съдебната система. Колкото по-бързо изчезнете от политическата карта толкова по-добре за българският народ.
341
1
 
23
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Дължите оставка на цялото некомпетентно,некадърно правителство вие не ще се запомни-те с нищо по-добро от Виденовото правителство .
340
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименА бездарния министър председател кога ще си подаде оставката заедно с цялото му обкръжение.И те никаква не я вършат!
339
4
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Аз съм българин и съм в това общество, но не искам смяна на Гешев,както и милиони българи не го искат. Ако говорите за тия, които се въргаляха по жълтите павета , блокираха кръстовища , хвърляха домати и носеха ковчези , то те заслужиха единствено презрение. Може би за това общество говорите.