Стефан Янев основа партия "Български възход"

Поставя се ново начало в българската политика, заяви той
5 май 2022 12:53, Анисия Иванова
145

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Партията "Български възход" на бившия служебен премиер и военен министър Стефан Янев беше учредена в столицата, като днес се събра Инициативният комитет.

Ралица Симеонова, професор Пламен Моллов и Данчо Бончев са част от ядрото на новата политическа формация. Днес беше приета учредителна декларация, в която залягат основните принципи и цели на формацията.

Стефан Янев заяви пред учредителите, че се поставя ново начало в българската политика с партия, която ще бъде реално близо до хората и в постоянен контакт с гражданското общество.

Още по темата

Националният интерес ще бъде защитаван с конкретни политики, независимост и търсене на баланс във външната политика. Пред учредителите Янев каза също, че в България няма система, която да функционира нормално.

Новата партия си поставя за цел да отстоява достойно името на България и да постави ново начало, което ще е белязано от непрекъснато развитие напред, съобщи БНР. Като основна кауза се определя повече справедливост, истинска демокрация, суверенитет и национално достойнство.

Преди учредяването в социалната мрежа Стефан Янев написа, че в обществото има осезаема необходимост от поява на нова и автентична политическа формация, която да отчита нагласите и да чува основателните искания на гражданското общество за повече справедливост, предвидимост в управлението, повече отговорност, ефективност и спазване на правилата.

Стефан Янев беше назначен за военен министър в кабинета на министър-председателя Кирил Петков, но през месец март беше освободен от поста си заради противоречивите действия и изказвания относно войната в Украйна. Неговата позиция в подкрепа на Русия беше приета като компрометираща България като член на НАТО и ЕС.

Стефан Янев беше начело на Министерството на отбраната и в служебния кабинет на Огнян Герджиков през 2017 г., когато беше и вицепремиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Партия след партия, никнат като гъби, а една автомагистрала Хемус няма кой да довърши. Даже и ония мистър Бибипко-магистралата нищо не направи, само краде, краде....
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Успех! Дано ви се отдаде възможност да се грижите за България.
82
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 90 Анонимен ще работят за да станем руска република . . . . . Пак не до разбрал! Това е американски проект, а не руски! ***!
81
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ще работят за да станем руска република
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 86 Ямболия 335 милиона в САЩ имат 2 партии. А 7 милиона в България имаме над 100 партии вероятно. . . . . САМО ЕДНО ЧИСЛО НЕ Е ВЯРНО - 7 МИЛИОНА СА 5,5 МИЛИОНА!
79
1
 
1
 
! Отговори
Хайде преди 1 година
Нов Радев експеримент, нови сили за лъжи и лицемерие. Радев не разбра ли ме вече знаем как лавира и шантажира. А този герой е ясен от цялата си дейност. Но щом започва със изгорелите бушони, явно вече няма идеи.. Но Радевите машинки за избори явно са вече навити за новия бушон.
78
1
 
4
 
! Отговори
САМО преди 1 година
да не подкрепя Възраждане, русофили, Путин, а всички да живеят в Натовска и Европейска държава.Помним 9.09. 44.
77
0
 
4
 
! Отговори
Ямболия преди 1 година
335 милиона в САЩ имат 2 партии. А 7 милиона в България имаме над 100 партии вероятно.
76
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Янев ще се изходим върху теб и другия и зро д Костадинов слугинажа на кремъл
75
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички слуги на русия ще бъдете изметени Вашата русия я чакат много черни дни и няма да ни въвлечате в тоя сценарий продяжници
74
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Янев видяхме те колко струваш за малко да ни оставиш без защита от Нато срещу руската агресия ти си възхода на позора заедно с Радев
73
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно си заслужава да се подкрепи партията на Стефан Янев щом трoловете на ГЕРБ толкова много я оплюват.
72
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изхождане ще унищожи *** но Янев не уцели момента руските парти не са на мода
71
2
 
8
 
! Отговори
Партия на смахнатите преди 1 година
Ама то и Йотов Денев учредител! Този перко твърдеше, че Тангра му се явявал и си говорили... Като гледам снимки на останалите в залата, ами те все някакви л.уди изглеждат. Ако им се пусне една анкета поне 90% ще отговорят, че комуникират с извънземни, ходят по врачки и астроложки и че някой им правил магии... И ще възхваляват Ванга
70
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нов бардак със стари .....
69
3
 
9
 
! Отговори
BG преди 1 година
Комунистите, путинисти пак с опит да се домогнат до властта. Нищо общо с Европейски ценности. Жалко !!!
68
2
 
9
 
! Отговори
До Ганди преди 1 година
Ми кво да правиш, безработни - бол. Ето, какво друго да прави Мая Манолова като нищо не може да прави? Като им видиш физиономиите на учредителите на Янев и те изглеждат хора без работа или с фалирващи квартални бакалии.
67
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая София се наводни със селски провинциалисти Славчо , Радев , Янев , Курнелка ,и мисля че е крайно време да се върне софийското жителство
66
2
 
11
 
! Отговори
Ганди преди 1 година
На всеки 6 месеца Поредното НОВО начало , даже две наведнъж тоя път , чудя се да взема к аз да направя една партия , а и трябва да кандидатстваме за Гинес по брой партии на глава от населението
65
2
 
8
 
! Отговори
Да преди 1 година
Небългарски възход!