Найденов: България няма да дарява, ще продължи да продава оръжия за Украйна

По думите му дебатът е бил насочен по-скоро към избирателите в страната
7 май 2022 12:31, Елка Василева
37
Найденов: България няма да дарява, ще продължи да продава оръжия за Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

България няма да дарява, но ще продължава да продава оръжия за Украйна. Това заяви пред bTV бившият министър на отбраната Ангел Найденов.

„Ако трябва да направим още един прочит на посещението на българската делегация, начело с министър-председателя в Украйна, можем да кажем, че той по-скоро е търсил помощ, отколкото да предлага“, добави той.

Още по темата
По думите му целият дебат (б.р. за изпращане на военна помощ на Украйна) е бил насочен по-скоро към избирателите в страната.

„Очевидно върви битка за избиратели и при приемането на това решение всяка една от политическите формации погази своите принципи и предварително заявени позиции“, зави Найденов.

Той добави, че не си представя как бойна техника от Украйна ще бъде транспортирана до България, за да бъде ремонтирана.

Според Найденов също е нереалистично и Варна да се превърне в зърнен хъб за транспортиране на селскостопанска продукция от Украйна.

„Що се отнася до непрекъснатите твърдения, че се въвличаме по някакъв начин във войната, нека да каже, че дори и да си вярваш, че си на страната на мира, призивът по-скоро би следвало да бъда ориентиран към Русия и руския президент: „Г-н Путин, спрете войната и изтеглете войските от Украйна“. Какъв друг начин би могло да има за постигане на мирно решение“, заяви бившият министър на отбраната.

Според Найденов е напълно възможно Молдова да е следващата държава, която да бъде нападната от Русия.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Натрапвате този манолов с неговите "анализи". И какво е казал тоооолкова важно?!Текат му отново лигите за власт, никога не ми е бил приятен, като и жена му. Някаква истерична напоритост и пробивност, и декларативност съчетани заедно. И фалш.
19
0
 
5
 
! Отговори
SS преди 1 година
Опитайте като обикновен гражданин да си извадите лиценз за търговия и производство на оръжие ! ( не говоря за ловно) Как мислите дали ще ви дадат ? Навремето опитах ! Посъветваха ме да се откажа ! Тая лъжица не била за моята уста ! Все пак понеже разбирам много,а и имам познанства тук ,там по чужбина ми предложиха работа ! Отказах! Винаги съм бил вълк единак ! Или както е казал Колт -по добре глава на въшка ,отколкото опашка на лъв !
18
2
 
1
 
! Отговори
SS преди 1 година
Продават оръжие частни търговци до един бивши комунисти и от ДС . Ние обикновенните граждани какво печелим от това ?
17
0
 
1
 
! Отговори
Нацягите на Сапун преди 1 година
Украйна сега ще стане износител и на са-пу-н марка Гьоринг!! Та да се изкъпе най-после средностатистическия Джо в САЩ и да измие нечистотиите, с които ежедневно го бомбардират по масмедиите. Виж, Европейците може и да почакаме с къпането, че тия дни топлата вода си е дефицит. хаха
16
1
 
0
 
! Отговори
Тодор Живков преди 1 година
Целта на нашата партия е всички българи да са еднакво бедни. Никаква частна инициатива.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво бе Найденоф, ти откри топлата вода! Доста време ти беше необходимо!
14
0
 
5
 
! Отговори
Избирател преди 1 година
Сега е моментът да намажем на дебело. Укритата да плащат. Да си нацист и последовател на Хитлер в днешно време струва пари. С милиардите от САЩ да пълнят нашия джоб. Щото заради тях пък, на нас ни спряха газа и ни забуксува икономиката. Сега ще им го върнем.
13
0
 
3
 
! Отговори
до 10 преди 1 година
вервай си на Аристович солташшака на комедианнта. За три месеца руснаците показаха че не мразят население а властта и отреппките които я крепят. Мислиш че не могат да сринат Киев Одеса или Харков като Дрезден ВСВ от янките или Алепо или Грозни или Мосул в Ирак. Могат но им е ясно че с тези хора ще съседствал и в бъдеще. Големи спецове се извъдихте от вируси и ваксини вече до военни тактици и стратези
12
0
 
0
 
! Отговори
ВМЗ Сопот преди 1 година
Най важно е бизнеса да върви.
11
0
 
2
 
! Отговори
ДнР преди 1 година
Напълнихме си складовете с Българско оръжие платено от враговете ни .Хахахахахахахахя
10
0
 
4
 
! Отговори
ПОЛКОВНИК преди 1 година
Цените трябва да са тройни щото са на зор и инфлацията е голяма.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
те за тва ривът Хохллите щото не им го подаряваме не че не им предоставяме боеприпаси.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аааа,като ги изхвърлят от Украйна, ще отидат в Молдова .
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашистите за три месеца война доказаха, че армията им е изостанала, за сега е спасява е единствено крилатите ракети и превъзходството в самолети.След два-три месеца вярно е има демилитаризация, но не на Украйна, а на Русия която ще изчерпа по-голямият ресурс от ракети, авиобомби и войници.До сега украинската армия е отстреляла над 25 хил. рашистки окупатори, а още два пъти по толкова са осакатени, благодарение на Путин и неговото некъдарен генерален щаб на армията.
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който иска да дарява, да купува от тортите на Линда Простокировица, със събраните средства се минира Украйна и се пращат оръжия да си играят децата!
5
4
 
1
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 1 година
Оставка!!!! Писна ми от некадърни продажници!!!
4
5
 
8
 
! Отговори
Светло и ясно преди 1 година
"Какъв друг начин би могло да има за постигане на мирно решение" _______________ Другият начин за виждащите и чуващите бе деклариран от Президента Путин рано сутрината на 24.02.2022 г - СВО на ВС на РФ ще приключи след пълната демилитаризация и денацификация на Украйна. Демилитаризация означава, че колкото и оръжие да бъде доставено на Украйна, то ще бъде унищожено, а денацификация означава изкореняване на нацизма и е дълъг процес. Za свят без нацизъм!
3
7
 
4
 
! Отговори
АбдокодирХоджибобоев преди 1 година
Найденов, добре, че ще продава и ще печели, но ако в България има държавници би трябвало да са си отговорили на въпросите "Сътрудничеството с бендеро-нацисткия режим в Украйна ще помогне ли за просперитета на България" и "Колко дълго във времето ще просъществува бендеро-нацисткия украински режим".
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румънците пак ни изпревариха, украинското зърно се изнася през Констанца, ние блеем
1
0
 
11
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
ЕВРЕИ ДА ДАРЯВАТ НЯМА ТАКОВА НЕЩО