Петков: Днес да бъде одобрено моментално плащане на 600 млн. на пътните фирми

Останалите 50% от парите трябва да минат през експертна комисия
Обновена: 13 апр 2022 11:23 | 13 апр 2022 11:18, Елка Василева
44
Петков: Днес да бъде одобрено моментално плащане на 600 млн. на пътните фирми
Снимка: архив, БГНЕС

Понеже има и протест на строителни и транспортни фирми, искам ясно да кажа, че днес се надявам да мине през правна комисия към Народното събрание предложението за моментално плащане на над 600 млн. лв. на строителните фирми. Това каза преди началото на редовното заседание на кабинета министър-председателят Кирил Петков.

По думите му тези средства са 50 на сто от дължимите пари, останалите 50 процента трябва да минат през експертна комисия, която да прецени дали средствата са похарчени правомерно. Минавайки през правна комисия, и ако успее предложението да мине през пленарна зала утре, тези пари ще бъдат готови за отпускане и ремонтните фирми ще могат да започнат своята работа веднага, посочи премиерът, цитиран от БТА.

Още по темата
Той изброи акцентите в днешното правителствено заседание, сред които осигуряване на подкрепа за въздушните превозвачи с до 60 млн. лв. безвъзмездно.

Правителството предстои да одобри проект за споразумение между България и Румъния за създаване на граничен контролно-пропускателен пункт Русе-Гюргево за фериботи, като целта е да се възобнови фериботната връзка между двата града, което значително ще облекчи трафика в региона.

Трийсет и два милиона лева ще бъдат насочени към Държавен фонд "Земеделие" за подпомагане на земеделските стопани - животновъди и производители на плодове и зеленчуци, информира премиерът.

Той каза, че правителството продължава да подкрепя всички тези браншове и изрази надежда хората, които очакват тези средства, да са доволни и да продължат с интензивната си работа в техните сфери.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
До 26 КРАДЕЦ на Никове ПРИ това и капацината ти пълна с въздух толкова ли низши елементи живеят тук потрес
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а производство в БГ кога? затрихте ни всичко и ни направихте зависими от всичко от страни като Холандия, Гърция и прочее. Срам
31
3
 
3
 
! Отговори
ехаааа преди 2 години
Браво Кирца, все едно за 60 лева говориш!А всъщност, защо да се плаща, нещо вече платено?
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Баце номер 2 . За това ли гласувахме за теб. Да казваш еднолично какво трябва да се прави , няма ли да го обсъдите в коалицията първо или по добре суверена да каже да се харчат ли тия пари.
29
2
 
2
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
До 20 КАКВИ ги пишеш Ходиш ли на работа Пожелавам ти твоят работодател да ти спре заплатата Пожелавам на всички тук мразещите да и спрат доходите и тогава да ви видим колко сте ербап Мразещите Спрете се вече НЕКА на вас това да ви се случи и така да ви третират като крадци Тогава да ви видим мразещите Вървете да работите и НИКОЙ НИКОЙ ДА НЕ ВИЗАПЛАЩА НЕЗАСЛУЖАВАТЕ МРАЗЕЩИТЕ ПИСАЧИ
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъжно, страшно, брутално и грозно. Това е положението в България. Една коалиция като стадо скакалци опосква всичко. Няма мярка, няма срам. Теглят заеми, нулират резерва, цените полудяват и продължават да растат. Напълниха администрацията с роднини, произвеждат скандал след скандал, корупцията процъфтява и то в редиците на борците за нулева корупция, ще се изтрепят за поста на шеф на БНБ, а им предстоят още доста такива решения".
27
0
 
9
 
! Отговори
taschunka witko преди 2 години
Джот Траволта *** си
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една от големите лъжи на Кирчовците е гръмко заявената нулева толеранция към корупцията. По-корумпирана и по-бедна България не е била от 90-те.В ПП - Пълен провал, крадат и със задните си части. С тия части някои от тях правят и други неща, но това е друга тема.
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само за 4 месеца управление на ПП, изчезнаха над 15,5 милиарда лева. Пари, които всеки от нас, като добросъвестен данъкоплатец е отделял от семейния бюджет, лишил е близките си от тях, за да спази закона и да плати данъците си.По данни на БНБ, ПП са изхарчили 5 милиарда от фискалния резерв, като фокусници изпариха 9 милиарда без никакво обяснение в края на декември, и изтеглиха 1.5 милиарда нов заем от началото на 2022 г.
24
12
 
2
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Хайде братя гербери, да протестираме и да си вземем рушветите които господаря ни Борисов обеща срещу купените ни гласове. Сега е момента да си искаме парите които Бойко ни обеща защото ако се върне той на власт за нас няма да остане. Обединете се братя в дружно разбойничество и кражба.
23
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това крещене "оставка" от ден първи, не е случайно.Печелят време с Гешев и се надяват още малко да се задържи и да ги пази, защото иначе затвор."Наглите" са алчни, не им стигна, но и страха е голям, защото много крали, много чудо е било....Професора стана политик, че доста милиончета е отклонил от Александровска болница.Превърна се в острието на ГЕРБ.Тия са да ги извлечем и марш завинаги....Младежите на Герб-достойни крадливи заместници.Всеки познава по един гербаджия било кмет или друго и знае
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никви пари за тия Кире!
21
1
 
15
 
! Отговори
ПП преди 2 години
ПП - Пази си поста. Киро просто или просто Киро хвърля едни пари за да си запази поста. За сега. Ама няма да го удържи дълго. Само си удължава агонията.
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще дадем едни пари сега, пък после ще мислим кое е законно. Нали Герб направи същото с ин-хауса на Хемус. Къде е разликата?
19
1
 
10
 
! Отговори
Евала! преди 2 години
"Понеже има протест, се надявам да мине предложението за моментално плащане..." Нагъл, нагъл, нагъл .... ами ако нямаше протест те още щяха да си се надяват да си получат парите, за работата, която са свършили, а парите за тази работа са ги взели други, които нищо не са свършили.
18
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Контролът къде е сега? Как така ще дава пари юнашки? Кое е различното от ГЕРБ, че не се сещам?
17
0
 
12
 
! Отговори
Много бързате преди 2 години
Първи пълен одит за всеки разходен документ.Да вземат проби от асфалта дали отговаря на стандарта. Проверка дали редовно са плащали осигуривки и данъци......проверка на всички строителни книжа.Проверка на имуществото на собствениците на фирните дали отговаря на декларираните доходи
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние сме били много богата държава
15
0
 
26
 
! Отговори
6 месеца преди 2 години
След 6 месеца правителството, което парадираше за борба с корупцията е заловило и осъдило 0 /НУЛА/ корумпирани политици !!!ВЕРВАЙТЕ НИ !!
14
0
 
25
 
! Отговори
Хо преди 2 години
Държавния заем от половин млрд. замина . Скоро нов- може би още след месец-два.