Кирил Петков: Зеленски не поиска оръжие, а ремонт на оръжието, което има

Според премиера не се очаква ембарго на руския петрол
1 май 2022 19:52, Нели Христова
375
Кирил Петков: Зеленски не поиска оръжие, а ремонт на оръжието, което има
Снимка: БГНЕС

Няма да коментирам последните думи на президента, но тезата, че ако си мълчим и се наведем и чакаме бурята да отмине и не се включим в общата си критика към Русия, представете си за да мине по-бързо тази война, дайте да не помагаме на Украйна, да няма Буча, дайте Украйна да бъде превзета. След това Молдова потенциално, да се опре Русия на границата с Румъния и Путин да ни застане на границата и ние да се чувстваме в безопасност и спокойни. Това е безумие. Това заяви премиерът Кирил Петков пред бТВ.

Бих казал на президента, че отиването до Украйна за мен промени още повече моя мироглед какво се случва. В Русия нищо не се случва, а в Украйна едни ракети се впиват в блоковете и взривяват населението, каза Петков. България трябва да е от правилната страна на историята, българският интерес е да не се навеждаме, да сме част от Европа и да помагаме агресорът да не напредва, това заяви Петков, като посочи, че с тези думи се обръща към президента Радев.

Президентът не мисля, че имаше предвид нас с неговата позиция днес, той ни познава, че ние винаги сме защитавали българския интерес. Не може в 2022 г. да летят ракети към блокове. Украинското правителство получава оръжия от много страни като военна помощ, отвсякъде. Ние имаме възможност да поправяме руска техника, реално украинските заводи са разрушени, за това ме помоли Зеленски за такава военно-техническа помощ. Не, Зеленски не поиска оръжие, а ремонт на оръжието, което той използва и има, но за съжаление то е старо като нашето и трябва да се ремонтира, пояси Петков.

Видяхте говоренето и на БСП, осъзнават, че в момента да пуснем това правителство в страната по време на война, да падне, е безотговорно и не вярвам, че това ще го направят, коментира Петков думите на Нинова, че ще напусне коалицията, ако НС гласува военна помощ за Украйна. „Друго, приема се гласуването за помощ, веднага възлагам нашето МО да се свърже с МО на Украйна и това, моето поскаха от нас да започне. Това ще е организирането на цялата дейност, която искат от нас, обясни Петков.

По темата за газа, той попита защо ноември сме се отказали едностранно с решение на шефа на Булгаргаз от азерските количества, "защо сме се отказали от ноември до юни, защо", попита Петков. Тук няма идеология, ние казахме готови сме да платим, платихме 50 млн. изпратихме ги на Газпром и те ни ги върнаха, защото не са в рубли, коментира Петков.

Попитан дали очаква ЕС да наложи ембарго на руски петрол, Петков отговори, че не, „в този момент не очаквам“. Има страни, които не могат да понесат това – България, Румъния, Австрия, Германия.

На въпроса дали кабинетът ще спре износа на ток, Петков отговори: „В този момент не, защото виждаме, че имаме алтернативи и няма да се стигне до там. За май месец ще продължат компенсациите за сметките за ток на бизнеса, работим месец по месец в момента. 4,1 млрд. сме дали на бизнеса, за да намалим сметките за ток“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя човек как лъже само,напълно е компроментиран
239
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой че Верея на тия лъжи,тоя всеки ден оръжие от всички държави
238
1
 
5
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Руснаците имат гръбнак, искат да не са зависими и притиснати от Америка, затова е и войната. А умния Зеленски си жертва държавата и народа за да постигне целите на US. Жалкото е, че нашите управници са като него.
237
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
оставка
236
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Патологичен лъжец
235
2
 
21
 
! Отговори
Пинокио преди 1 година
Ако след всяка лъжа на този му се удължаваше носът, вече щеше да е стигнал до Канада.
234
2
 
