Разделение: Президент и премиер се разминаха на празненствата в Копривщица

Отношенията между двете институции са в най-ниската си точка
1 май 2022 16:23, Нели Христова
217
Разделение: Президент и премиер се разминаха на празненствата в Копривщица
Снимка: БГНЕС

Нов етап в отношенията между президент и изпълнителна власт. Различията между Румен Радев и кабинета за евентуален износ на оръжие за Украйна, както и газовата криза, се увеличават. За NOVA вицепремиерът Асен Василев определи отношенията между двете институции като „дотигнали най-ниската си точка”. Управляващите отложиха Коалиционния съвет от днес за вторник. На него се очаква основни теми да са природният газ и каква да бъде помощта за Украйна.

Кирил Петков е в Копривщица по повод честванията за 146 години от Априлското въстание. Президент и премиер обаче избраха да дойдат в града, но по различно време. Румен Радев присъства вчера по време на празнична проверка заря, а Кирил Пеков – днес.

В словото си премиерът акцентира върху призива за единство.

„Искам да започна с думи от кървавото писмо на Каблешков. „Ако сте били истински патриоти, то последвайте нашия пример и в Панагюрище“. Тук няма намек в посока преклонена България сабя не я сече. Няма страх от голямата империя и нейната огромна военна мощ, заяви той.

В речта си снощи президентът също акцентира върху важни моменти от българската история и за това, че трябва да помним предците си по начин, по който те са извоювали нашата свобода.

„След Априлското въстание не остават паметници на военни победи, а клади и костници. Това е въстание на осъзната саможертва в името на свободата, на „лудите глави”, превърнали се в непреходното вдъхновение на нова България. Те оставиха след себе си онази кървава диря, без която нямаше да можем да изкачим съдбоносната историческа висина, водеща към заветния Шипченски връх”, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирил Петков е в Копривщица по повод честванията за 146 години от Априлското въстание. Президент и премиер обаче избраха да дойдат в града, но по различно време. Румен Радев присъства вчера по време на празнична проверка заря, а Кирил Пеков днес.
118
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Президент и премиер се разминаха на празненствата в Копривщица
117
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия двамата не са в състояние да се обединят, Киро седнал да призовава за единение народа, щот било важно. Не понася Радев и отива на същото място в друго време. Аз, като не понасям него, какво единение? Институциите ни за нищо се нямат, искат от нас уважение.
116
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако съм на мястото на Радев ще тегля една благословия на Кирил Петков.
115
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разкарайте се с тоя Путин!Нас не ни интересува!
114
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Владимир Путин е готов да изчезне заради операция на рак, пише мистериозен акаунт в руски Telegram. Последната публикация относно предполагаемите медицински проблеми гласи: Лекарите на Путин настояват за необходимостта той да бъде подложен на операция в близко бъдеще.И въпреки че Путин не даде своето съгласие по принцип и датата на операцията не беше договорена, той побърза да се обясни и да получи реакцията и съгласието на Патрушев.По-рано се твърдеше, че на Путин са му предписани нови лекарства от Запада и са му били дадени по-тежки дози.
113
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждайки реално как стоят нещата, единият се промени,а другият си твърд бюрократ,....железен....
112
11
 
8
 
! Отговори
Има нещо преди 1 година
Владимир Путин може да има рак, според бивш служител на военното разузнаванеБивш офицер от военното разузнаване, който сега работи в Пентагона, каза, че анализаторите са изучавали Путин и смятат, че той е тежко болен
111
8
 
11
 
! Отговори
аз-ът преди 1 година
Киро я рядка кир , като всички либерасти във форума. Майките им в трябвало въобще да не ги изсиpaт.
110
4
 
4
 
! Отговори
Василев скрий СЕ преди 1 година
По тръбите от Турция може да тече 20МИЛИАРДА годишно от Румъния 20МИЛИАРДА годишно от Гърция по НОВОТО трасе 5МИЛИАРДА годишно А България ПОЛЗВА 3МИЛИАРДА годишно МОЖЕ ДА ТРАНЗИТИРА В ВСИЧКИ ПОСОКИ С НАЙ НОВИ АМЕРИКАНСКИ КОМПРЕСОРИ 42МИЛИАРДА! Намери Катарска Египетска Американска Азербайджанска или каквото искаш газ Транзитирай и ПОЛУЧАВАЙ ТАКСИ.Никой не е ВИНОВЕН ЧЕ САМО РУСИЯ В МОМЕНТА ИМА 150МИЛИРДА КОИТО ПРЕДЛАГА НА ЕВРОПА.Отвсякъде да събереш излишните запаси НЯМА ДА СА ПОВЕЧЕ от 60МИЛИАРД
109
8
 
