Рашков: Заплатите в МВР трябва да бъдат повишени

Дали с 15-20 или 25% ще определи възможността на държавата
13 апр 2022 19:20, Нели Христова
67
Рашков: Заплатите в МВР трябва да бъдат повишени
Снимка: БГНЕС

В ръководството на министерството няма никакво колебание, че заплатите на служителите на МВР трябва да бъдат повишени, заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков при изслушване в парламентарната комисия по вътрешна сигурност.

"Дали с 15-20 или 25 процента, каквото е последното искане на една от големите синдикални организации, това ще покаже възможността на държавата към момента, в който ще се пристъпи към актуализация на бюджета", посочи министърът.

Рашков призна, че по отношение размера на възнагражденията на служителите в МВР има изоставане, което е от предишни години, а не отсега. По думите му ръководството на министерството поддържа активна връзка със синдикатите и ги държат в течение на проблемите във ведомството, включително и за планирани реформи. "Даже тези дни ще реализираме някои от тях", добави той.

Във връзка с реформирането на структурата на МВР министърът припомни, че се търси съобразяване на броя на служителите с броя на жителите в съответната област, както и с нивата на престъпност. Също така за оптимизацията на структурата на министерството са проведени консултации с началниците на областните дирекции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
4
 
! Отговори
САС преди 2 години
Я всички по дупките...мишоци. Само лаете ама за всичко на 112 звъните.
51
2
 
1
 
! Отговори
Кико преди 2 години
За пенсията която ще вземеш, съвсем скоро, нищо не казваш!
50
8
 
2
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
За да ни бият по-качествено ли???
49
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе я се скрий!!!Засранец!!!Те и 1стотика не заслужават!!!
48
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те тези заплати не ги заслужават щели да им дават и още.Рашков знае ли колко е недоверието към видовете българска полиция? Все още не съм чул човек да каже полицията ми помогна, полицията разкри.Отдавна полицията не се ползва с доверието на народа. Тя обслужва полит. елита , а част от нея и мафията.
47
5
 
7
 
! Отговори
Браво на г-н Рашков преди 2 години
Един от стожерите на държавността са силите на реда. Република България не трябва да е анархо-фашистка държава !
46
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Още ли не ви е ясно? - Като всяка друга "ГИЛДИЯ" - Така я разбрахме "демокрацията " в България , и затова не ни се получава нещо , но пък хубавото е че винаги ще намерим някой друг да ни е виновен ! То затова и Социализма ни беше такъв (НЕДОНОСЧЕ) - НЕ заради цвета ( червен или син ) , защото явно цвета няма значение !
45
1
 
5
 
! Отговори
Бонго Бацил преди 2 години
Тоя е пълен *** и лъжец. Някой да провери само жена му що за нотариус е? Пълна подмяна, по зле от Бойко сте! До сега само приказки и нищо друго.
44
5
 
5
 
! Отговори
Още ли не ви е ясно? преди 2 години
Милицйонерите са МАФИЯ
43
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой и Как Ви ИЗЛЪГА , че на един селяндурин и *** който за нищо не става , и е станал полицай още през 90-те единствено за да се измъкне от село в което вече няма ТКЗС и *** , ще стане ПРИМЕРЕН полицай само като му повишите заплатата ?! А и колко заплта ще трябва да му дадаете , за да каже :" Стига ми и вече ще съм съвестен..." - Макар и думата СЪВЕСТ дори да не я е чувал през живота си , защото или си възпитан и съвестен , или си си ..... за цял живот - Това е въпрос на възпитание
42
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е необходимо - Просто въведете закон да бият по два шамара на шофьорите вместо по един , и така ще си докарат увеличението ! Те и без друго и сега НЕ чакат на едната заплата и това си е обществена тайна , но още не са ни пратили критичен доклад и за това от Европа и Щатите , та затова се правим че НЕ знаем !!
41
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
v belgia i germania tarsiat bg policai i gandarmeristi, hem plastat evrovi zaplati, a ne talibanski levovi zaplati kato v rbg.
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, като взимате заеми по милярд на седмица може!
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заплати могат да бъдат увеличени само след като всички над 45 години бъдат уволнени. В годините на безнаказаност беьовете герб са деиствали против народа в полза на душмана . Съпречастни са с най тежките престъпления на властта и хората ги мразят като врагове. Никой не трябва да се задържа във властта твърде много а това са ченгеджисти и прокурори на доживотна и безсъдебноконтролна власт . Те са най големия проблем и най тежки престъпления а Рашков ги държи на власт. На мен Беьовете не ми дадоха
38
7
 
9
 
! Отговори
аз преди 2 години
Заплатите в МВР са огромни в сравнение с другите институции. Освен това осигуровките са 74 процента за сметка на държавата. Един обикновен анализ разходи-ползи няма да бъде в полза на увеличение на заплатите в МВР. Направете си анализите и ще видите. Един полицай взема три пъти повече пари от инспекторите в аналогичната в Автомобилна администрация. Срамно е.
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков е като Бойко Борисов. Бацо за " колегите" им вдигане заплатите редовно . Да палицоите пазат власта и Рашков ще им ги вдигне без никаква реформа за да може власта да си живурка. Рашков ами попитайте поне електората на БСП от който сте дали е доволен от МВР.
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе,ако ги съкратиш на 50% !!!
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 34 ; Евтино ви е взел колегата еликтричар. Аз взимам 25 вече точката.
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пари срещу корена реформа.
33
3
 
13
 
! Отговори
Оставка преди 2 години
Всички пенсионери да се махат от армията МВР съдебната охрана и всички останали които са на държавни службички тогава ще тръгнат нещата. Оставка на правителството Киро ПП ИТН ДЕееБ БСП и ГЕРБ ДПС и други