16
 
! Отговори
Даскал преди 1 година
Ех, другарю премиер, как само се изразяваш! На ниво 2-3 клас, срам ме е от Теб и партията ти.
233
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно как ще ремонтира оръжие на зеленски като лицензите са ни руски. Кире хващай гората.
232
1
 
9
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Да виждате в Кирил Петков малко размисъл? Аз не виждам такъв - каквото му кажат, каквото чуе, накъдето тръгне стадото..Значи, след Украйна щели да превземат Молдова и да стигнели чак до нашата граница руснаците..Как? Ами като се опре на границата с Румъния..Това да ви прилича на разсъждение? Между границата Румъния-Русия и границата Румъния-България има доста румънско пространство - руснаците трябва да го прехвръкнат, че да стигнат до нас..И тогава току-виж ни нападнали! Ха-ха-ха..Немам думи
231
1
 
24
 
! Отговори
Пак лъжа преди 1 година
Абе Киро,защо обикновения българин не го е страх ,че "Путин ще стигне до Молдова и Румъния" , а само теб и правителството ви е страх ?
230
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тя онази *** го каза за първи път имаме проатлантическо правителсто е къде сме в ес ли сме или в някой щат на америка
229
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски първо изпрати Кулеба да проси оръжия, а вие му казахте, че излизате в отпуск. Сега пък не искали оръжия, а ремонт. Пак лъжете, мамите, шикалкавите и говорите не кризисно, а предизборно. Ама защо се напрягаш бе Кире, ти и без това до лятото няма да изкараш.
228
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро излизаме утре заради газта , инфлацията и некадърното упревление
227
1
 
23
 
! Отговори
ЛЕЛЕ преди 1 година
Кой ще плаща ремонта?Не издържаме вече на мизерията ,на която ни обричате!Нетърпимо става!
226
1
 
11
 
! Отговори
е какво пък преди 1 година
ВАЖНОТО Е ЧЕ Е КРАСИВ И КРАДЛИВ ЗА УМЕН -Е ДВАЛИ
225
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова да излиза от клалицията както обеща при гласуването за доставка на оръжие за войнатаВреме е да изберем политици мислещи поне малко за бьлгарите, а не за това колко може да се вземе докато са в парламента
224
1
 
20
 
! Отговори
Мърр преди 1 година
***!!! Оставка!!!
223
3
 
16
 
! Отговори
Българ преди 1 година
Ех ако можехме да ти ремонтираме и главата да и налеем малко националитет вътре ама късно е вече либе за китка,време е за развод и ампутация докато все още има надежда да отървем военния конфликт!Единствен път пред България е сваляне на това правителство,обявяване на неутралитет и намаляване на акциза за горивата на половина за да овладеем инфлацията!А пък ако не искат бензиностанциите да намалят отваряне на държавни такива без акциз и пренасочване на спящите БГТОЛ там!
222
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"всеки на негово място..." Първо, Кирил Петков е на това място , за да НЕ е "всеки",а да е по-умен, по-предвидлив,по-далновиден, по дипломат от средостатидтическия пълноетен у нас.Второ, Далеч не всеки бил се съгласил да ходи лично да се отчита пред лицето, което с многогодишното си национално предателство разпали омраза, военни действия и бежански вълнии в Европа. 3.Българите НЕ ви искат еврото. На банкерите може и да е изгодно, но за българите - не:Еврото означава отказ от държавност и обедняв
221
1
 
18
 
! Отговори
Пп преди 1 година
Колко хора изльгаха, жалко е да ни управляват хора за които украйна е по важна от бьлгария и бьлгарските интереси не са на масатаЗа украинците се дават пари мечта за много работещи честни бьлгариТози от снимката е готов да дава и милярди от нашите пари за да се избиват два братски народа под формата на оръжиеЛиши ни умишленно от по евтиният руски газ за да плаща на други с наши пари и за сметка на залака ниДано са останали разумни хора бьлгари в парламента които да напуснат тази клалиция