КНСБ: Минималната заплата трябва да стигне заплатата за издръжка

Пламен Димитров обяви, че протестите ще продължат, докато хората си получат заплатите
14 апр 2022 14:55, Росен Стойчев
19
КНСБ: Минималната заплата трябва да стигне заплатата за издръжка
Снимка: БГНЕС

"Протестите ще продължат докато хората си получат парите. Хората си искат заплатите." Това обяви пред Нова тв Пламен Димитров, президент на КНСБ.

"Фалшива новина е, че финансовият министър има намерение да не увеличава минималната заплата. В края на мандата минималната заплата трябва да стигне заплатата за издръжка", добави Димитров.

Той увери, че Василев е съгласен, че в "Автомагистрали - Черно море" няма нужда от още проверки. "Те имат да получават 28 млн. лева за АМ "Тракия" миналото лято.

Още по темата
Оттогава насам имаше многократни протести, искат си заплатите, не са получавали за февруари и март. Не искат 50% от сумата, а цялата, няма никакви аванси. Проверявано е дружеството, нарушения няма", заяви Димитров.

Добави още, че  в петък премиерът и вицепремиерът Василев ще бъдат в Раднево, за да обсъдят притесненията на миньорите по Плана за възстановяване.

Според него е имало среща с финансовия министър, на която са обсъдени и проблемите на градския транспорт, който в средата на годината може да спре, ако не се финансира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
3
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Истината:Каквото и да се говори,всичко е театър режисиран от Американското посолство.Преди време се говорили за 16-та Република,Сега сме провинцията на някой от Щатите!Кога българина е добре.По време на Демонстрацията,която не е стока.Печелят, мафиоти,***,ченчажии,прекупвачи,политици и банкери,и всички които са от ВЪН!
17
1
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Какво правиш лично ти като президент на КНСБ да увеличат драстично МРЗ?...или само лаеш и нищо не правиш.
16
3
 
25
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Какво да кажат работещите в шивашката индустрия за 500лв.Къде са тези хора забравени от всички.
15
3
 
6
 
! Отговори
Този преди 2 години
От снимката е *** на олигарсите. Какво обеща П. Киро, прите на пътностроителните фирми - юни. Да, ама те вече няма да са на власт. Кой ще плаща, след като пресушиха държавата?!
14
3
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
До ДО 11ББ получи в наследство от Станишев фискален резерв.Опука го целия и по време на управлението си увеличи външния дълг.
13
0
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
МРЗ трябва непрекъснато да се увеличава,защото това води и до увеличението на останалите заплати.Ако нашите заплати не се доближат до средноевропейските,България е обречена.Образованите и квалифицираните ще напуснат.
12
2
 
4
 
! Отговори
Трябва преди 2 години
Трябва и ти в производството за минимална.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като беше *** мълчеше сега му пресъхна кранчето и започна да реве всичко е по сметка
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми те парите(заплатите) като се вдигнат трябва да се вдигнат оборотите(приходите) на дружествата(за да се правят по-голени разходи), а това ще стане при вдигане на стоките и услугите и оттам инфлация. Извод: реформи трабват в държавните сектори, обаче никой не смее и ще си я караме така(на помощи).
9
5
 
10
 
! Отговори
ДО 11 преди 2 години
Кой чувал е издънен бе недорасляк! Издънен беше при Тошо,Луканов и Виденов-до дъно !Борисов им остави 10 и половина милиарда фискален резерв и втория най нисък дълг в Европа спрямо БВП за 2020 година. Свиха парите от,,Хемус"спряха всички строежи,прибраха парите за заплати на работниците и всичко замря !А който е пътувал към Северозапада или посока Хемус знае и е видял какъв як труд кипеше!За нула време днешните тръгнаха по пътя на Виденов! Има ли комунисти във власта,винаги ще е така
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това не заплата а подигравка на тези цени
7
9
 
8
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Профсъюзният "фактор",седеше до дясното коляно на Б.Б.,тогава си мъчеше като риба,а днес иска пари от издънения чувал.
6
0
 
14
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 2 години
Абсурдно е! Минималната пенсия би трябвало да е равна на сумата за издръжка. Иначе ако заплатата е равна на парите за съществуване, то си е баш робство. Впрочем, открито е от робите още в римската империя. Твърде често робите, които са били освободени са се връщали при робовладелеца си. За да имат храна и покрив.
5
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пламене от такава институция нямаме нужда,вие сега ли открихте топлата вода цели 30г.проспани.Вие винаги сте с тези които са на власт,хайде заедно с Кирчо и Кокорчо месец май си тръгвате...Оставка
4
1
 
18
 
! Отговори
АДЕ БЕ преди 2 години
ЛАПАЧ ИЗЧЕЗВАЙ И ВЗЕМИ СЪС СЕБЕ СИ ЦЯЛОТО КНСБ.МУШИКИ.ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА ТУПИ ЗА 12 ГОД. МИН СЕ ВДИГНА ПЕТ ПЪТИ СЕГА САМО ЗА ГОДИНА ТРИ ПЪТИ.ТОГАВА БЛЯ БАИРИТЕ И ЛАПАХТЕ.
3
0
 
18
 
! Отговори
Лллл преди 2 години
А минималната пенсия ???
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми то колкото я вдигате цените ще скачат повече!!!трябва 1000евро минимална при тези цени !!!
1
2
 
26
 
! Отговори
Rumen преди 2 години
e, ти пъкчай първо да намерим пари да платим здравните осигуровки на юкрейнците,а заплатите на българите ще почакат...