Делийски: Не става ясно как политическите субекти взимат решения

Трудно може да предвидим поведението им
27 апр 2022 17:52, Росен Стойчев
26
Делийски: Не става ясно как политическите субекти взимат решения
Снимка: БГНЕС

"В една такава ситуация много трудно може да се предвижда поведението на политическите субекти, защото ние наистина не знаем мотивацията за подобно поведение, от какво то е движено.

Още по темата
При класическите партии програмите са ясни, при проектите не е съвсем ясно, така че прогнозата в този случай е много трудна". Това обяви политологът Страхил Делийски пред БНР.

"Имаме политически проекти, зад които не знаем какви интереси стоят, чиито лидери взимат някакви решения, които по никакъв начин не са обсъждани и не подлежат на контрол от техните избиратели", допълни експертът.

"Единственото, което можем да кажем, е, че всичко зависи от това как тези проекти проектират себе си във времето. Не можем да свържем поведението на субектите с изискванията, потребностите, интересите на някакви социални групи, за да кажем какво биха могли да направят или какво не биха могли да направят", добави Делийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
linda преди 1 година
Но пък става ясно откъде Делийски си взима парите.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
,,СЪС ССЩ БГ СИ У МРЕ СЕ ПЪК ВИЕ СЕ РАДВАЙТЕ НА Т Р У ПА Й
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
значи платили в началото на април с долари по старата сметка за целия април е газпром все пак им е отчел платеното до 27 като 3 дни им се губят заради превалутирането и спряното кранче да знаят такива *** селски номера да не въртят
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корнелке това за спиране на газта решение на коалициата ли , Слави ти знаеш ли го , Ристето Троцкиста знае лиго кой реши това
13
5
 
5
 
! Отговори
Светът срещу Русия преди 1 година
Сега се играе мачът целият Свят срещу Русия. Този мач сме го гледали вече. Спомням си как завърши предишния подобен мач с разпадането на СССР...
12
11
 
4
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 1 година
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
11
0
 
10
 
! Отговори
АбдокодирХоджибобоев преди 1 година
Страхиле, не ти става ясно как политическите субекти взимат решения, защото не правиш разлика между събект и обект. Това, което наблюдаваш в българския политически живот и наричаш български политически субекти, всъщност са обекти под външно управлиние. Обектите не взимат решения. Те се подчиняват на чужда концепция, изпълняват чужди поръчки и чужди заповеди.
10
10
 
6
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 1 година
Хората искат да станем нормална европейска държава, а не мафиотска руска провинция.Импичмънт на проводника на руските интереси Грипен Решетников Радеф !
9
6
 
3
 
! Отговори
До Обслужват преди 1 година
Сериозно? И как предлагаш да работят заводи с техника на по 30г? Некачествено и скъпо? Химко какъв транспорт имаше забит във Враца? Магистрала? Море? Повечето бяха построени по соц линия и на безумни места. Кремиковци също! Имаме достатъчно заводи и в момента, вярно повечето са със собственици извън Бг.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами във всеки проект в уводната част където се вписват основните неща предназначения,цели,направления,обслужвания,параметри,характеристи,начини и продължителност на изпълнение,изпълнител,значение и ползи от осъществяването му по програма наложителна или обещана от участващите политически субекти изявили намеренията си за проекта още трябва да са вписани декларирани интересите представлявани как за които е предназначен проекта така и на участващите,извършителите в натурални,стойностни величини.
7
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Делийски, Делийскии, не вземат решения, съобщават им ги.
6
2
 
21
 
! Отговори
Пешо Z преди 1 година
И как точно защитават Българският интерес ,като всичко ми поскъпна.Сигурно защитават нищо,но не и интереса на хората в БГ.
5
10
 
8
 
! Отговори
Румен от Слатина преди 1 година
Чувствам се свободен. И това е ме радва. По далеч от Русия по добре.
4
1
 
14
 
! Отговори
До обсужват преди 1 година
Защо винаги ни е виновен някой друг!Според мен вината си е изцяло наша на 100%.
3
1
 
7
 
! Отговори
До Живко преди 1 година
Никога бате!
2
3
 
9
 
! Отговори
Живко от Варна преди 1 година
Кога ще живея добре ?
1
6
 
20
 
! Отговори
Обслужват преди 1 година
Се чужди политически интереси. Много ясно, повечето политици са придажби, защото са заплашени от братския американски политически елит, че ще ни пометат. Така след демокрацията изникна ДПС, после се разпродадоха действащи заводи и предприятия, в последствие закрити, така пеперудката Клинтън дойде и ни спря реакторите, за да не се произвежда ток, и още , и още. Това го знам със сигурност, защото моят покоен баща навремето беше дипломат. от него знам, че от 89 год. Ние сме прецакани от тях.