Плевнелиев: Случайни хора, водени от омраза, влязоха във всички институции и изчегъртаха всичко

Разногласията за РСМ са пробив в националната сигурност, смята бившият държавен глава
Обновена: 16 апр 2022 10:50 | 16 апр 2022 10:48, Елка Василева
192
Плевнелиев: Случайни хора, водени от омраза, влязоха във всички институции и изчегъртаха всичко
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Република България в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев определи разногласията в коалицията по позицията ни за Северна Македония като пробив в националната сигурност.

Думите на външния ни министър, че страната има две външни политики, са категорично и ярко доказателство за начина, по който се управлява България в този сюблимен, исторически момент, заяви Плевнелиев пред БНТ.

“Тогава, когато трябва да отстояваме бъдещото членство на България в еврозоната, да отстояваме достойното място на България в ЕС и НАТО, когато трябва да се борим за националния ни интерес - някаква справедливост по казуса със Северна Македония, има абсолютно разделение. Това ни прави слаби, изолирани и практически невъзможни да служим на нацията”, допълни той.

Още по темата
За него страната изпада в хаос, който е видим и в политиката, и в парламента.

“Някакви случайни хора, водени от омраза, влязоха във всички институции и изчегъртаха всичко възможно - включително и постиженията на българската външна политика: едно достойно председателство на България на ЕС и мястото, което заемахме. И като започнете от това и стигнете до еврофондовете, Плана за възстановяване - навсякъде виждаме рушене, рушене и рушене. Никаква градивност, никаква дългосрочна мисъл”, коментира Плевнелиев и отбеляза: “Аз не считам, че тези хора имат правото и самочувствието да се наричат “А” отбор на България.”

От самото начало “Продължаваме промяната” е популистки проект, категоричен е той.

“Не съм се съмнявал за Кирил в неговата добронамереност, но резултатите днес са отчайващи и ние не трябва да си затваряме очите за това, което се случва. Българската държава е оставена на самотек. Създадена е една коалиция, която безспорно е най-слабата и непрозрачната в историята на демократичния преход. Берем резултатите на културата на отричането,” каза Плевнелиев.

За него “историческите постижения” на това правителство дотук са:

“Първо - имаме най-слабата, неработеща коалиция изобщо в историята на България, която се клати всеки ден от скандали. Второ - имаме за пръв в историята на България незаконен арест по донос от министър-председател като свидетел на човек с 18 обвинения срещу бивш министър-председател, който бе арестуван пред децата си по време на вечеря със странната идея, че тепърва ще се търсят някакви доказателства. Това не е върховенството на закона, това е взривяване на върховенството на закона,” коментира Плевнелиев.

Към това той добави и факта, че сме “последни по Плана за възстановяване, последни по еврофондове, последни по ваксинация, абсолютно неразбрани по казуса със Северна Македония, сега и дълбоко разделени с неясни координации между самите управляващи”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още по темата: Росен Плевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
0
 
! Отговори
хм преди 1 година
То, Герб по принцип са не фейсбукъри а направо копи пейстъри по-голямата си част, сега БСП се правят на мои и техни бащици и чичовци и какво ли не още, нали Герб като се копи пейстнат става много неудобно
130
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А, Плевнелиев да не би да е влизал в институциите, ние го наричаме "ремонтирали" демек извозили всичко, но то все тая
129
1
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
А ,иначе Плевнелиев най-жалкият и "случаен" Президент си ти и олицетворение на всичко това за хората ,които са гласували за теб и ГЕРБ!
128
1
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
"Случайни хора" - няма.По време на управлението на ГЕРБ в институциите "влизаха хора " само на принципа на членство или симпатизанти на ГЕРБ и кликата около тази финансова партия с пирамидален стил и методи на "управление".Няма как да има по- "случайни хора" от назначените за ръководни постове в по- голямата си част хора по време на управлението на ГЕРБ,а колкото до ВЛАСТТА тя е почти навсякъде в ръцете на ГЕРБ ,с напълно самозабравили се хора назначени от тях или пък "прикрепили се-заварени "..
127
2
 
0
 
! Отговори
msm преди 2 години
Липсва частта от интервюто за Украйна и руската агресия спрямо тази независима държава. Защо? Който иска да го чуе, да го потърси в страницата на БНТ. Имаме нужда от хора като Плевнелиев да ни връщат към реалността на събитията, извън пропагандата и слугинажа към руССия!.
126
0
 
1
 
! Отговори
Гого преди 2 години
Отдавна не чета какво е казало това нищожество, но с удоволствие чета коментарите!!!!!
125
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заглавието е една добра новина, скоро ще бъде изчегъртан и плевнялиев -- особено вреден плевел.
124
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре случайни хора, отколкото ваши хора
123
2
 
4
 
! Отговори
ЖалкиНищожества преди 2 години
Помня този жалък, но "неслучаен" човечец,как на една молитвена закуска обикаляше като простинал конь с един прът,с вързан за него телефон и досаждаше на господарите си, които дори не го познаваха и ги дърпаше да си прави с тях селфи. Някои от тях се побутваха от учудване, питайки се кой е пък този,други го гледаха с погнуса и недоумение,но Пастирката се хилеше като ***....мен,само където на цвилеше от щастие .Да си *** и нахален е основание за гордост в тези времена на пошлост и поквара.
122
3
 
9
 
! Отговори
Чочо преди 2 години
Абе...ти като президент не беше толкова активен,колкото сега,като ревеш от миманса
121
5
 
12
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
Росалимнда, пак се показва от под полата на синоптичката, за какво ли. Доказа, че е същество без, чест, достойнство и себеуважение. Най-марионетния президент в историята на България. Но, лошото е, че продължава да си мисли, че е част от политическия живот на страната. А всъщност е абсолютен кл0Uн, който за да обслужи една тиква и нейната клика се закопчава и като личност...
120
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ми то в България други останаха ли само такива кадето никаде не ги приемат не за друго а за това че бъкел чужд език не знаят те се чувстват значими и важни само и единствено в България друг е въпроса че значението им е само да мразят и да бъдат мразени това е мехлем за жалки те им души елексирът на живота.Едно пояснение не става дума за всеки но за поне всеки шести са точно такива изгубени души в пустото.
119
8
 
7
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Браво господин президент Много точно казано България се срути от *** от алчници от божковистите от болшевиките и сега яко грабят значи тук си има пари но явно само някои ги ползват
118
5
 
12
 
! Отговори
Добре че теб преди 2 години
те изчегъртаха преди, че досега щяхме да сме станали фронтова държава, ако изобщо имаше държава още.
117
5
 
13
 
! Отговори
baionya преди 2 години
Щом това човече с ключ на гърба извадиха от нафталина, значи много са го закъсали герберастите ... Кирчо е на прав път.
116
6
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Боже Господи!..Най-случайния от всички наши "президенти"-намерен и докаран от паркингите на Германия,говори за "случайни хора" ?!?!.....Ако това не беше явен признак замалоумие,човик би се опитал да го обори,но при тоя случая е патологичен..
115
2
 
7
 
! Отговори
Влад Дракула преди 2 години
Ми така де нема само герберунгелите да управлявате, 12 години стигат.. нема да ставаме автокрация я !
114
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Плевненлиев отного президент"... на психодиспансера...
113
4
 
18
 
! Отговори
До 127 преди 2 години
Аз не намирам разлика м/у този , Денди и Евгени Минчев пък не знам колко и къде са му "топките " ?!
112
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 127 - "Мъж" е защото у нас още няма паспорти с пол" Х" !