Петков: В думите на Каблешков няма страх от империята с огромна военна мощ

Премиерът посети Копривщица
1 май 2022 12:25, Петя Славова
208
Петков: В думите на Каблешков няма страх от империята с огромна военна мощ
Снимка: БГНЕС

"В думите на Тодор Каблешков няма страх от империята с огромна военна мощ, а само увереност, жажда за свобода и готовност за лична саможертва", каза премиерът Кирил Петков в словото си в Копривщица по повод 146 години от началото на Априлското въстание, предаде БГНЕС.

Министър-председателят започна с думи от кървавото писмо на Каблешков. "Ако сте били истински патриоти, то последвайте нашия пример и в Панагюрище".

Тук няма намек в посока преклонена България сабя не я сече. Няма страх от голямата империя и нейната огромна военна мощ. В тези думи има увереност, жажда за свобода, има готовност за лична саможертва в името на свободна България“, каза премиерът.Той призова всички българи да запазят в сърцата си посланията на Каблешков и да не изпитват страх от никой, който застрашава българския интерес.

"Трябва да действаме, не да говорим. Бъдещето на България зависи от самите нас, да бъдем обединени в името на по-добра България", каза още Кирил Петков. Премиерът поднесе цветя на паметника в Копривщица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей народа ти изнемогва ти само за украина мислиш и ни тласкаш към воина също както правеше глuпака зеленски, ше ни докара до по зле и от украина тоя търак
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков кажи ,ако не бе Вячислав Молотоввв (много в защо изтриват )България в какви граници щеше да е ?И друго г-н Петков за каква единна Европа ми говорите ?За какво НАТО ми говорите ?За какъв ЕС 15 г ми говорите ?За каква война и боеприпаси ми говорите ,след като в Германия средната заплата е 4 100 евро тука е 700 евро?Имаше едно човече къде пишеше тука ама в Германия има бруто и жилища плащат ,абе човече и тука има бруто и тука жилища плащат ама не с 4 100 а с 700 ,какво безумно изказване .
5
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господин Петков ,подготвяте ни с тези думи за война ли ?!
4
0
 
27
 
! Отговори
София преди 1 година
За разлика от тебе, Сириле, Каблешков, както и падналите за свобода са били мъже на място, отстоявайки идеите, за които се борят чрез действия. За теб и останалата сбирщина в парламента съм сигурен, че при първата ракета поразила България или по-сериозна заплаха от война, сте запалили джапанките с 200 отвъд океана.
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех, жалко че вече няма сняг
2
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мръсен предател, изчезвай за Канада и никога не се връщай !
1
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро, млъкни! Идцапа Шипка, цапате всичко българско и ще те гази валяка.