8
 
! Отговори
Така е преди 1 година
Руски журналист в изгнание наскоро заяви, че Путин е имал рак на щитовидната жлеза и че е имал екип от най-добрите лекари с него по всяко време.Наскоро се появиха някои видеоклипове, на които се вижда как ръката на Путин трепери несъзнателно, засилвайки съобщенията, че той има болест на Паркинсон.Daily Mail публикува снимка на Путин, който държи маса по време на среща с руския министър на отбраната Сергей Шойгу, на която също се вижда подуване на лицето на Путин.
108
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЧЕРВЕНИТЕ КРАДЦИ- 90 МИЛИАРДА ДА СЕ ЧЕТЕ 9 МИЛИАРДА
107
6
 
5
 
! Отговори
Инфо преди 1 година
Според британския вестник Daily Mail източници, близки до Кремъл, са казали, че се очаква Владимир Путин да се подложи на операция от рак на кожата и че за няколко дни решенията относно войната в Украйна ще се вземат от ръководителя на руския съвет за сигурност и бившия шеф на КГБ. Приятелят на Путин Николай Петрошев.Според доклада Владимир Путин е бил диагностициран с рак на стомаха и болестта на Паркинсон преди 18 месеца, но той също има симптоми на шизофрения.
106
8
 
11
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИТЕ КРАДЦИ преди 1 година
ЦИРКОВЕ, ЦИРКОВЕ, ПРОСТО КИРЕ Е НОВИЯТ ВИДЕНОВ- ТОЙ КРАЧИ УХИЛЕНО, А ЗАД ГЪРБА МУ ЧЕРВЕНИ ОКРАДАХА ДЪРЖАВАТА. НИКОЛАЙ ВАСИЛЕВ БИВШ МИН НА ИКОНОМИКАТА- АЗ НЯМА ДА СПРА ДА ПИТАМ КЪДЕ ОТИДОХА ОНИЯ 90 МИЛИАРДА ЗА 9 ДНИ КАКВО НАПРАВИ ПРАВИТЕЛСТВОТО С ТЯХ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ- КРАДЦИ ПАРТИЗАНИ.
105
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Два буклука, два веселъiх друга, екипаж машина боевой. Комбината е ясна даже и без театъра. Поредния проект на Решетников се отича в канала, но КГБ трябва да има решение за всички сценарии. Все пак не се знае как ще завърши войната. Нека има и руска стъпка в Европа после. Дотук - 12 млрд изтеглен дълг и две загубени години на държавата. После? После гладно куче кандисва и на сухо коматче. Поняли !
104
13
 
9
 
! Отговори
РАДЕВ, преди 1 година
излъчвате безобразно много ОТРИЦАТЕЛНА ЕНЕРГИЯ, ДОРИ от снимки!!!Не гледам тв, за да не ВИ видя.Явно сте ВРЕДЕН за хората.Мислех само с Борисов, но явно мисията ВИ е да бъдете зъл.Жалко за България.Осъзнайте се.
103
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НСО не разрешават при толкова много народна любов Кики и Коремното да са заедно на едно и също място.
102
6
 
5
 
! Отговори
Айде чао преди 1 година
Мистериозен руски акаунт твърди, че Владимир Путин се подлага на операция от ракПутин тайно номинира Николай Патрушев, бивш офицер от контраразузнаването на КГБ, който някога оглавяваше ФСБ, да поеме контрола над Русия. Путин беше препоръчан да се подложи на операция, чиято дата се обсъжда и съгласува, се казва в доклад на изданието, което твърди, че е запознат с вътрешна информация на Кремъл. Изглежда, че няма особена спешност, но и тя не може да бъде отложена Продължава: Руският президент Владимир Путин има онкология и последните проблеми, установени по време на [последния му] пр
101
6
 
10
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 година
На тези двамата да им се заде въпросът,какво правят в Англия 24 тона злато от нашият резерв!
100
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да има мир, застреляйте тези зелени клоуни и генерали! Пушечно месо ли искате да ви направят, като украинците?