Петков: В думите на Каблешков няма страх от империята с огромна военна мощ

Премиерът посети Копривщица
1 май 2022 12:25, Петя Славова
208
Петков: В думите на Каблешков няма страх от империята с огромна военна мощ
Снимка: БГНЕС

"В думите на Тодор Каблешков няма страх от империята с огромна военна мощ, а само увереност, жажда за свобода и готовност за лична саможертва", каза премиерът Кирил Петков в словото си в Копривщица по повод 146 години от началото на Априлското въстание, предаде БГНЕС.

Министър-председателят започна с думи от кървавото писмо на Каблешков. "Ако сте били истински патриоти, то последвайте нашия пример и в Панагюрище".

Тук няма намек в посока преклонена България сабя не я сече. Няма страх от голямата империя и нейната огромна военна мощ. В тези думи има увереност, жажда за свобода, има готовност за лична саможертва в името на свободна България“, каза премиерът.Той призова всички българи да запазят в сърцата си посланията на Каблешков и да не изпитват страх от никой, който застрашава българския интерес.

"Трябва да действаме, не да говорим. Бъдещето на България зависи от самите нас, да бъдем обединени в името на по-добра България", каза още Кирил Петков. Премиерът поднесе цветя на паметника в Копривщица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече е много смел. Няма сняг за снежни топки.
126
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Канадлешков няма правото да споменава Каблешков. Колкото до империята с огромна военна мощ, дори и да не изпитваш страх, трябва да изпитваш уважение. Ако не го направиш, си ***.
125
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Умните и способните, да се прегрупираме в РФ , докато тук подобни на този унищожат всичко, после ако е писано ще възстановяваме, ясно е световните запади масони са разчертали тука да е новия близък изток. мжеду рф и белгия всичко да гори, *** ги е, нормално,РФ е най-мощната бяла държава,с най-нисък кредит и банкерите в стил Хампарцумян се чувстват безпомощни,а те тези същества без констрол над парите комплексите ги убиват
124
2
 
14
 
! Отговори
Цецо преди 1 година
Трябва да направим национален протест срещу всички безобразия които успя да направи това правителство за тази половин година .Ако ги оставим ще ни вкарат във война тези и като започне ще се изнижат на някой остров
123
3
 
21
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Срам ме е, че главувах за теб, Кириле. Срам ме е.
122
1
 
11
 
! Отговори
Ей Кире, добра се преди 1 година
до знающ историк, че да ти напише вдъхновено слово :DКато те хванат неподготвен нейде из Украинските ливади итрепеш рибата, после замазваш, ама е късно.
121
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти ли бе малко гелосано продажниче,ти ли ще говориш и призоваваш за обединение?Обединени в мизерията която ни очаква следствие твоето марионетно управление,марш от тук!
120
2
 
16
 
! Отговори
перко преди 1 година
Браво Кирчо, браво канадска ливадо! Кога нападаме бензиностанцията с ракетите?
119
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На мен ми направо противен...
118
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напротив всеки се е страхувал и, който казва обратното или е лъжец или е ***.Истинският герой е този, който превъзмогва страха.
117
3
 
33
 
! Отговори
Тенгри Кан преди 1 година
Кирчови харвадски спекулации;))) Априлското въстание няма нищо общо с украинската отбрана срещу Русия! То е въстание за независима българска държава, а в днешният случай имаме война на две големи дръжави с големи армии, защото Украйна не е никак малка държава. Каблешков не го е страх от Османската империя,з ащото целта на въстанието е да предизвика намесата на другата империя, а именно Русия! Добре, че Лена, не е била родена тогава, за да каже, че "Русия е бивша велика сила";)))
116
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Империята те освободила от другата империя наоколо и ако не беше тя щеше да удряш главата по няколко пъти на ден на изток на черджето. Като се замисля ти и сега го правиш само дето е на запад...
115
1
 
19
 
! Отговори
ЗМИЯТА преди 1 година
КИРЧО,НА ХАЙДУТИН ЛИ ПРАВИШ ТИ 'БЕЗСТРАШНИЯ " ...НЕ СЕ С НЕЩА КОЕТО НЕ РАЗБИРАШ ВОЙНАТА НЕЩО ЗЛОВЕЩО!!!НАРОДА НЯМА ДА СТРАДА ЗАРАДИ НЕДЪРНОСТАТИ!!!ЗА ПОЛИТИК НЕ СТАВАШ КИРЧО!!!
114
1
 
23
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
кирчу бе , това в гуглето ли го прочете или лена ти го написа ?
113
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този може да изнерви и слон с постоянните глупости които бълва. Къде си тръгнал да цитираш възрожденци като си едно най долно американско чердже което закопа държавата по тяхна команда. Без въобще да му мисли, ей така речено сторено. ***. Разкарай се от България.
112
1
 
27
 
! Отговори
караджата преди 1 година
кико , а дали си на ясно че ако Каблешков те чуе или те види кви ги вършиш , ше дойде и ше ти плесне два шамара ?
111
0
 
11
 
! Отговори
R.A.T.M преди 1 година
След като генералния щаб на Русия каза, че ще удря по украинските центрове за взимане на решения, противоракетната система на Вашингтон е приведена в режим на повишена бойна готовност
110
2
 
18
 
! Отговори
Канадеца преди 1 година
Вкара ли ни вьв война за пушечно месо срещу русияБайден ще му даде медалВсичките му действия говорят за това
109
5
 
4
 
! Отговори
Внимание! преди 1 година
Шефът на германското външно министерство обяви условието за премахване на санкциите срещу Русия. Германският външен министър Аналена Бербок смята изтеглянето на всички руски войници от Украйна като предпоставка за премахване на санкциите срещу Руската федерация. За това тя говори в интервю за Bild am Sonntag. Мирният ред, който познавахме в Европа, беше безвъзвратно разрушен от Путин.
108
7
 
4
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
132, кой ще се бие за русофилията, та вие сте над65 годишни