ГЕРБ: Крайно време е правителството да подкрепи Украйна

Ако не го направи сега, ще бъде късно
143
ГЕРБ: Крайно време е правителството да подкрепи Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Ако сега българското правителство не вземе ясна позиция и не подкрепи войната, която води Украйна, ще бъде късно", предупреди бившият министър на външните работи Екатерина Захариева от ГЕРБ.

По-рано днес министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба се срещна с депутатите от ресорната парламентарна комисия и коментира, че Киев има нужна от помощ и то не само хуманитарна, но и военна.

"Когато си във война, се нуждаеш от всичко - от куршуми до изтребители. Дадохме лист с искания си на страните, България също го има. Уважаваме вътрешнополитическата ситуация в страната, но искам да кажа на всички, които се колебаят да помогнат на Украйна - тези, които не ни помогнат днес, помагат на Русия, подкрепят руската агресия и убийствата на наши граждани", коментира той.

Според Захариева той е бил достатъчно дипломатичен.

"Той каза, че ние трябва да решим за изпращането на оръжие, но отказвайки да помогнем, ние помагаме на агресора. Едва ли някой си мисли, че той е тук на протоколна среща", коментира тя.

Съпартиецът й Даниел Митов призна, че на депутатите от ГЕРБ им е омръзнало да разбират отвън какви точно разговори води правителство и какви ангажименти поема.

"За РМС разбираме от Скопие какво са обещали. За Украйна нищо не се спомена в прессъобщението от МС за военна помощ, а от интервю на Кулеба разбрахме, че бил обсъждан въпросът. В продължение на 20 дни проекторешения за оказване на военно- техническа помощ не могат да бъда обсъдени от комисии и въобще не е ясно дали ще стигнато до зала", коментира той.  

"А днес от министъра на туризма разбираме, че ще спре помощ за хотелиерите на бежанците. Това ли е помощта, която оказваме на Украйна?", посочи Митов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
3
 
! Отговори
Русия - смях преди 2 години
Досега се твърдеше, че Русия има втората най-силна армия в света. От 2 месеца се доказа, че Русия има втората най-силна армия в Украйна.
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези толкова натискат, защото знаят, че ако се вземе такова решение идват избори. Надяват се на нещо май
89
1
 
4
 
! Отговори
Бг преди 2 години
Крайно време е Бойко тиквата да е в затвора
88
1
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
ами с партиината субсидия на герб която е в банките купете каквото трябва и гопратете българия изхранва 100 000 бежанци това е достатъчно апелираитеза преговори и мир а не за изпращане на оръжие
87
1
 
4
 
! Отговори
Герберски стонове преди 2 години
*** разбита се герберите кви чат за помощ на бандеровците! Банкянския сел яндур разбра,че докато реве за Укрите,няма да му се потърси отговорност за огромните кражби,защото за сега е полезен на американците! Даже Киро ментето спря да се занимава с него по разпореждане на САЩ! Баце засега е защитен,но докога?
86
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо тогава , герб бе СЛУГА на Ердоган и Кремъл ?Има ли логика ?
85
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало , ГЕРБ помислете за електората си , на какво мнение са , ще профукате 10-15 % заЛудо !
84
5
 
7
 
! Отговори
целта на САЩ преди 2 години
Да бъдат въвлечени всички славянски страни във военен конфликт с Русия.Първа беше Украйна...после иде ред на Полша...а след това са Румъния и България...ЕЛЕМЕНТАРНО УОТСЪН !!!!
83
1
 
9
 
! Отговори
Пешо Питанката преди 2 години
А бе мое ли едно малко/тютю-тютю/въпросче: КОЙ ЩЕ ПЛАЩА ????? Захариева или Митов ???Да хвърлят чоп!!!!На българите им омръзна на техен гръб да оправят международната политика на НАТО-МАТО-НАСРАТО....За тая цел си има международен стражар-ФАЩ...нека те да подкрепят Уркия и нас да не ни замесват!!!!Целта на ФАЩ е да забъркат всички славянски народи в този военен конфликт и те да стоят от страни и да ни гледат сеира...!!!
82
3
 
9
 
! Отговори
Палундраааа.... преди 2 години
Няма оръжие...няма 40 лева...няма 4-5 звездни хотели по Черноморието...няма безплатен обяд и безплатно медицинско обслужване !!!!НИЕ ДА НЕ СМЕ БАНКА ЗА РАЗВИТИЕ..??????
81
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб да заминават начело с пожарникаря да подкрепят. Аз не искам.
80
2
 
8
 
! Отговори
български избирател преди 2 години
Много ми е смешно когато видя мъж/евреин/който не е ходил войник и не знае що е пушка да ми се прави на РАМБО и ВОЕНОНАЧАЛНИК...само колко е дашен тоя синковец...
79
1
 
7
 
! Отговори
уфььь... преди 2 години
Като го видя тоя Митьов дето лиже за щяло и нещяло ХероМустакатата/вие знаете къде/ми иде да му шибна един зад вратЪ....
78
1
 
6
 
! Отговори
Айде пак... преди 2 години
Крайно време е ГЕРБ да подкрепиМЪДУРИТЕ на VолодоМОР Zеления....КАК ЛИ ПЪК НЕ!!!Първо да се подмие....
77
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да подкрепи Украйна - може. Докато не свърши войната, цялото правителство, зам.министри, съветници и прочие + главните лица на партиите дето все за подкрепа говорят да минат на минимални заплати - всичко останало по сметки за Украйна. Такива милиони ще се съберат... Да си купят украинците оръжие от Полша, Германия, откъдето решат. И така до края на войната или докато не падне това нашето украинско-македонско правителство.
76
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички гърбави начело с Тиквун да заминават за укра и да дадат личен пример! И да не забравят да завещаят откраднатото от българския народ!
75
2
 
14
 
! Отговори
Къдравата Сю преди 2 години
герП=смешковци......
74
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корнелия Матросова ще застане на амбразурата и няма да пусне и един патрон срещу братята си руснаци. Аз подозирам че и мекеренцето от Канада е обещавало да не пуска патрони щом толкова лесно руснаците пуснаха българските моряци. Познавам много добре руснаците докато не изклинчат нещо нямаше да ги върнат.
73
4
 
20
 
! Отговори
Ай сиктир бе преди 2 години
Когато си във война и врага е 10 пъти по-силен минимумспасяваш народа си, не мислиш как да го използваш за жив щит.Гербаджии и ДБ да отиват на фронта доброволци.
72
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами Буци е на противно мнение от сума ти години. Какво ша праим тогава? Ще се снишаваме ли? А?